Κόμβος μαθητικών εκδρομών τα Τρίκαλα

Πόλος έλξης και κόμβος για χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα έχουν γίνει τα Τρίκαλα. Ο δήμος Τρικκαίων ενισχύει και ενθαρρύνει την επίσκεψη στην πόλη, καθώς οι δράσεις του αποτελούν έναν βασικό σταθμό για κάθε εκπαιδευτική εκδρομή. Το τριήμερο 28/3 – 31/3 2019, δεκάδες σχολεία βρέθηκαν στα Τρίκαλα, ως τόπο εκδρομής. Τον Δήμο Τρικκαίων επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Τήνου, το 1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο Βόνιτσας, το 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λαγκαδά, ενώ τη Δευτέρα 1 Απριλίου βρέθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων και η β λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, παρακολούθησαν πτυχές των δράσεων του Δήμου, από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και από τον πρόεδρο της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννη Κωτούλα. Οι δυο τους, αναφέρθηκαν σε παραδείγματα για το τι σημαίνει «έξυπνη πόλη», έδωσαν στοιχεία για τις συγκεκριμένες δράσεις (κάπνισμα, καινοτομία, ποδήλατα, τεχνολογία) και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων που αφορούσαν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον Δήμο με βάση αυτές τις δράσεις. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική παρουσίαση του Δήμου σε επίπεδα ιστορικό, γεωγραφικό, τεχνολογικό, αλλά και δράσεων του Smart Trikala στο Control Room, από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου κ. Θανάση Μιχαλάκη, με βάση προηγούμενη ενημέρωση για όλο το πλέγμα των καινοτομιών.
Ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχεται, όμως, με χαρά, ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, που αναλόγως του προγράμματος, επισκέπτονται και το Μουσείο Τσιτσάνη (Μουσικό Σχολείο Βέροιας, σχολεία Δήμου Ηρακλείου κ.α.), αλλά και τον Μύλο Ματσόπουλου.
Ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξενεί τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες, μεταφέροντας καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοστεί είτε εφαρμόζονται σε πιλοτικό ή ολοκληρωμένο επίπεδα (smart farming, φωτισμός, στάθμευση, «20000» σύστημα αιτημάτων, σχέδιο «Ασκληπιός» κ.α.).
Το επόμενο διάστημα και μέχρι να διακοπούν τα μαθήματα για το Πάσχα, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Αθλητικό Μουσείο, τον Μύλο Ματσόπουλου, το Βαρούσι, το Κάστρο, το Ασκληπιείο, τον Ληθαίο ποταμό, τους ποδηλατοδρόμους και άλλα αξιοθέατα, θα βρεθούν δεκάδες άλλα σχολεία από κάθε γωνιά της χώρας. Και αυτά, όπως και δεκάδες άλλα που προηγήθηκαν, γίνονται δεκτά με χαρά και αγάπη, καθώς η ανατροφοδότηση των καλών πρακτικών από την επικοινωνία με τη νέα γενιά της χώρας, είναι η καλύτερη λύση για να τεθούν θεμέλια βελτίωσης για όλους.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!