Η Μπαρτσελόνα στα Τρίκαλα για πρόσφυγες και Ελληνες

Μίνι ακαδημία ποδοσφαίρου από πανευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία πανευρωπαϊκού επιπέδου για τη συναδέλφωση μέσω ποδοσφαίρου υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Η Μπαρτσελόνα, η αγαπημένη ομάδα της Καταλονίας με τον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, υλοποιεί πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών στο ποδόσφαιρο με την ονομασία FutbolNet.

Πρόκειται για πρόγραμμα που φέρνει πιο κοντά Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, ενισχύοντας την κοινωνική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών προσφύγων και τρικαλινών παιδιών. Αυτή η δράση ξεκινά την Τρίτη 2 Απριλίου 2019, με 12 προσφυγόπουλα και 13 Ελληνόπουλα, που μετέχουν μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει η Trikala-ΑΕ. Η αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου υλοποιεί το πρόγραμμα που εκπόνησαν η Μπαρτσελόνα και το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες/ DRC Greece,  σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και με τη συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιείται. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Διάγνωση αναγκών
2. Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
3. FutbolNet συνεδρίες
4. Φεστιβάλ FutbolNet
5. Επικοινωνία και αύξηση της ευαισθητοποίησης
6. Αξιολόγηση
Οι δράσεις θα διεξάγονται στο χώρο των ΤΕΦΑΑ από προπονητές - εκπαιδευτές της σχολής, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί στη μεθοδολογία FutbolNet.
Η τρικαλινή κοινωνία που είχε από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, βλέπει άμεσα και την παρουσία μιας από τις ισχυρότερες ομάδες του πλανήτη, να ενισχύει την ποδοσφαιρική δράση χωρίς καμία διάκριση. Η δε συνεργασία πλήθους φορέων από όλον τον κόσμο και τα Τρίκαλα, ενδυναμώνει την έννοια της συναδέλφωσης με κινητήρια δύναμη τον αθλητισμό και ειδικά το λαοφιλέστερο άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!