Ένα πρωτότυπο δέντρο στόλισαν οι κάτοικοι της Πολιτείας (Εργατικές Κατοικίες) Σωτήρας

Ένα εναλλακτικό, πρωτότυπο και ιδιαίτερο δέντρο στόλισαν φέτος οι κάτοικοι της Πολιτείας (Εργατικές Κατοικίες) Σωτήρας. Ένα δέντρο που κατασκεύασαν μόνοι τους με απλά υλικά, εθελοντική εργασία, πολύ μεράκι κι αγάπη. Ένα δέντρο που το ύψος του φτάνει τα 4,5 μέτρα.
Από το Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας - Πολιτεία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ο στολισμός δέντρου στην πλατεία του οικισμού.

Κάτι που μετά από 5 χρόνια από την ίδρυση του οικισμού αποτελεί πλέον θεσμό. Ένα θεσμό στον οποίο  συμμετέχουν μικρά παιδιά αλλά και μεγάλοι που νιώθουν παιδιά.
Έτσι και φέτος οι εθελοντές του Συλλόγου (Τριαντάφυλλος Χουσμεκιάρης, Γιώργος Γούλας, Νίκος Καλογριάς κι ο μικρός Απόστολος Χουσμεκιάρης) ως άλλα ξωτικά του Άη-Βασίλη αψήφησαν το κρύο και στρώθηκαν στη δουλειά… Έχοντας στο πλάι τους τα μικρά «ξωτικά» του οικισμού αναζήτησαν ιδέες, πήραν τα κατάλληλα υλικά κι εργαλεία και στρώθηκαν στη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι όμορφο. Όπως όμορφη είναι και η προσπάθεια, καθώς επίσης να βλέπεις μικρά παιδιά να συμμετέχουν και να βοηθούν με χαρά κι ενθουσιασμό.
Όταν το δέντρο ολοκληρώθηκε στολίστηκε και φωτίστηκε και τις επόμενες μέρες θα φωτίζει την πλατεία.
Τα μέλη του Συλλόγου (έχοντας στο πλευρό τους πολλούς οικιστές εθελοντές) εργάζονται με αυτοθυσία από την ίδρυση του Συλλόγου το 2012 μέχρι σήμερα. Ο εθελοντισμός εδώ αποδεικνύεται στην πράξη
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους καλές γιορτές με υγεία κι ευτυχία.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.00
Σελήνη
11 ημερών
1803
Είκοσι δύο Σουλιώτισσες γκρεμίζονται από το βράχο του Ζαλόγγου με τα παιδιά τους, προτιμώντας τον θάνατο από τη σκλαβιά.
1821
Αποστέλλονται από την Ισπανία 300 εθελοντές φιλέλληνες, για να πολεμήσουν στο πλευρό των επαναστατικών δυνάμεων.
1943
Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 118 κατοίκους του χωριού Δράκεια της Μαγνησίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η λίμνη

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται.
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε: «Δεν πρόκειται να βγούμε αν δεν φύγεις».
Και απαντάει κι αυτός: «Ναι, σιγά μην ήρθα για να σας δω να κολυμπάτε γυμνές. Απλά εγώ ήρθα για να ταΐσω τον κροκόδειλο.