Τρίκαλα: Το μέλλον των πόλεων και οι μαθητές

Ημερίδα – εκδήλωση για ψηφιακές δράσεις και βιώσιμη κινητικότητα από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, με Βούγια – Παπαστεργίου να καταθέτουν τις απόψεις τους
«Να σχεδιάσουμε ξανά και να διορθώσουμε όσα έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες». Η φράση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, αντικατοπτρίζει το γενικό συμπέρασμα της εκδήλωσης, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ψηφιακέ δράσεις του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Μια δράση που αφορούσε μεν στη γενική εικόνα της δραστηριοποίησης των μαθητών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Στεφ. Μπουλογεώργου, αλλά εστίασε ειδικά στη ζωή στην πόλη και στην πόλη των επόμενων ετών.
Συνέβαλαν σε αυτό, αφ’ ενός η εμπεριστατωμένη και ουσιαστική παρέμβαση – ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘΙ, συγκοινωνιολόγου κ. Σπύρου Βούγια. Αφ’ ετέρου οι ίδιες οι δράσεις των μαθητών. Οι οποίες εστίασαν σε όσα έκαναν από πέρυσι, το σχολικό έτος 2017-18, σε σχέση με Κλιματική αλλαγή, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, Τα Τρίκαλα «Η έξυπνη πόλη», παρόντος του διευθυντή του σχολείου κ . Αρ. Λιάκου. Και με τον κ. Βούγια να αναπτύσσει το θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα στις σύγχρονες πόλεις», εστιάζοντας στα όσα συμβαίνουν στα Τρίκαλα ή θα έπρεπε να συμβαίνουν συνολικότερα στις πόλεις. Όπως, δε, τόνισε, βιώσιμη πόλη σημαίνει μια ζωντανή και διαρκής πόλη, μια λειτουργική, καθαρή και με αειφορία πόλη. Την όλη εκδήλωση, που μεταδόθηκε και από ην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr, παρακολούθησαν και μαθητές από τα εκπαιδευτήρια «Παλλάδιο», που επισκέπτονται την πόλη και έμαθαν για αυτή, μέσα από συνομιλία με τον κ. Παπαστεργίου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.16
Δύση: 18.49
Πρώτο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι.
Στην Σμύρνη ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1943
Το ελληνικό υποβρύχιο "Κατσώνης" βυθίζει εχθρικά πλοία, χρησιμοποιώντας τορπίλες, στο λιμάνι του Γυθείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ήξερε πότε θα αρχίσει

Ένας άντρας γυρνάει από τη δουλειά κουρασμένος, κάθεται στην πολυθρόνα, ανοίγει την τηλεόραση παίρνει το τηλεκοντρόλ στα χέρια του, και λέει στη γυναίκα του: αγάπη μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Εκείνη του φέρνει μια μπύρα και δέκα λεπτά αργότερα, αυτός λέει πάλι: μωρό μου πιάσε μια μπύρα πριν αρχίσει.
Η γυναίκα του φέρνει άλλη μια μπύρα.
Μερικά λεπτά αργότερα, ο άντρας της λέει να φέρει άλλη μια μπύρα.
Η γυναίκα, τότε του λέει: Δεν νομίζεις ότι πίνεις πολύ μπύρα; Δεν είναι ούτε μίση ώρα που γύρισες και ήπιες δύο μπύρες και δεν έβγαλες τα σκουπίδια, δεν άλλαξες τη λάμπα στη κουζίνα, το γκαράζ είναι άνω κάτω. Ποτέ θα τα κάνεις όλα αυτά;
Ο άντρας τότε μουρμουρίζει: Τώρα αρχίζει!