Διοργάνωση 2ου ορεινού αγώνα Gentiki trail 2

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 2ος ορεινός αγώνας στην περιοχή Γεντίκι το οποίο απέχει 10 χλμ από το κέντρο της Λάρισας κατευθυνόμενοι προς το Συκούριο. Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, η απόσταση είναι 17 χλμ και η θετική υψομετρική 1278μ. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.00 π.μ και η απονομή των μεταλλείων και των αναμνηστικών θα γίνει στο Καλοχώρι Λάρισας στις 14:00. Παράλληλα διοργανώνεται και 2η διαδρομή μήκους 5χλμ με την επωνυμία Gentikaki trail.

Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και λοιπών πόρων του όρους με κύρια εστίαση στον περίφημο πράσινο θεσσαλικό λίθο, το μάρμαρο με το οποίο στολίστηκε η Αγιά Σοφιά.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ένας απαιτητικός αγώνας για δυνατούς αθλητές, διεξάγεται την Κυριακή στο όρος Γεντίκι. Είναι ο δεύτερος αγώνας που διοργανώνουμε στην περιοχή με την ένωση των δυνάμεων όλων των φορέων της περιοχής. Περιφέρεια, Δήμος Τεμπών, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων, Σύλλογος γυναικών, Μορφωτικοί σύλλογοι, Υπαίθριος Ζωή, εθελοντές, χορηγοί κ.α. 350 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται εδώ οι οποίοι λόγω του τριημέρου θα παραμείνουν. Το δρομικό κίνημα κερδίζει συνεχώς γιατί είναι το πιο λαϊκό κίνημα. Αρκεί ένα ζευγάρι παπούτσια και μια φανέλα για να τρέξεις. Παράλληλα πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων στις περιοχές αυτές, που αναδεικνύουν και τον πολιτισμό, αλλά και τα ευρήματα στη Χασάμπαλη, με τον πράσινο λίθο».

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Την Κυριακή στους πρόποδες του Κισσάβου διεξάγεται ο 2ος ορεινός αγώνας στο όρος Γεντίκι, όπου μέσα από την ευγενή άμιλλα αναδεικνύεται ο περίφημος πράσινος λίθος της Χασάμπαλης, τα αρχαιολογικά ευρήματα, η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής, ενώ η εκδήλωση αυτή έχει και πολιτιστική χροιά. Οι Τοπικές Κοινότητες της περιοχής αναδεικνύουν την πολιτιστική τους κληρονομιά, τη δημιουργικότητα των φορέων και των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν τον τόπο τους. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, τους τοπικούς φορείς, τους εθελοντές και τους χορηγούς, για τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Αποστόλης Γούλας – Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 2η φορά διοργανώνουμε τον αγώνα αυτόν στο Γεντίκι, το βουνό που είναι δίπλα στην πόλη της Λάρισας και είναι άγνωστο στους περισσότερους Λαρισαίους. Ο αγώνας είναι 17 χλμ και η υψομετρική που καλούνται οι αθλητές να ανέβουν είναι στα 1200μ. Είναι ένας απαιτητικός αγώνας για αθλητές εξοικειωμένους με το βουνό. Οι παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες είναι εξίσου σημαντικές και χαιρόμαστε όλοι που οι τοπικές κοινωνίες αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση. Ευχαριστούμε»

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανωνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τεμπών, το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, την Υπαίθριο Ζωή, τις Τοπικές κοινότητες Kαλοχωρίου & Συκουρίου, τους Μορφωτικούς Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου και Συκουρίου, το ΣύλλογοςΓυναικών Καλοχωρίου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Π. Λάρισας και τους εθελοντές

 

  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 19.26
Σελήνη
12 ημερών
586
Ανεπιτυχής σλαβική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.
597
Η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.
1659
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το Καστελλόριζο.
1818
Οι αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας αναθέτουν την ηγεσία της Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια.
1827
Οι Αιγύπτιοι ερημώνουν την Μεσσηνία και αρχίζουν συστηματική γενοκτονία του πληθυσμού της Πελοποννήσου.
1912
Υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
1915
Αρχίζει η αποβίβαση των δυνάμεων της Αντάντ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"