Στις εκδηλώσεις μνήμης του δήμου λίμνης Πλαστήρα ο Γ. Κωτσός

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα συμμετείχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσός.
Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας για το μεγάλο έργο της τεχνητής Λίμνης Ταυρωπού, επισήμανε τα παρακάτω:

«Σεβασμιώτατε - Κύριε Υπουργέ - Κύριε Δήμαρχε - Κυρίες και Κύριοι
Σαν σήμερα, στις 5/12/1959, η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, ολόκληρος ο Νομός Καρδίτσας έμενε άναυδος από τον πνιγμό 20 αντρών, κατοίκων του Νεοχωρίου, της Καρίτσας και του Μορφοβουνίου.
Ήταν μια τραγωδία που άφησε βαθύ το αποτύπωμά της στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ!
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας, ευχόμενος όμοιά της να μη ζήσει ποτέ ξανά ο Νομός και η χώρα μας.
Πριν από λίγοτελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Νεοχωρίουγια την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έχασαν βίαια τη ζωή τους, αλλά και για να θυμίζουμε στις νέες και στους νέους την ιστορία της Λίμνης μας.
Ένα έργο εμβληματικό για το οποίο ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΝέωνΝεοχωρίου, πραγματοποιεί τη διημερίδα που μόλις άρχισε εδώ στο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου (Άγις Γεώργιος).
Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους διοργανωτές γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους, διότι στη διάρκεια των εργασιών που θα ακολουθήσουν, ειδικοί επιστήμονες υψηλού κύρους, με σημαντικό ερευνητικό έργο, για πρώτη φορά μετά από το κλείσιμο του θυροφράγματος, θα αναδείξουν το πλούσιο ιστορικό και πολλά άγνωστα στοιχεία της κατασκευής του Φράγματος Ταυρωπού.
Μια πρωτοποριακή για την εποχή της, τεχνική παρέμβαση στη φύση της περιοχής που πριν ξεκινήσει είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις, αλλά 60 χρόνια μετά έχει δικαιώσει απόλυτα τον εμπνευστή της Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα και τον μετέπειτα δημιουργό της, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αμφότεροι πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδος!
Το έργο του Φράγματος και του σχηματισμού της τεχνητής λίμνης που σήμερα εμείς οι Καρδιτσιώτες και οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες θαυμάζουν, άλλαξε το ρου της τοπικής ιστορίας και αποτελεί πολύτιμο «οδηγό» για εμάς τους νεότερους που θέλουμε και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέες αναπτυξιακές υποδομές στο Νομό μας.
Μας διδάσκει ότι εάν δράσουμε ενωμένοι, με όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένους στόχους, τότε οι προσδοκίες μας για την εκτέλεση μεγάλων έργων όπως η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο θα εκπληρωθούν προς όφελος των πολιτών, των οικογενειών που ζουν στον τόπο μας και των επόμενων γενεών.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της διημερίδας σας και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν να αποτελέσουν παρακαταθήκη για να χαραχτεί μια νέα πορεία για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Πλαστήρα και του Νομού μας».

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.29
Δύση: 19.38
Πανσέληνος
1822
Ο Χασάν πασάς καταλαμβάνει και καταστρέφει τους Λάκκους και τον Θέρισο στην Κρήτη.
1826
Έλληνες επαναστάτες υπό τους Π. Ζαφειρόπουλο και Σ. Σταϊκόπουλο μαζί με σώμα Επτανησίων αποκρούουν επίθεση δυνάμεων του Ιμπραήμ.
1869
Με βασιλικό διάταγμα καθιερώνεται ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος.
1936
Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς εγκαθιδρύει το δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
1960
Απαλείφονται από γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος "grec" (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».