«Χάνουμε σχολές, χάνουμε τα πάντα- Φτωχός συγγενής ο νομός Καρδίτσας»

του Ορέστη Ψαχουλα

Η αναλγησία της παρούσας κυβέρνησης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Αφού κατάφερε να εξαθλιώσει οικονομικά τα 3/5 του ελληνικού λαού, να βάλει τις βάσεις για την ισλαμοποίηση της χώρας, να διώξει τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, να αφανίσει κάθε υγιή επένδυση, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών ,έρχεται τώρα να εκδικηθεί και περιοχές της ενδοχώρας, όπως ο νομός Καρδίτσας, με σημαντική προσφορά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποψιλώνει από την Καρδίτσα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζοντας Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία καθιστώντας την Καρδίτσα ‘’φτωχό συγγενή’’.
Οι κυβερνώντες και εν προκειμένω οι οραματιστές του νέου σχεδίου αγνόησαν παντελώς το γεγονός πως στην Καρδίτσα υπάρχουν υποδομές, δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια, αναπτύχθηκε μια διαφορετική κουλτούρα και οι τοπικοί φορείς στήριξαν αυτή την προσπάθεια ανέλιξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασφαλώς, όπως αποδεικνύεται, επί ματαίω. Γιατί για τους κυβερνώντες μετρούν άλλα στοιχεία και με την πολιτική τους ενισχύουν προκλητικά την ανατολική Θεσσαλία οδηγώντας στον παραγκωνισμό την Καρδίτσα.
Εμείς που εκφράζουμε σε τοπικό επίπεδο τη ΝΔ δεν απορούμε με τη σκληρή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θα την αντιπαλέψουμε γιατί έχουμε το δίκιο και το λαό με το μέρος μας. Και φυσικά ,όταν, με την ψήφο του λαού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας θα αποδώσουμε το δίκαιο. Η Καρδίτσα σήμερα έπρεπε να είχε έδρα ΤΕΙ με 4 σχολές, ώστε να είναι διασφαλισμένη η συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Συνεπώς, η αγωνιστική προτροπή μοιάζει νομοτελειακή υπόθεση. Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, να αποτρέψουμε την καταστροφή. Με ‘’σταυρωμένα’’ τα χέρια και κατεβασμένα κεφάλια θα χάσουμε και την Κτηνιατρική!
Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι εδώ συντελείται τεράστια αδικία. Γιατί, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε πρόσθετες σχολές, χάνουμε τις υφιστάμενες, που σημειωτέον λειτουργούν άψογα.
Αυτή η πολιτική μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ψήφο του καρδιτσιώτικου λαού στις προσεχείς εκλογές.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
11 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».