Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Τάσου Τσιαπλέ

Με τον αγώνα εκπαιδευτικών, φοιτητών, γονιών, ο νέος νόμος για το σύστημα προσλήψεων-διορισμών εκπαιδευτικών να μείνει στα χαρτιά
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το σύστημα προσλήψεων - διορισμών των εκπαιδευτικών, γιατί με τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών και οι όποιοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται ως συμβασιούχοι, στην ανεργία, στερούν από τους σημερινούς φοιτητές την πρόσβαση στο επάγγελμα και τους καταδικάζουν στο καθεστώς της αδιοριστίας.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαξιώνει το πτυχίο, αφού δεν θα είναι το μόνο προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετεί ένα ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πανάκριβων πιστοποιήσεων, το διαρκές άγχος και την ανασφάλεια για κάθε απόφοιτο των σχολών μας, αφού θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν οι απόφοιτοι ότι είναι "άξιοι" να εργαστούν στην Εκπαίδευση. Σε αυτή την κατεύθυνση η απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία, θα προσθέσει ένα ακόμα εμπόδιο μεταξύ πτυχίου και άσκησης του επαγγέλματος.
Δεν λύνει, αλλά παγιώνει το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες απόφοιτους των σχολών. Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης! Τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες, αφού με βάση τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία απαιτούνται τουλάχιστον 30.000 εκπαιδευτικοί! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ειδική Αγωγή ακόμα και 4.500 διορισμοί να γίνουν, την επόμενη χρονιά θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής.
Οι χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι εκπαιδευτικοί, δεν είναι «πλεονάζοντες»! Είναι αναγκαίοι για να καλύψουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Με σύγχρονο ωρολόγιο πρόγραμμα και όχι αφαίρεση αναγκαίων γνώσεων και μαθημάτων, με ολιγομελή τμήματα και όχι 27άρια, με στήριξη της Ειδικής Αγωγής, ενισχυτική διδασκαλία, λειτουργία ολοήμερων σχολείων, τμημάτων ένταξης για τα προσφυγόπουλα. Με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι περιπλανώμενους από περιοχή σε περιοχή.
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει:
•Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση!
•30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
•Κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».