ΚΚΕ (μ-λ): Λίγο πριν τις κάλπες

Η οργάνωσή μας, με τη συμμετοχή της στις εκλογές αυτές, έδωσε μια δύσκολη μάχη. Όπως είναι γνωστό, στις πρόσφατες ευρωεκλογές κρατήσαμε την ευνόητη, για μια κομμουνιστική οργάνωση, στάση της ΑΠΟΧΗΣ. Το μηδαμινό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιούλη, πρόσθεσε κι άλλες δυσκολίες στις ήδη γνωστές δυσκολίες της περιόδου για μια κομμουνιστική παρέμβαση.

Θεωρούμε ότι καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να βγούμε πλατιά στο λαό με όλους τους τρόπους και να δώσουμε το στίγμα μας. Ένα στίγμα που λέει ότι η προοπτική βρίσκεται στην αντίσταση, στον αγώνα, στην οργάνωση.
Χαιρετίζουμε τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης που με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό έδωσαν την πολιτική αυτή μάχη, χωρίς μάλιστα κανένα στοιχείο εκλογικών αυταπατών και με μόνο όπλο το ανεβασμένο αγωνιστικό πολιτικό κριτήριο και τη συναίσθηση της μάχης αυτής.
Η εκλογική μάχη τελειώνει την Κυριακή. Τις δυο μέρες που έμειναν συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτάσει η φωνή μας ακόμα πιο μακριά. Απευθυνόμαστε ΠΛΑΤΙΑ στο λαό! Για να δυναμώσει η πολιτική καταγγελία των δυνάμεων του συστήματος. Για να ακουστεί πιο δυνατά ότι χαμένη είναι η ψήφος που πηγαίνει σε αυτές καθώς και σε όλους όσους χρησιμοποιούν τη συστημική λογική της «χαμένης ψήφου» για να παγιδεύσουν το λαό έξω από πολιτικά κριτήρια. Για να γίνει όλο πιο πλατιά καθαρό ότι μόνο κερδισμένη είναι μια κίνηση υποστήριξης σε μια πολιτική λογική αδιαπραγμάτευτου αγώνα ενάντια στην επίθεση του συστήματος.

Με αυτές τις εκλογές ανοίγει η επόμενη φάση. Χαρακτηριστικά της είναι:
α) η κλιμάκωση της επίθεσης του συστήματος,
β) οι αρνητικοί συσχετισμοί διεθνώς και στη χώρα μας,
γ) η ανάγκη οι δυνάμεις του κινήματος να αναγνώσουν με ειλικρίνεια τη δύσκολη φάση και να ανταποκριθούν σε σημαντικά καθήκοντα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) θα σταθεί και πάλι με ειλικρίνεια στην περίοδο αυτή. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει την γραμμή του αγώνα, την αναγκαιότητα συγκρότησης των λαϊκών αντιστάσεων και διεκδικήσεων, την ισχυροποίηση της γραμμής της αναμέτρησης μέσα στο κίνημα. Θα συνεχίσει να προβάλει τη διέξοδο της κοινής δράσης για να ανοιχτούν κινηματικοί δρόμοι. Θα συνεχίσει να στοχεύει στο να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά τη λαϊκή υπόθεση!
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.29
Σελήνη
26 ημερών
1830
Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1878
Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
1943
Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
1944
Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»