Λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών στην Νίκαια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα και το αντιπλημμυρικό έργο
Κώστας Αγοραστός: Ανθρώπινο έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής»
Θανάσης Νασιακόπουλος: «Το έργο αυτό έλυσε το πρόβλημα που δημιουργούσε το ποτάμι στο συγκεκριμένο σημείο»

Λύση στο πρόβλημα της συνοικίας της Καλλιθέας, που πλημμύριζε μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, δίνει το αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εγκαινιάστηκε στη Νίκαια χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και είχε σαν στόχο την προστασία της περιοχής από έντονα καιρικά φαινόμενα με την ταυτόχρονη δημιουργία πεζογέφυρας και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι εδώ. Με τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ολοκληρώσαμε ένα ανθρώπινο έργο έτσι ώστε και να μην πλημμυρίζει η περιοχή και να είναι δυνατή η καλύτερη επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή Κιλελέρ, καταγράψαμε το πρόβλημα και βοηθήσαμε έτσι ώστε να δοθεί λύση. Στο έργο αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής η οποίοι για χρόνια έβλεπαν την περιοχή να πλημμυρίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί εδώ έγινε ένα έργο ουσίας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Εγκαινιάζουμε ένα έργο μεγάλης σημασίας για τη Νίκαια. Το έργο αυτό έλυσε το πρόβλημα που δημιουργούσε το ποτάμι στο συγκεκριμένο σημείο, και ήταν η αιτία να πλημμυρίζει η Νίκαια αρκετές φορές. Αν το έργο αυτό δεν ολοκληρωνόταν, μέσα στην τελευταία διετία θα είχαμε πλημμυρίσει τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, που βρήκε τα κονδύλια και έγινε αυτό το έργο και δεν παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα στη περιοχή. Αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει στο μέλλον τι είδους έντονα καιρικά φαινόμενα θα αντιμετωπίσουμε, πιστεύω ότι με το έργο αυτό έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των πλημμυρών για την περιοχή».
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρεθήκαν ακόμα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλος και Απ. Μπέμπης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Σ. Σωτηρίου Χ. Τσιχίτας και Κ. Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της ΚΔΕΚ Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Κουκούτσης, Ι. Πινάκα , Α. Ρεντζιάς και Ζ. Ανυφαντή, η πρόεδρος Β. Πιλάτου και τα μέλη του ΔΣ της ΔΚ Νίκαιας Γ. Ψαρούλης και Κ. Παναγούλης, το μέλος της ΤΚ Χάλκης Ε. Κορδοκλάς, το μέλος του ΟΠΑΠ Κιλελέρ Κ. Σακελλαρίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφορούσε την κατασκευή πεζογέφυρας και την διαμόρφωση καναλιού στην περιοχή Καλλιθέας Νίκαιας της Δ.Κ. Νίκαιας. Το έργο βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού του Δ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στόχος του έργου ήταν η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη και η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και η αποκατάσταση της γεωμετρίας της κοίτης στη θέση αυτή για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Νίκαιας (πληθυσμού 3149 κατοίκων, Ν.3852/10, απογρ. 2001).

Οι βασικές εργασίες που εκτελεστήκαν είναι οι εξής:
Καθαίρεση της υπάρχουσας γέφυρας
Κατασκευή της πεζογέφυρας (μεταλλικός φορέας)
Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (φωτισμός).

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.39
Δύση: 20.25
Σελήνη
5 ημερών
963
Ο Νικηφόρος Β΄ Φωκάς στέφεται Αυτοκράτωρ.
1680
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Σταμάτιο από τον Βόλο.
1828
Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ρέθυμνο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τις Τεμενόθυρες (Ουσάκ) της Μικράς Ασίας.
1943
Γερμανική δύναμη 400 ανδρών καταστρέφει ολοσχερώς το χωριό Κομμένο της Άρτας.
1960
Η Κύπρος ανακηρύσσεται επισήμως ανεξάρτητη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"