Μαγικές στιγμές και προσφορά στη συναυλία της ΣΟΝΕ για την «Καρδιά του παιδιού» στα Τρίκαλα

«Η βραδιά της ανθρωπιάς»

Με έντονη συμμετοχή των πολιτών και με εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, τα Τρίκαλα αγκάλιασαν τη συναυλία για τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού / Child's Heart» που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018, τρικαλινοί και Θεσσαλοί, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, συνέρρευσαν στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», προκειμένου να απολαύσουν τις εκτελέσεις ελληνικών τραγουδιών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας. Με μαέστρο τον κ. Ευαγ. Αραμπατζή, μουσικούς και χορωδούς νεανικής ηλικίας, η βραδιά εξελίχθηκε σε μια πανδαισία μουσικών απολαύσεων. Άριστο αποτέλεσμα, οργάνωση ουσίας μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων και ένα αισθητικό και συγκινησιακό φορτίο, έμπλεο ανάγκης και διάθεσης για προσφορά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία ακριβώς αυτής της προσφοράς, καλωσορίζοντας τους πολίτες και τα μέλη της ΣΟΝΕ. Από την πλευρά της, η κ. Αθηνά Βαρέλα – Κολτσιδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ευχαρίστησε θερμότατα τους διοργανωτές και τη ΣΟΝΕ, ενώ μίλησε συγκινημένη για την προσφορά των τρικαλινών.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου στα Τρίκαλα κ. Μάρθα Γκάνια, που παρουσίαζε την εκδήλωση, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων κ.Μιχάλη Λάππα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ακη Αναστασίου, υποδέχθηκαν τα μέλη και τους συνοδούς της ΣΟΝΕ το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια όμορφη σύζευξη της μουσικής, με ξενάγηση στην πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης κ.α.)., από τους τραγουδιστές της ΣΟΝΕ Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα, Νικόλας Σαββίδης, με φιλική συμμετοχή της Κικής Τσαλίκη και το συγκρότημα Lacrymosa Aeterna.
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Αχ. Ζήρας, ο εκ της μειοψηφίας του Σώματος κ. Γ. Μητσιούλης και πλήθος τρικαλινών και επισκεπτών.
 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Πρώτο Τέταρτο
1025
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος.
1821
Κατάληψη του Αγίου Όρους από τους Τούρκους επί 9 χρόνια.
1827
Ο Άστιγξ, επιβαίνοντας του ατμοκίνητου πλοίου "Καρτερία", καταλαμβάνει την νησίδα Βασιλάδι στο Μεσολόγγι.
1828
Ο Άγγλος Στρατηγός Τζωρτζ, με την σύμπραξη Ελληνικού στολίσκου, απελευθερώνει τη Βόνιτσα.
1942
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το αγγλικό "Πέταρντ" καταβυθίζουν το ιταλικό υποβρύχιο "Βάρσιεκ" στην περιοχή Βεγγάζης Λιβύης.
1955
Ο πρώτος νεκρός ήρωας του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, Χαρ. Μούσκος, πέφτει μαχόμενος στους αρχαίους Σόλους.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.