Μαγικές στιγμές και προσφορά στη συναυλία της ΣΟΝΕ για την «Καρδιά του παιδιού» στα Τρίκαλα

«Η βραδιά της ανθρωπιάς»

Με έντονη συμμετοχή των πολιτών και με εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, τα Τρίκαλα αγκάλιασαν τη συναυλία για τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού / Child's Heart» που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018, τρικαλινοί και Θεσσαλοί, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, συνέρρευσαν στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», προκειμένου να απολαύσουν τις εκτελέσεις ελληνικών τραγουδιών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας. Με μαέστρο τον κ. Ευαγ. Αραμπατζή, μουσικούς και χορωδούς νεανικής ηλικίας, η βραδιά εξελίχθηκε σε μια πανδαισία μουσικών απολαύσεων. Άριστο αποτέλεσμα, οργάνωση ουσίας μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων και ένα αισθητικό και συγκινησιακό φορτίο, έμπλεο ανάγκης και διάθεσης για προσφορά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία ακριβώς αυτής της προσφοράς, καλωσορίζοντας τους πολίτες και τα μέλη της ΣΟΝΕ. Από την πλευρά της, η κ. Αθηνά Βαρέλα – Κολτσιδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ευχαρίστησε θερμότατα τους διοργανωτές και τη ΣΟΝΕ, ενώ μίλησε συγκινημένη για την προσφορά των τρικαλινών.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου στα Τρίκαλα κ. Μάρθα Γκάνια, που παρουσίαζε την εκδήλωση, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων κ.Μιχάλη Λάππα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ακη Αναστασίου, υποδέχθηκαν τα μέλη και τους συνοδούς της ΣΟΝΕ το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια όμορφη σύζευξη της μουσικής, με ξενάγηση στην πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης κ.α.)., από τους τραγουδιστές της ΣΟΝΕ Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα, Νικόλας Σαββίδης, με φιλική συμμετοχή της Κικής Τσαλίκη και το συγκρότημα Lacrymosa Aeterna.
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Αχ. Ζήρας, ο εκ της μειοψηφίας του Σώματος κ. Γ. Μητσιούλης και πλήθος τρικαλινών και επισκεπτών.
 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 19.26
Σελήνη
12 ημερών
586
Ανεπιτυχής σλαβική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.
597
Η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.
1659
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το Καστελλόριζο.
1818
Οι αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας αναθέτουν την ηγεσία της Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια.
1827
Οι Αιγύπτιοι ερημώνουν την Μεσσηνία και αρχίζουν συστηματική γενοκτονία του πληθυσμού της Πελοποννήσου.
1912
Υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
1915
Αρχίζει η αποβίβαση των δυνάμεων της Αντάντ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"