«Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες στο βωμό του κέρδους»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ (Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, άλλη ρΟΤΑ, Αγωνιστική Δράση Νοσοκομειακών)

Μετά από την παρέμβαση απεργών των ΟΤΑ Μονίμων & συμβασιούχων, στα ΥΠ. Εσωτερικών, Εργασίας και την ΚΕΔΕ, με αναγραφή συνθημάτων και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες, όπου γεμάτοι οργή και αγανάκτηση διαμαρτυρηθήκαμε για την δολοφονία-"ατύχημα" ενός ακόμα εργάτη ( στον Δ. ΑΣΠΡΟΠΎΡΓΟΥ), η ΚΕΔΕ & η ΕΝ.ΠΕ, ξεσάλωσαν με ανακοινώσεις καταδίκης αυτών των "επιθέσεων!!".

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Δύο εργάτες την Παρασκευή 9/11, δούλευαν στο δρόμο. Ο ένας, 8μηνιτης με κοινωφελή του ΟΑΕΔ, ο άλλος με προσωρινούς της 3Κ. Ο δεύτερος ήταν κωφάλαλος, δεν ..άκουσε το αυτοκίνητο που έπεσε επάνω του. Ο πρώτος ποιο τυχερός, την γλύτωσε ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.

Εργατικά ατυχήματα, φταίει η κακιά η ώρα;
Ο συνάδελφος μας, ακόμα ένα θύμα(το 42ο) αυτών των προδιαγεγραμμένων δολοφονιών, γιατί τι άλλο να πεις όταν βγάζουν στο δρόμο να εργαστεί έναν εργάτη κωφάλαλο; η όταν βγάζουν στο δρόμο στην σάρωση 'η στα αυτοκίνητα έναν ανειδίκευτο 8μηνιτη με κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ ;
Όταν δεν δίνουν τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας, όταν υπάρχει η πίεση να βγει η δουλειά;
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της "επίθεσης" στα γραφεία της ΚΕΔΕ;
Μην ψάχνετε τους υπεύθυνους της "επίθεσης!!", κοιταχτείτε στον καθρέφτη κ.κ. Δήμαρχοι και αφήστε τα περί ακραίων στοιχείων, που σας χάλασαν ολίγον τη βιτρίνα.
Η ΚΕΔΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων δεν είσαστε στο πλευρό των εργαζόμενων, όπως επικαλείστε στην ανακοίνωση σας, ούτε αγωνίζεστε για τα δικαιώματα μας.
Παίρνετε κόσμο στη δούλεψη σας τσάμπα, που κοστίζουν 400-490 ευρώ για τον ΟΑΕΔ, αρνούμενοι να εφαρμόσετε τις ΣΣΕ, τους ανακυκλώνεται ανά 8μηνο, δεν τους προστατεύεται και όταν βρεθούν στον άλλο… κόσμο χύνετε κροκοδείλια δάκρυα.
Πετάτε στο δρόμο εργαζόμενους που εργάζονται από 3-8 χρονιά, προχωρώντας σε ψευδεπίγραφους διαγωνισμούς που εκ των πρότερων ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο.
Οι υποδομές- οι χώροι δουλειάς, είναι σύγχρονα κολαστήρια( εκτός των δημοτικών σας Μεγάρων).

Μην κυνηγάτε μάγισσες, και αφήστε τα φληναφήματα περί υπόπτων συμπεριφορών.
Για μας η ζωή κάθε συναδέλφου είναι πολύτιμη. Δεν μπορείτε να την χαλαλίζετε τόσο εύκολα και εσείς και η κυβέρνηση. ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
Από το 2013 έως σήμερα έχουμε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων κατά 10% τον χρόνο (σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας) και τα δηλωθέντα εργατικά ατυχήματα ανέρχονται έως και 6.500 το χρόνο, τα δε συνολικά έως και 35.000 το χρόνο.
Οι αυξανόμενες δολοφονίες-"ατυχήματα" δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες και να περνάνε στα ψιλά, χωρίς ΠΟΤΕ να αποδοθούν ευθύνες και κάποιος να πληρώσει για ένα ¨ εργατικό ατύχημα».
Μαζί με την κυβέρνηση που μόνιμα κάνει τον πόντιο Πιλάτο και το θλιμμένο συγγενή, όταν η πολιτική της για την εργασία είναι ο ένοχος για τη δολοφονία ( απώλεια) των συναδέλφων μας, ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ένα σύστημα βάρβαρο, που θέλει τους εργάτες φτηνούς αναλώσιμους και μιας χρήσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Να αποδοθούν ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα –δολοφονίες-καμιά παραγραφή τους.
-Άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζόμενων
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους- καμιά απόλυση
Ενιαία Συλλογική Σύμβαση και εφαρμογή της για όλους, ανεξάρτητα από τρόπο πρόσληψης.

Τέλος όσον αφορά το Δελτίο Τύπου της ΠΌΕ- ΟΤΑ, που πρόλαβε να ταχθεί άλλη μια φορά με τα αφεντικά-δημάρχους ,είναι κι αυτό φαινόμενο των καιρών, ο αστικοποιημένος Συνδικαλισμός της υποταγής στο μεγαλείο του, που αντί να καταγγείλει τους υπευθύνους για τα ατυχήματα, καταγγέλλει όσους υπέδειξαν τους ηθικούς υπεύθυνους μήπως βρούμε & τους πραγματικούς ενόχους.

Νοέμβρης, 2018

  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 20.59
Σελήνη
16 ημερών
740
Θάνατος του Αυτοκράτορος Λέοντος Γ΄ Ισαύρου. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Ε΄.
860
Ρωσικός στόλος εισέρχεται στον Βόσπορο, λεηλατεί τις ακτές και επιτίθεται κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1470
Άφιξη των χερσαίων δυνάμεων του Μεχμέτ Β΄ Πορθητού στην βενετοκρατούμενη Χαλκίδα για να λάβουν μέρος στην πολιορκία της.
1821
Οι κάτοικοι των Καλαρρυτών και του Συρράκου Ηπείρου κηρύσσουν την Επανάσταση κατά των Τούρκων.
Οι Αμπαδιώτες Τούρκοι επιτίθενται ορμητικά στους Κρήτες επαναστάτες στον Άγ. Βασίλειο.
Μάχη της Λαγκάδας.
1913
Άρνηση των Βουλγάρων να αποσύρουν τα τμήματά τους από τη Θεσσαλονίκη και εξαναγκασμός τους σε παράδοση.
1914
Οι κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων εγκρίνουν το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
1953
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή επίθεση κινεζικού συντάγματος κατά του υψώματος Χάρρυ (ύψ. 440).
1956
Εμπρησμός δασώδους περιοχής στην Τρόοδο από τους Άγγλους με σκοπό την σύλληψη του επιτελείου της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».