Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λίμνης Πλαστήρα σε σχετικό δημοσίευμα για την εκλογική μάχη

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απαντήσουμε και δια του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού σε σχετικό δημοσίευμα Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, φυσικά όχι επί του προσωπικού αλλά συνολικά ως συνδυασμός, με βάση το οποίο η συγκεκριμένη παράταξη θεωρεί εαυτόν, τη μόνη δύναμη η οποία έρχεται να αντιτεθεί και αντιπαρατεθεί με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Κύριοι. Στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είμαστε σημερινοί. Συμμετείχαμε ενεργά και συνειδητά όλα τα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Σαν αντιπολίτευση αντιπαλέψαμε πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική, με την αλλαγή εργασιακών σχέσεων, τα οικονομικά, τους αντιλαϊκούς και συνεχώς μειούμενος προϋπολογισμούς, το ξεπούλημα Δημόσιας γης και τον τομέα της καθημερινότητας των Δημοτών μας, την πληθυσμιακή μείωση που προκαλούσαν και προκαλούν όλες αυτές εφαρμοζόμενες από τη σημερινή Δημοτική Αρχή πολιτικές. Όταν άλλοι δημοτικοί Σύμβουλοι ή δεν ήταν πουθενά ή δήλωναν παραίτηση αμέσως μετά τις εκλογές. και εγκατέλειπαν. Με άλλα λόγια "ή θα είμαστε παράγοντες ή τίποτα" υποτιμώντας εκτός των άλλων και τον κόσμο που τους τίμησε με την ψήφο τους, γιατί εμείς ως "τιμή" το αντιλαμβανόμαστε. Είτε συμμετείχατε, ως συνδυασμός, στις εκλογές της 26ης Μάη, είτε όχι, η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα ήταν παρούσα στη μάχη αυτή, όπως ήταν και σε όλες τις μάχες μέχρι σήμερα όπως και είναι ξανά, απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή η οποία υποτάχθηκε σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές οι οποίες φέραν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών ΚΑΙ του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στο σημείο αυτό, πολιτικές για τις οποίες δυστυχώς και ο δικός σας συνδυασμός δε λέει κουβέντα, αντιθέτως αξιοποιεί τα πρωτοκλασάτα στελέχη τα οποία και αυτά είχαν και έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή. Και δε λέτε κουβέντα για να μη χάσετε την εκλογική δεξαμενή των ψηφοφόρων των προσώπων οι οποίοι, όπως και οι ίδιοι αναφέρετε, σας στηρίζουν για τη μάχη της ερχόμενης Κυριακής. "... βρεθήκαμε από παλιά σε μετερίζια κοινών αγώνων μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο πολιτικά συνεπής, δεν έφυγε ΠΟΤΕ όπως και από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στη συνέχεια από το οποίο δεν έλειψε επίσης ΠΟΤΕ", έγραφε τις προάλλες ο κ. Τσιλίκας, πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, τη «χρυσή», για εκείνους, εποχή.  Κάπως έτσι μάλλον αντιλήφθηκαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τη συγκεκριμένη παράταξη, το περίφημο ρητό τους του 2015, «ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Είναι λοιπόν τουλάχιστον άκομψο, να θεωρείται πως είστε μόνοι σας, όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» έβαλε τις βάσεις το συνεχές 20-1 Υπέρ- Κατά στο Δημοτικό Συμβούλιο (μέσα στο οποίο 20 οι 7 είναι σήμερα συνεργάτες σας, επιφυλάσσομαι για το αύριο) να γίνει 10-11.
Προφανώς λοιπόν και η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, είτε στη Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, είτε συνολικότερα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε ως λαγός σε συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις, όπως για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας για την οποία τώρα δε λέει κουβέντα για το γεγονός της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τον «εκλεκτό» της ανάδοχο εργολάβο, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες κατευθύνσεις και σε άλλους Δήμους και αυτός είναι ο κύριος αντίπαλός μας. Αλλά ας ψαχτούμε λίγο, ποιοι άνθρωποι απάρτιζαν τη Δημοτική του ομάδα; Αυτό δε μειώνει σε καμία περίπτωση και την προσωπική και συνολική ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου, όπως επίσης δε στερεί το δικαίωμα στον οποιοδήποτε να αντιληφθεί τα λάθη του και να αποχωρήσει. Όπως όμως και το δικό μας και των Δημοτών να τους κρίνουμε.
Μην «αυτοβαφτίζεστε» λοιπόν και μην φοράτε μόνοι σας τα κοστούμια των καθαρτών του τόπου ή οτιδήποτε άλλο, γιατί πολύ απλά με τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία έφεραν τον τόπο μας στο σημείο αυτό, όχι απλά δεν έχετε καμία διάθεση να συγκρουστείτε, όπως έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις όποιες δυνάμεις της (βλ. Αιολικά «Πάρκα», όπου και εκεί σύσσωμη η σημερινή ομάδα σας τότε ψήφισε Υπέρ, με τη μοναδική αρνητική ψήφο ΞΑΝΑ της Λαϊκής Συσπείρωσης), αλλά για ένα περίεργο λόγο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δε λέτε το παραμικρό. Η «Ανεξαρτησία» των συνδυασμών σας εξαντλείται στα στενά όρια των αντιλαϊκών πολιτικών των κομμάτων σας τα οποία σας στηρίζουν με τον πιο επίσημο τρόπο.
Υ.Γ. Όσο για τη σχέση σας με τη Χ.Α. ψαχτείτε καλύτερα μέσα στα ψηφοδέλτιά σας, και κυρίως στις δηλώσεις στήριξής σας!!
Υ.Γ. 2: Όσο για τον κ. Σακελλαρίου ο οποίος «τελικά» προσχώρησε στο συνδυασμό από τον οποίο λίγο καιρό πριν είχε αποχωρήσει, και εσείς οι ίδιοι διαπραγματευόσασταν την ενσωμάτωσή του στο συνδυασμό σας, στοιχείο για το οποίο και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ακουγόταν κατά κόρον, για το που θα «κάτσει η μπίλια». Το άκομψο λοιπόν ήταν πως «Πρόδωσε» μια ολόκληρη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων, όπως κι αν εκφράστηκε ή το γεγονός ότι προσχώρησε σε άλλο συνδυασμό και όχι στο δικό σας; Γιατί για εμάς είναι και τα δύο καταδικαστέα όπως φυσικά και συνολικά η στάση του.
Λαϊκή Συσπείρωση Λίμνης Πλαστήρα

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.41
Δύση: 20.22
Σελήνη
18 ημερών
1452
Ανεπιτυχής επίθεση του Μωάμεθ Β΄ κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1822
Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
1904
Ανταρτικό σώμα 14 ανδρών υπό τον Ευθύμιο Καούδη, εισέρχεται από την ελεύθερη Ελλάδα στη Δυτ. Μακεδονία.
1916
Οι Γερμανο-Βούλγαροι κυριεύουν την Ηράκλεια.
1920
Απελευθερώνεται ο Συνάος (Σιμάβ), νοτίως της Προύσας.
1921
Ο Ελληνικός στρατός περνά τον Σαγγάριο και την στενωπό του Πολατλί.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι

Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια.
Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο.
Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.
Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:
- «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»
- «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.
Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:
- «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»
- «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.
- «Ωραία, πάρε μια κότα!»
Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.
Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:
- «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»
- «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»
- «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»
Και λέει εκείνος:
- «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;»