Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ε.Ε. για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συλλογικής αντιμετώπισης στις καταστροφές και την προστασία των πολιτών σε περίπτωση ανάγκης
Σε ειδική θεματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες με θέμα τις δράσεις για την Πολιτική Προστασία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο κ Στυλιανίδη αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιτροπής για το σχεδιασμό του προγράμματος RescEU στο πλαίσιο του οποίου η Πολιτική Προστασία αντιμετωπίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο με άμεση ενίσχυση των εθνικών ικανοτήτων, με στήριξη της πρόληψης και ετοιμότητας σε εθνικό επίπεδο, με τη δημιουργία δικτύου γνώσεων για την πολιτική προστασία και με τη σύνδεση της με άλλες πολιτικές της Ε.Ε.
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επίσης την ευκαιρία νε επισκεφτεί το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ένωσης (ERCC) αλλά και να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του European Solidarity Found κ. Johannes Wachter (φωτό) ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλέγμα δράσεων του ταμείου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.49
Δύση: 20.07
Πανσέληνος
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».