Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βαψίματος του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγναντερού

Ο Δήμος Μουζακίου και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αξιοποιώντας τις διακοπές των Χριστουγέννων ολοκλήρωσε τις εργασίες βαψίματος του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγναντερού.
Έτσι οι μικροί μαθητές με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές θα μπούνε σε πλήρως φρεσκαρισμένο σχολείο που χάρις στην προσπάθειες των υπευθύνων παρουσιάζει πλέον μία τελείως διαφορετική εικόνα.

Το σχολείο επισκέφθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντος, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Μπαλατσός, ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τσαφίτσας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νικολέτα Λασπά και ο Διευθυντής κ. Πλαϊνός που διαπίστωσαν από κοντά την ποιότητα των εργασιών.
«Όπως δεσμευτήκαμε πριν τις γιορτές, στη σύσκεψη που είχαμε με το Δήμαρχο κ. Κωτσό και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημαρχείο Αγναντερού, προχωρήσαμε στο βάψιμο του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, ώστε οι μαθητές πλέον να φοιτούν σ’ ένα ανακαινισμένο και «φρέσκο» περιβάλλον.
Αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διακοπές των Χριστουγέννων, ώστε να γίνουν οι εργασίες χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Σχολείου και θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Φούκα και τη μηχανικό κ. Καλιάρα, καθώς και τον ανάδοχο του έργου για την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές. Υποσχεθήκαμε στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ότι θα βάψουμε άμεσα το σχολείο και το πράξαμε. Εξάλλου για μας μιλάνε τα έργα μας.» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Μπαλατσός
Ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντος επισήμανε: «Πέρα από το βάψιμο στο οποίο προχωρήσαμε, να θυμίσω ότι έχουμε καταθέσει στο ΠΕΠ Θεσσαλίας πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου του Αγναντερού ύψους 220.000 ΕΥΡΩ μέσω του οποίου θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
-Θερμομόνωση του κτιρίου με την προσθήκη ισχυρής θερμομόνωσης πάχους 10 εκ. στο εσωτερικό κέλυφος του κτιρίου (τοιχοποιία και οροφή)
-Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα θερμοπλαστικά πολυθαλαμικά κουφώματα με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες (από υλικό low-e clear) με διάκενο γεμισμένο με αργό ή κρυπτό.
-Πλήρη αντικατάσταση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αντικατάσταση λέβητα, καυστήρα, θερμαντικών σωμάτων, σωληνώσεων, αλλά και τοποθέτηση ηλεκτρονικού προγραμματιζόμενου θερμοστάτη χώρου σε συνδυασμό με την τοποθέτηση τετράοδης βάνας.
-Αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής απόδοσης και πολύ χαμηλής κατανάλωσης
-Εγκατάσταση συστήματος εξωτερικού φωτισμού στον προαύλιο χώρο του σχολείου, αποτελούμενο από αυτόνομα ηλιακά (φωτοβολταϊκά) φωτιστικά που δεν επιβαρύνουν την ηλεκτρική κατανάλωση και επιπλέον λειτουργούν ως εκπαιδευτικά παραδείγματα για τους μικρούς μαθητές.
Το σύνολο των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού σχολείου Αγναντερού δεν αλλοιώνει την παραδοσιακή εξωτερική εικόνα του πετρόκτιστου σχολείου αντιθέτως εκσυγχρονίζει ριζικά την εσωτερική εικόνα του σχολείου και βελτιώνει τα μέγιστα τις συνθήκες διαβίωσης στο εσωτερικό του σχολείου.
Επιπλέον το σχολείο αναβαθμίζεται ενεργειακά με αποτέλεσμα από την κατηγορία Η που ανήκει σήμερα, μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων θα ανέβει στη κατηγορία Γ, που σημαίνει ελαχιστοποίηση των ενεργειακών απαιτήσεων τόσο σε πετρέλαιο θέρμανση όσο και σε ηλεκτρικό ρεύμα.»

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"