«Χάνουμε σχολές, χάνουμε τα πάντα- Φτωχός συγγενής ο νομός Καρδίτσας»

του Ορέστη Ψαχουλα

Η αναλγησία της παρούσας κυβέρνησης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Αφού κατάφερε να εξαθλιώσει οικονομικά τα 3/5 του ελληνικού λαού, να βάλει τις βάσεις για την ισλαμοποίηση της χώρας, να διώξει τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, να αφανίσει κάθε υγιή επένδυση, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών ,έρχεται τώρα να εκδικηθεί και περιοχές της ενδοχώρας, όπως ο νομός Καρδίτσας, με σημαντική προσφορά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποψιλώνει από την Καρδίτσα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζοντας Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία καθιστώντας την Καρδίτσα ‘’φτωχό συγγενή’’.
Οι κυβερνώντες και εν προκειμένω οι οραματιστές του νέου σχεδίου αγνόησαν παντελώς το γεγονός πως στην Καρδίτσα υπάρχουν υποδομές, δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια, αναπτύχθηκε μια διαφορετική κουλτούρα και οι τοπικοί φορείς στήριξαν αυτή την προσπάθεια ανέλιξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασφαλώς, όπως αποδεικνύεται, επί ματαίω. Γιατί για τους κυβερνώντες μετρούν άλλα στοιχεία και με την πολιτική τους ενισχύουν προκλητικά την ανατολική Θεσσαλία οδηγώντας στον παραγκωνισμό την Καρδίτσα.
Εμείς που εκφράζουμε σε τοπικό επίπεδο τη ΝΔ δεν απορούμε με τη σκληρή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θα την αντιπαλέψουμε γιατί έχουμε το δίκιο και το λαό με το μέρος μας. Και φυσικά ,όταν, με την ψήφο του λαού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας θα αποδώσουμε το δίκαιο. Η Καρδίτσα σήμερα έπρεπε να είχε έδρα ΤΕΙ με 4 σχολές, ώστε να είναι διασφαλισμένη η συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Συνεπώς, η αγωνιστική προτροπή μοιάζει νομοτελειακή υπόθεση. Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, να αποτρέψουμε την καταστροφή. Με ‘’σταυρωμένα’’ τα χέρια και κατεβασμένα κεφάλια θα χάσουμε και την Κτηνιατρική!
Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι εδώ συντελείται τεράστια αδικία. Γιατί, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε πρόσθετες σχολές, χάνουμε τις υφιστάμενες, που σημειωτέον λειτουργούν άψογα.
Αυτή η πολιτική μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ψήφο του καρδιτσιώτικου λαού στις προσεχείς εκλογές.

  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.16
Δύση: 19.24
Σελήνη
13 ημερών
867
Δολοφονείται ο Αυτοκράτωρ Μιχαήλ Γ΄. Στον θρόνο ανεβαίνει ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών.
1672
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον νεομάρτυρα Νικόλαο από το Καρπενήσι.
1821
Οι Ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Τρίπολη (Τριπολιτσά).
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Γαλαξίδι.
1824
Νίκη των Ελλήνων σε μάχη στο Βουλγαρέλι Άρτας.
1828
Ο Ιμπραήμ με τον αιγυπτιακό στρατό εκκενώνει την Πελοπόννησο.
1918
Η ΧΙΙ Μεραρχία ανακαταλαμβάνει το Ροδολίβο Δράμας και την Καβάλα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"