Στο πλευρό των σπουδαστών ΤΕΙ ο Δήμος Τρικκαίων

Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για τα δικαιώματα των σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ, που κλείνει ο νέος νόμος
     
Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στα Τρίκαλα, θα έχει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Αυτή ήταν η θέση που περιέγραψε στους περίπου 80 σπουδαστές του τμήματος, που στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος με βάση τον σχεδιασμό για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον επισκέφθηκαν.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018 οι σπουδαστές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον κ. Παπαστεργίου, θέτοντας ως βασικό, το ζήτημα του μέλλοντος των σπουδών τους. Το τμήμα συγχωνεύεται με το Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Σχολή Τεχνολογίας Λάρισας και, επομένως, το τμήμα, με δεκαετή λειτουργία στα Τρίκαλα, κλείνει. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ως βασικό και το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών, τονίζοντας ότι θα ζητηθεί ενημέρωση από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου για το συγκεκριμένο θέμα. Νωρίτερα, γνωστοποίησε στους σπουδαστές, πτυχές του 5ωρου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχη, την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού επί χρόνια.  Ο πλούσιος διάλογος στο Δημαρχείο Τρικκαίων ενισχύθηκε με την αγωνία των σπουδαστών για τις συνθήκες σπουδών (ελάχιστος αριθμός καθηγητών και απουσία Φοιτητικών Εστιών).
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε την επιθυμία και προσπάθεια Δήμου και φορέων, για παραμονή του τμήματος στα Τρίκαλα, όπως αυτό είχε ήδη εκφραστεί ήδη από το καλοκαίρι εγγράφως στον υπουργό. Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ψύχος και Παζαΐτης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Καΐκης.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 17.09
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1826
Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»