ΚΚΕ (μ-λ): Λίγο πριν τις κάλπες

Η οργάνωσή μας, με τη συμμετοχή της στις εκλογές αυτές, έδωσε μια δύσκολη μάχη. Όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες ευρωεκλογές κρατήσαμε την ευνόητη, για μια κομμουνιστική οργάνωση, στάση της ΑΠΟΧΗΣ. Το μηδαμινό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιούλη, πρόσθεσε κι άλλες δυσκολίες στις ήδη γνωστές δυσκολίες της περιόδου για μια κομμουνιστική παρέμβαση.

Θεωρούμε ότι καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να βγούμε πλατιά στο λαό με όλους τους τρόπους και να δώσουμε το στίγμα μας. Ένα στίγμα που λέει ότι η προοπτική βρίσκεται στην αντίσταση, στον αγώνα, στην οργάνωση.
Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης που με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό έδωσαν την πολιτική αυτή μάχη, χωρίς μάλιστα κανένα στοιχείο εκλογικών αυταπατών και με μόνο όπλο το ανεβασμένο αγωνιστικό πολιτικό κριτήριο και τη συναίσθηση της μάχης αυτής.
Η εκλογική μάχη τελειώνει την Κυριακή. Τις δυο μέρες που έμειναν συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτάσει η φωνή μας ακόμα πιο μακριά. Απευθυνόμαστε ΠΛΑΤΙΑ στο λαό! Για να δυναμώσει η πολιτική καταγγελία των δυνάμεων του συστήματος. Για να ακουστεί πιο δυνατά ότι χαμένη είναι η ψήφος που πηγαίνει σε αυτές καθώς και σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη συστημική λογική της «χαμένης ψήφου» για να παγιδεύσουν το λαό έξω από πολιτικά κριτήρια. Για να γίνει όλο πιο πλατιά καθαρό ότι μόνο κερδισμένη είναι μια κίνηση υποστήριξης σε μια πολιτική λογική αδιαπραγμάτευτου αγώνα ενάντια στην επίθεση του συστήματος.

Με αυτές τις εκλογές ανοίγει η επόμενη φάση. Χαρακτηριστικά της είναι:
α) η κλιμάκωση της επίθεσης του συστήματος,
β) οι αρνητικοί συσχετισμοί διεθνώς και στη χώρα μας,
γ) η ανάγκη οι δυνάμεις του κινήματος να αναγνώσουν με ειλικρίνεια τη δύσκολη φάση και να ανταποκριθούν σε σημαντικά καθήκοντα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα σταθεί και πάλι με ειλικρίνεια στην περίοδο αυτή. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει την γραμμή του αγώνα, την αναγκαιότητα συγκρότησης των λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων, την ισχυροποίηση της γραμμής της αναμέτρησης μέσα στο κίνημα. Θα συνεχίσει να προβάλει τη διέξοδο της κοινής δράσης για να ανοιχτούν κινηματικοί δρόμοι. Θα συνεχίσει να στοχεύει στο να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τη λαϊκή υπόθεση!
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.13
Δύση: 20.55
Σελήνη
16 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της Δ΄ Σταυροφορίας ανεβάζουν στον ελληνικό θρόνο τον Αλέξιο Δ΄ Άγγελο.
1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας, 400 αιγύπτιοι αποκρούονται από τους επαναστατημένους Έλληνες.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός ανακαταλαμβάνει το Παντζάρεβο και φθάνει μέχρι την Τζουμαγιά.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός νικά και εκδιώκει από το Ντεμιρτζί της Μικράς Ασίας τους Τούρκους ατάκτους.
1951
Η Ελλάς γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».