Στο πλευρό των σπουδαστών ΤΕΙ ο Δήμος Τρικκαίων

Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για τα δικαιώματα των σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ, που κλείνει ο νέος νόμος
     
Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στα Τρίκαλα, θα έχει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Αυτή ήταν η θέση που περιέγραψε στους περίπου 80 σπουδαστές του τμήματος, που στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος με βάση τον σχεδιασμό για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον επισκέφθηκαν.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018 οι σπουδαστές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον κ. Παπαστεργίου, θέτοντας ως βασικό, το ζήτημα του μέλλοντος των σπουδών τους. Το τμήμα συγχωνεύεται με το Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Σχολή Τεχνολογίας Λάρισας και, επομένως, το τμήμα, με δεκαετή λειτουργία στα Τρίκαλα, κλείνει. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ως βασικό και το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών, τονίζοντας ότι θα ζητηθεί ενημέρωση από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου για το συγκεκριμένο θέμα. Νωρίτερα, γνωστοποίησε στους σπουδαστές, πτυχές του 5ωρου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχη, την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού επί χρόνια.  Ο πλούσιος διάλογος στο Δημαρχείο Τρικκαίων ενισχύθηκε με την αγωνία των σπουδαστών για τις συνθήκες σπουδών (ελάχιστος αριθμός καθηγητών και απουσία Φοιτητικών Εστιών).
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε την επιθυμία και προσπάθεια Δήμου και φορέων, για παραμονή του τμήματος στα Τρίκαλα, όπως αυτό είχε ήδη εκφραστεί ήδη από το καλοκαίρι εγγράφως στον υπουργό. Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ψύχος και Παζαΐτης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Καΐκης.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 20.07
Πανσέληνος
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».