Ανακοίνωση ΕΟΑΣΝΛ για συμμετοχή στην απεργία 2 Οκτωβρίου 2019

Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων και καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας στις 10.30 το πρωί.

Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης για τους μισθούς των εργαζομένων  και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές ενώ γκρεμίζει όσα εργατικά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα κατά την περίοδο της κρίσης και πάνω από όλα επιχειρεί να βάλει στον γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την συλλογική οργάνωση, το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή οι τιμές στα προϊόντα των αγροτών κατρακυλάνε κάτω ακόμη και από το κόστος παραγωγής ενώ το ήδη υπέρογκο κόστος παραγωγής μεγαλώνει όπως με τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να αγωνιστούν για τιμές στα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για την κάλυψη των αναγκών και των οικογενειών μας. Ενάντια στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων οι οποίοι με τις πλάτες της κυβέρνησης αγοράζουν πάμφθηνα την παραγωγή και την πουλάνε 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση.

Πάνω από όλα να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους για το δικαίωμα που έχουμε στον συνδικαλισμό, τις απεργίες, τους αγώνες και τα μπλόκα μας. Είναι φανερός ο φόβος και της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για τους αγώνες των εργαζομένων και αγροτών. Ξέρουν πολύ καλά πως η πολιτική τους θα οδηγήσει σε όξυνση των προβλημάτων, της φτώχειας και των αδιεξόδων δημιουργώντας προϋποθέσεις για μαζική πάλη ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και αυτό ακριβώς τους φοβίζει και προσπαθούν να το σταματήσουν. Είτε επιδιώκοντας το χτύπημα της οργάνωσης και του δικαιώματος της απεργίας που προωθούν με το πολυνομοσχέδιο για τους εργαζόμενους είτε με την ποινικοποίηση και τον αυταρχισμό ενάντια στους αγώνες όπως επιχειρείται μέσω των αγροτοδικείων με νέες κλήσεις σε δίκες για εκπροσώπους της ΕΟΑΣΝΛ που στέλνονται αυτή ακριβώς την περίοδο και τις οποίες καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά.

Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας φοβίζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες μας. Με τον κοινό αγώνα και την δράση μας εργαζόμενοι και αγρότες για μια ακόμη φορά θα καταστήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης ανεφάρμοστα. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας 10.30 το πρωί.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 16.58
Σελήνη
12 ημερών
1825
Οι Έλληνες επαναστάτες αποτυγχάνουν να σταματήσουν τους Αιγυπτίους κοντά στον Αλφειό.
1898
Ο Πρίγκηψ Γεώργιος, διορισθείς Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης, αποβιβάζεται στα Χανιά.
1912
Το υποβρύχιο "Δελφίν" επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού "Μετζιτιέ".
1950
Το Στρατηγείο και το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας φθάνουν στο Πουσάν της Νοτίου Κορέας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»