Λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών στην Νίκαια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα και το αντιπλημμυρικό έργο
Κώστας Αγοραστός: Ανθρώπινο έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής»
Θανάσης Νασιακόπουλος: «Το έργο αυτό έλυσε το πρόβλημα που δημιουργούσε το ποτάμι στο συγκεκριμένο σημείο»

Λύση στο πρόβλημα της συνοικίας της Καλλιθέας, που πλημμύριζε μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, δίνει το αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εγκαινιάστηκε στη Νίκαια χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε σαν στόχο την προστασία της περιοχής από έντονα καιρικά φαινόμενα με την ταυτόχρονη δημιουργία πεζογέφυρας και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι εδώ. Με τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώσαμε ένα ανθρώπινο έργο έτσι ώστε και να μην πλημμυρίζει η περιοχή και να είναι δυνατή η καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή Κιλελέρ, καταγράψαμε το πρόβλημα και βοηθήσαμε έτσι ώστε να δοθεί λύση. Στο έργο αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής η οποίοι για χρόνια έβλεπαν την περιοχή να πλημμυρίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί εδώ έγινε ένα έργο ουσίας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε ένα έργο μεγάλης σημασίας για τη Νίκαια. Το έργο αυτό έλυσε το πρόβλημα που δημιουργούσε το ποτάμι στο συγκεκριμένο σημείο, και ήταν η αιτία να πλημμυρίζει η Νίκαια αρκετές φορές. Αν το έργο αυτό δεν ολοκληρωνόταν, μέσα στην τελευταία διετία θα είχαμε πλημμυρίσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που βρήκε τα κονδύλια και έγινε αυτό το έργο και δεν παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα στη περιοχή. Αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει στο μέλλον τι είδους έντονα καιρικά φαινόμενα θα αντιμετωπίσουμε, πιστεύω ότι με το έργο αυτό έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των πλημμυρών για την περιοχή».
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρεθήκαν ακόμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλος και Απ. Μπέμπης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Σ. Σωτηρίου Χ. Τσιχίτας και Κ. Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της ΚΔΕΚ Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Κουκούτσης, Ι. Πινάκα , Α. Ρεντζιάς και Ζ. Ανυφαντή, η πρόεδρος Β. Πιλάτου και τα μέλη του ΔΣ της ΔΚ Νίκαιας Γ. Ψαρούλης και Κ. Παναγούλης, το μέλος της ΤΚ Χάλκης Ε. Κορδοκλάς, το μέλος του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Κ. Σακελλαρίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορούσε την κατασκευή πεζογέφυρας και την διαμόρφωση καναλιού στην περιοχή Καλλιθέας Νίκαιας της Δ.Κ. Νίκαιας. Το έργο βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού του Δ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στόχος του έργου ήταν η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη και η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και η αποκατάσταση της γεωμετρίας της κοίτης στη θέση αυτή για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Νίκαιας (πληθυσμού 3149 κατοίκων, Ν.3852/10, απογρ. 2001).

Οι βασικές εργασίες που εκτελεστήκαν είναι οι εξής:
Καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας
Κατασκευή της πεζογέφυρας (μεταλλικός φορέας)
Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (φωτισμός).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.42
Δύση: 18.44
Σελήνη
9 ημερών
1081
Οι Νορμανδοί υπό τον Ροβέρτο Γυισκάρδο κατανικούν μετά από σφοδρή μάχη τα ελληνικά στρατεύματα στο Δυρράχιο.
1522
Αποκεφαλίζονται στην Αίγυπτο οι νεομάρτυρες Γαβριήλ και Κερμιδώλης.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Έδεσσα, το Αμύνταιο και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Ελληνικό ναυτικό άγημα και διλοχία πεζικού απελευθερώνουν τη Θάσο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Ίμβρο.
Το ελληνικό τορπιλοβόλο 11 βυθίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το τουρκικό θωρηκτό "Φετίχ Μπουλέντ".
1914
Η Ιταλία καταλαμβάνει τη νήσο Σάσσωνα με αφορμή την απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου από τον Ελληνικό Στρατό.
1944
Η Ελληνική Κυβέρνηση επιστρέφει στην Αθήνα και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υψώνει την Ελληνική Σημαία στην Ακρόπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»