Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Αργιθέας Α.Στεργίου

Ο Δήμος Αργιθέας για πρώτη φορά ήταν παρών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση "European Week of Regions and Cities". Ο Δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου είχε ενεργή συμμετοχή σε θεματικές συζητήσεις που αφορούν άμεσα στην περίπτωση της Αργιθέας και ενημερώθηκε για καλές πρακτικές αντίστοιχων ορεινών περιοχών ανά την Ευρώπη.

Η «European Week of Regions and Cities» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.
Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.
Στο περιθώριο της παρουσίας του στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Στεργίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ακροάσεις των υποψήφιων Ευρωπαίων Επιτρόπων , αλλά και να συνομιλήσει με πολλούς Ευρωβουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους.
Ειδικότερα, συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές κ. Μεϊμαράκη, κ. Κεφαλογιάννη, κ. Ζαγοράκη, κα. Ασημακοπούλου, κ. Κύρτσο, κ. Κόκκαλη, κα. Κουντουρά, κ. Γεωργούλη, κ. Ανδρουλάκη, κα. Καϊλή, την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή που είναι εκλεγμένη με το κόμμα του Προέδρου Μακρόν στη Γαλλία κα. Ζαχαροπούλου και το Βέλγο Ευρωβουλευτή κ. Tarabella Marc που στελεχώνει την επιτροπή Γεωργίας.
Επίσης, συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή και πρ.Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κα. Corina Cretu, με τη Διευθύντρια του Δικτύου Euromontana κα. Marie Clotteau, με πολλούς αιρετούς και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Σε όλους έθεσε το πάγιο αίτημα για την άμεση καθιέρωση της αρχής της ορεινότητας ως ξεχωριστή βάση χρηματοδοτήσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ξεφεύγοντας από την οριζόντια λογική των προσκλήσεων και εστιάζοντας στη "bottom-up" κατεύθυνση. Τα μηνύματα από όλες τις πλευρές είναι αρκετά ενθαρρυντικά.
Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν για ακόμα μια φορά η συνεργασία του Δημάρχου με το συμπατριώτη Αντώνη Κοσσυβάκη, που δεν είναι μόνο κορυφαίο στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και πρωτεργάτης πολλών επιτευγμάτων σε ολόκληρη την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.
Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο τη δήλωση του Δημάρχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες: https://youtu.be/BghuwtqsmH0
Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.13
Δύση: 17.10
Σελήνη
17 ημερών
1800
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνο από την Ύδρα.
1821
Οι Τούρκοι πυρπολούν τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και σφάζουν πολλούς από τους κατοίκους του.
1827
Νικηφόρος μάχη στο Τρικέρι Μαγνησίας.
1848
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήτη τον νεομάρτυρα Παντελεήμονα.
1906
Το ανταρτικό σώμα του Ανθυπολοχαγού Σαράντου Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) επιτίθεται εναντίον της βουλγαρικής καλύβας στο Ζερβοχώρι της λίμνης Γιαννιτσών.
1919
Συνθήκη του Νεϊγύ, με την οποία τερματίστηκε η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των νικητριών δυνάμεων και της Βουλγαρίας.
1940
Απώθηση της ιταλικής μεραρχίας Φερράρα στο στενό Δελβινακίου από τον Ελληνικό Στρατό.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»