Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για τα 52α Καραισκάκεια

«Ο πολιτισμός και η παράδοση δημιουργούν αντιστάσεις ποιότητας, τονώνουν την εθνική μας ψυχή και  συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή»

Με διεθνείς συμμετοχές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων πραγματοποιούνται το διάστημα από 24 έως 30 Ιουνίου, στην Καρδίτσα τα  52α Καραϊσκάκεια, που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού. Σε συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησαν οι διοργανωτές. ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής:

«Τα Καραϊσκάκεια, μια Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού με ειδική αναφορά στο λαϊκό πολιτισμό, τις παραδόσεις, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα  της θεσσαλικής γης, αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας.
Η φετινή,  52η διοργάνωση που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας φέρνει την Καρδίτσα για μια ακόμη χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χάρη στην συμμετοχή συγκροτημάτων  από όλο τον κόσμο  αλλά και στο ποιοτικό και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, που κινητοποιεί χιλιάδες κόσμου και δημιουργεί ρεύμα  τουρισμού στην περιοχή.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην ακούραστη Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, τους συνδιοργανωτές, υποστηρικτές και  όλους τους συμμετέχοντες που εργάζονται με αφοσίωση για να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της λαϊκής μας παράδοσης. Η ιστορία είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τον κόσμο. Πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν για να χτίσουμε το μέλλον. Στις δύσκολες στιγμές, η παράδοση δημιουργεί αντιστάσεις ποιότητας. Μας προσφέρει την ευκαιρία να  σκύψουμε στην εθνική μας ψυχή,  να γίνουμε όλοι κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει ποτέ. Η παράδοση διατηρεί ολοζώντανη  τη μνήμη, η οποία μνήμη φέρνει ελπίδα.
Δεν ζούμε σε κενό. Η τοπική αυτοδιοίκηση γεννήθηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο.   Γι αυτό και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διοργανώσεις που βρίσκονται κοντά στον  πολίτη, στις επιθυμίες, τα όνειρα, την καθημερινότητα του, τις μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή μεγάλη, σε εκδηλώσεις που κινητοποιούν και ενώνουν, που συμβάλλουν στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών του κόσμου, στη γνώση και ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ τους, στην ιστορική, πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική συνοχή».

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"