Λύση στο ζήτημα της κτιριακής υποδομής του 5ου Δημ. Σχολείου Τρικάλων δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τρικκαίων για την υλοποίηση του έργου «κατασκευή επέκτασης διδακτηρίου 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.594.800 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: « Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Τρικκαίων προχωράμε στην επίλυση της  κτιριακής υποδομής της σχολικής μονάδας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ο αριθμός των μαθητών ήταν συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες στέγασης. Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο και αναβαθμίζουμε τη δημόσια παιδεία».
Το έργο αφορά την κατασκευή της επέκτασης του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο εμβαδού 3.691,04 m2 που βρίσκεται εντός του οικοδομικού τετραγώνου που στεγάζεται σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ήτοι: ισόγειο λιθόκτιστο κτίριο συνολικής επιφάνειας 909,86 m2 και μικρό κυλικείο στην νοτιοανατολική γωνία του οικοπέδου. Με την ενοποίηση των υπαρχόντων και των νέων κτιρίων προκύπτει ένα ολοκληρωμένο διδακτήριο σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα του διδακτηρίου, συνολικής επιφάνειας 1762,00 m2 και θα περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκη, διοικητικούς χώρους, χώρους υγιεινής, αποθήκες, λεβητοστάσιο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!