Ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ» πραγματοποιήθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων

Την Παρασκευή 22/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ». Στην ημερίδα κλήθηκαν ομιλητές να παρουσιάσουν τις διεξόδους - επαγγελματικές και μη - των αποφοίτων.

Έτσι

Ο κος Τσόγκας, υποδιευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ, παρουσίασε το σχολείο, περιέγραψε τις δράσεις, τις ειδικότητες που λειτουργούν καθώς και τη στελέχωσή του. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σπουδών και την ισοτιμία του πτυχίου εστιάζοντας στις προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ. Εκεί αναλύθηκαν οι δυνατότητες της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην ίδια σχολική μονάδα ή άλλη δομή και αναλύθηκε το πλαίσιο της επαγγελματικής απασχόλησης των αποφοίτων. Αναφέρθηκε στην έλλειψη δομών για τα άτομα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες δίνοντας αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ίδρυσή τους από αρμόδιους φορείς.
Ο κος Πάικος, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στο αναπηρικό κίνημα και τις κατακτήσεις του, περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή των μαθητών με αναπηρία στα Πανεπιστήμια αλλά και την ποσόστωση που ισχύει στις διάφορες προκηρύξεις για επαγγελματική απασχόληση.
Η κα Μυργιώτη, υπεύθυνη συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Καρδίτσας, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Επίσης περιέγραψε εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις ποσοστώσεις στις σχολές.
Ο κος Μπαλωμένος, διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας, παρουσίασε την επαγγελματική κατάρτιση μέσα από αυτή τη δομή καθώς και τις ειδικότητες που λειτουργούν τη φετινή χρονιά.
Τέλος η κα Κανούτα, διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σοφάδων, παρουσίασε τη μαθητεία ως νέο θεσμό στην επαγγελματική εκπαίδευση και ειδικότερα στα ΕΝΕΕΓΥΛ.
Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Δήμων, της εκκλησία, του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ μαθητών κος Κατσάρας, ο διευθυντής της ΔΔΕ Καρδίτσας κος Παπανούσκας και άλλοι.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
18 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»