Ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ» πραγματοποιήθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων

Την Παρασκευή 22/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σοφάδων ημερίδα με τίτλο «Προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ». Στην ημερίδα κλήθηκαν ομιλητές να παρουσιάσουν τις διεξόδους - επαγγελματικές και μη - των αποφοίτων.

Έτσι

Ο κος Τσόγκας, υποδιευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ, παρουσίασε το σχολείο, περιέγραψε τις δράσεις, τις ειδικότητες που λειτουργούν καθώς και τη στελέχωσή του. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σπουδών και την ισοτιμία του πτυχίου εστιάζοντας στις προοπτικές μετά το ΕΝΕΕΓΥΛ. Εκεί αναλύθηκαν οι δυνατότητες της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην ίδια σχολική μονάδα ή άλλη δομή και αναλύθηκε το πλαίσιο της επαγγελματικής απασχόλησης των αποφοίτων. Αναφέρθηκε στην έλλειψη δομών για τα άτομα που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες δίνοντας αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό σχετικά με την ίδρυσή τους από αρμόδιους φορείς.
Ο κος Πάικος, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στο αναπηρικό κίνημα και τις κατακτήσεις του, περιέγραψε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή των μαθητών με αναπηρία στα Πανεπιστήμια αλλά και την ποσόστωση που ισχύει στις διάφορες προκηρύξεις για επαγγελματική απασχόληση.
Η κα Μυργιώτη, υπεύθυνη συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού του ΚΕΣΥ Καρδίτσας, αναφέρθηκε στις επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών σύμφωνα με τις δυνατότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Επίσης περιέγραψε εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις ποσοστώσεις στις σχολές.
Ο κος Μπαλωμένος, διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Καρδίτσας, παρουσίασε την επαγγελματική κατάρτιση μέσα από αυτή τη δομή καθώς και τις ειδικότητες που λειτουργούν τη φετινή χρονιά.
Τέλος η κα Κανούτα, διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Σοφάδων, παρουσίασε τη μαθητεία ως νέο θεσμό στην επαγγελματική εκπαίδευση και ειδικότερα στα ΕΝΕΕΓΥΛ.
Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι των Δήμων, της εκκλησία, του ΟΑΕΔ, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ μαθητών κος Κατσάρας, ο διευθυντής της ΔΔΕ Καρδίτσας κος Παπανούσκας και άλλοι.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.00
Δύση: 19.52
Σελήνη
12 ημερών
323 π.Χ.
Ο Μέγας Αλέξανδρος ασθενεί αιφνιδίως στην Βαβυλώνα.
1397
Ο Γιακούπ πασάς καταλαμβάνει το Άργος και το Λεοντάρι.
1789
Ο Λάμπρος Κατσώνης νικά τον τουρκικό στόλο έξω από την Τήνο.
1821
Σφαγές Ελλήνων σε Σμύρνη και Μοσχονήσια από τους Τούρκους.
1824
Οι οπλαρχηγοί Τσόγκας και Ράγκος επιτίθενται κατά της Σκουληκαριάς Άρτας.
1906
Φονεύεται στις φυλακές Μοναστηρίου ο Μακεδονομάχος Φ. Σερόνης.
1941
Οι Γερμανοί εισέρχονται στην Κάνδανο Χανίων και ανασκάπτουν το χωριό εκ θεμελίων.
1942
Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν στο χωριό Γάζι του Ηρακλείου 62 προκρίτους της πόλεως Ηρακλείου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».