Συνεχίζεται η διάδοση της ρομποτικής στα Τρίκαλα

Στο CodeAthon μετείχαν οι πρώτες ομάδες μαθητών, ολοκληρώνοντας ένα ημιτελές ηλεκτρονικό παιχνίδι

Την καινοτομία και τη ρομποτική προωθεί μέσω προγραμμάτων για μαθητές ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, με το CodeAthon, μια πρωτοβουλία προγραμματισμού κώδικα για μαθητές, που υλοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.

Σε αυτή μαθητές σε ομάδες από σχολεία των Τρικάλων (Εκπαιδευτήρια Σακκά, Μουσικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο) μετείχαν στη δράση με τίτλο «Ένα ημιτελές παιχνίδι ζητά να τελειοποιηθεί». Δηλαδή οι μαθητές ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό ενός παιχνιδιού για υπολογιστή στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch.
Ο στόχος ήταν, να παροτρύνει τους μαθητές ηλικίας 8-16 ετών να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν την ομαδικότητά τους.
Η πρωτοβουλία ανήκε τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2018. Φέτος πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την ενίσχυση της εκμάθησης προγραμματισμού και Η/Υ στις Ευρωπαϊκές χώρες. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η ΟΤΕ Academy, το ACT-American College of Thessaloniki και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει τη δραστηριότητα της νεολαίας σε θέματα ρομποτικής, έχοντας ήδη δωρίσει κιτ ρομποτικής σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 20.07
Πανσέληνος
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».