Μαγικές στιγμές και προσφορά στη συναυλία της ΣΟΝΕ για την «Καρδιά του παιδιού» στα Τρίκαλα

«Η βραδιά της ανθρωπιάς»

Με έντονη συμμετοχή των πολιτών και με εξαιρετικά μουσικά ακούσματα, τα Τρίκαλα αγκάλιασαν τη συναυλία για τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού / Child's Heart» που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης».

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου 2018, τρικαλινοί και Θεσσαλοί, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές, συνέρρευσαν στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος», προκειμένου να απολαύσουν τις εκτελέσεις ελληνικών τραγουδιών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας. Με μαέστρο τον κ. Ευαγ. Αραμπατζή, μουσικούς και χορωδούς νεανικής ηλικίας, η βραδιά εξελίχθηκε σε μια πανδαισία μουσικών απολαύσεων. Άριστο αποτέλεσμα, οργάνωση ουσίας μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων και ένα αισθητικό και συγκινησιακό φορτίο, έμπλεο ανάγκης και διάθεσης για προσφορά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία ακριβώς αυτής της προσφοράς, καλωσορίζοντας τους πολίτες και τα μέλη της ΣΟΝΕ. Από την πλευρά της, η κ. Αθηνά Βαρέλα – Κολτσιδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», ευχαρίστησε θερμότατα τους διοργανωτές και τη ΣΟΝΕ, ενώ μίλησε συγκινημένη για την προσφορά των τρικαλινών.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου στα Τρίκαλα κ. Μάρθα Γκάνια, που παρουσίαζε την εκδήλωση, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων κ.Μιχάλη Λάππα και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ακη Αναστασίου, υποδέχθηκαν τα μέλη και τους συνοδούς της ΣΟΝΕ το πρωί στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια όμορφη σύζευξη της μουσικής, με ξενάγηση στην πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Κουγιουμτζής, Χατζηνάσιος, Κραουνάκης κ.α.)., από τους τραγουδιστές της ΣΟΝΕ Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα, Νικόλας Σαββίδης, με φιλική συμμετοχή της Κικής Τσαλίκη και το συγκρότημα Lacrymosa Aeterna.
Παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο βουλευτής κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Αχ. Ζήρας, ο εκ της μειοψηφίας του Σώματος κ. Γ. Μητσιούλης και πλήθος τρικαλινών και επισκεπτών.
 
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.29
Δύση: 18.41
Πρώτο Τέταρτο
1078
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα.
1449
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άρτα και προβαίνουν σε θηριωδίες κατά των Ελλήνων κατοίκων.
1657
Οι Τούρκοι σκοτώνουν τον πατριάρχη Παρθένιο Γ΄ από την Χίο.
1821
Οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι επαναστάτες δίνουν τον όρκο της Ελευθερίας.
1854
Ο Γεώργιος Φιλάρετος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως στην Πλατανιά.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο πιο γρήγορος μπαμπάς...

Στην αυλή του σχολείου, τρία παιδιά συζητάνε για τη... μεγαλοσύνη των μπαμπάδων τους και τα κατορθώματά τους.
- Ο μπαμπάς μου, λέει το ένα, είναι τόσο γρήγορος, που πετάει ένα βέλος με το τόξο του κι αρχίζει να τρέχει και φτάνει στο στόχο πριν απ το βέλος.
- Αυτό δεν είναι τίποτα, λέει το δεύτερο. Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι κυνηγός. Πυροβολεί με την καραμπίνα του και αρχίζει να τρέχει προς το θήραμα και το φτάνει πριν το χτυπήσουν τα σκάγια.
- Ο δικός μου ο μπαμπάς είναι πιο γρήγορος απ όλους. Είναι δημόσιος υπάλληλος και σχολάει στις 3:30, αλλά είναι σπίτι απ τις τρεις παρά τέταρτο.