Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρούσα στην ειδική ενημέρωση για το «RescEU»

Το φιλόδοξο σχέδιο της Ε.Ε. για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής συλλογικής αντιμετώπισης στις καταστροφές και την προστασία των πολιτών σε περίπτωση ανάγκης
Σε ειδική θεματική αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες με θέμα τις δράσεις για την Πολιτική Προστασία συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Επίτροπο κ Στυλιανίδη αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιτροπής για το σχεδιασμό του προγράμματος RescEU στο πλαίσιο του οποίου η Πολιτική Προστασία αντιμετωπίζεται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο με άμεση ενίσχυση των εθνικών ικανοτήτων, με στήριξη της πρόληψης και ετοιμότητας σε εθνικό επίπεδο, με τη δημιουργία δικτύου γνώσεων για την πολιτική προστασία και με τη σύνδεση της με άλλες πολιτικές της Ε.Ε.
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είχε επίσης την ευκαιρία νε επισκεφτεί το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ένωσης (ERCC) αλλά και να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του European Solidarity Found κ. Johannes Wachter (φωτό) ο οποίος τον ενημέρωσε για το πλέγμα δράσεων του ταμείου.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 17.09
Πρώτο Τέταρτο
1821
Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
1826
Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»