Στο πλευρό των σπουδαστών ΤΕΙ ο Δήμος Τρικκαίων

Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για τα δικαιώματα των σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ, που κλείνει ο νέος νόμος
     
Νέα επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ στα Τρίκαλα, θα έχει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Αυτή ήταν η θέση που περιέγραψε στους περίπου 80 σπουδαστές του τμήματος, που στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος με βάση τον σχεδιασμό για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον επισκέφθηκαν.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018 οι σπουδαστές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον κ. Παπαστεργίου, θέτοντας ως βασικό, το ζήτημα του μέλλοντος των σπουδών τους. Το τμήμα συγχωνεύεται με το Τμήμα Ενέργειας και Περιβάλλοντος στη Σχολή Τεχνολογίας Λάρισας και, επομένως, το τμήμα, με δεκαετή λειτουργία στα Τρίκαλα, κλείνει. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ως βασικό και το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών, τονίζοντας ότι θα ζητηθεί ενημέρωση από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου για το συγκεκριμένο θέμα. Νωρίτερα, γνωστοποίησε στους σπουδαστές, πτυχές του 5ωρου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχη, την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού επί χρόνια.  Ο πλούσιος διάλογος στο Δημαρχείο Τρικκαίων ενισχύθηκε με την αγωνία των σπουδαστών για τις συνθήκες σπουδών (ελάχιστος αριθμός καθηγητών και απουσία Φοιτητικών Εστιών).
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε την επιθυμία και προσπάθεια Δήμου και φορέων, για παραμονή του τμήματος στα Τρίκαλα, όπως αυτό είχε ήδη εκφραστεί ήδη από το καλοκαίρι εγγράφως στον υπουργό. Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ψύχος και Παζαΐτης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Καΐκης.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».