Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Αργιθέας Α.Στεργίου

Ο Δήμος Αργιθέας για πρώτη φορά ήταν παρών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση "European Week of Regions and Cities". Ο Δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου είχε ενεργή συμμετοχή σε θεματικές συζητήσεις που αφορούν άμεσα στην περίπτωση της Αργιθέας και ενημερώθηκε για καλές πρακτικές αντίστοιχων ορεινών περιοχών ανά την Ευρώπη.

Η «European Week of Regions and Cities» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.
Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.
Στο περιθώριο της παρουσίας του στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Στεργίου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ακροάσεις των υποψήφιων Ευρωπαίων Επιτρόπων , αλλά και να συνομιλήσει με πολλούς Ευρωβουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, καθώς και με ανώτερους αξιωματούχους.
Ειδικότερα, συναντήθηκε με τους Ευρωβουλευτές κ. Μεϊμαράκη, κ. Κεφαλογιάννη, κ. Ζαγοράκη, κα. Ασημακοπούλου, κ. Κύρτσο, κ. Κόκκαλη, κα. Κουντουρά, κ. Γεωργούλη, κ. Ανδρουλάκη, κα. Καϊλή, την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή που είναι εκλεγμένη με το κόμμα του Προέδρου Μακρόν στη Γαλλία κα. Ζαχαροπούλου και το Βέλγο Ευρωβουλευτή κ. Tarabella Marc που στελεχώνει την επιτροπή Γεωργίας.
Επίσης, συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή και πρ.Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κα. Corina Cretu, με τη Διευθύντρια του Δικτύου Euromontana κα. Marie Clotteau, με πολλούς αιρετούς και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Σε όλους έθεσε το πάγιο αίτημα για την άμεση καθιέρωση της αρχής της ορεινότητας ως ξεχωριστή βάση χρηματοδοτήσεων ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027, ξεφεύγοντας από την οριζόντια λογική των προσκλήσεων και εστιάζοντας στη "bottom-up" κατεύθυνση. Τα μηνύματα από όλες τις πλευρές είναι αρκετά ενθαρρυντικά.
Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν για ακόμα μια φορά η συνεργασία του Δημάρχου με το συμπατριώτη Αντώνη Κοσσυβάκη, που δεν είναι μόνο κορυφαίο στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και πρωτεργάτης πολλών επιτευγμάτων σε ολόκληρη την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.
Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο τη δήλωση του Δημάρχου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες: https://youtu.be/BghuwtqsmH0
Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.01
Δύση: 19.50
Σελήνη
10 ημερών
1821
Ο Εμμανουήλ Παπάς, οργανωτής της Επαναστάσεως στη Χαλκιδική, απελευθερώνει την Ιερισσό.
1854
Τερματίζεται η Επανάσταση στη Χαλκιδική.
1917
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξαναγκάζεται από την Αντάντ να παραιτηθεί.
1941
Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Κρήτης από τις βρετανικές, αυστραλιανές και νεοζηλανδικές δυνάμεις.
1952
Ο Μιχαήλ Βέντρις αποκρυπτογραφεί την Γραμμική Γραφή Β΄ των Μυκηναίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».