Δήμος Τρικκαίων: Η αλήθεια για τον θάνατο 63χρονου

Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του 63χρονου, που διέμενε μόνιμα σε όμορο Δήμο.
Διευκρινίζεται όμως, ότι ο θανών διέθετε οικία στο συγκεκριμένο χωριό του όμορου Δήμου, όπου διέμενε, και ότι δεν υπήρξε απεύθυνση από τον ίδιο, από συγγενή ή γείτονά του, στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων για παροχή βοήθειας ή/και προσωρινής φιλοξενίας στις δομές που λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων, δηλαδή στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και στον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας.

Κατά τα φαινόμενα, δε, ο θανών επισκεπτόταν τακτικά γνωστό ή συγγενή του σε οικισμό των Τρικάλων.
Σημειώνεται ακόμη, ότι ο Δήμος Τρικκαίων με δικούς του πόρους, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη βοήθεια της τρικαλινής κοινωνίας, λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον Ξενώνα Νυχτερινής Φιλοξενίας Αστέγων τους χειμερινούς μήνες, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, καθώς και το Κοινωνικό Εστιατόριο στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Αυτές οι δομές ήδη αποτελούν σημαντικά σημεία συνδρομής για τους ελάχιστους άστεγους, που τους χειμερινούς μήνες βρίσκουν φροντίδα, καταφύγιο, φαγητό από τον Δήμο Τρικκαίων και τη «Συνειρμός» αμκε. Αυτές οι υπηρεσίες μάλιστα ήδη αναβαθμίζονται, με την αξιοποίηση κτηρίου στο κέντρο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθεί η λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων και η «Συνειρμός» αμκε συνεργάζονται για το υπάρχον πρόγραμμα στέγασης – επανένταξης σε οικίες των Τρικάλων.
Και, τέλος, ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει ότι εθελοντικά συμμετείχε σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταγραφή των αστέγων, στο πλαίσιο πανελλαδικής πιλοτικής έρευνας.
Ο Δήμος Τρικκαίων προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις, μετά τις ανακρίβειες που είδαν το φως της δημοσιότητας και υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες του παραμένουν πρόθυμα διαθέσιμες για να παράσχουν απαντήσεις σε όποιον το επιθυμεί.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».