Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ε.Ε. για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συλλογικής αντιμετώπισης στις καταστροφές και την προστασία των πολιτών σε περίπτωση ανάγκης
Σε ειδική θεματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες με θέμα τις δράσεις για την Πολιτική Προστασία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο κ Στυλιανίδη αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιτροπής για το σχεδιασμό του προγράμματος RescEU στο πλαίσιο του οποίου η Πολιτική Προστασία αντιμετωπίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο με άμεση ενίσχυση των εθνικών ικανοτήτων, με στήριξη της πρόληψης και ετοιμότητας σε εθνικό επίπεδο, με τη δημιουργία δικτύου γνώσεων για την πολιτική προστασία και με τη σύνδεση της με άλλες πολιτικές της Ε.Ε.
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επίσης την ευκαιρία νε επισκεφτεί το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ένωσης (ERCC) αλλά και να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του European Solidarity Found κ. Johannes Wachter (φωτό) ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλέγμα δράσεων του ταμείου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».