«Χάνουμε σχολές, χάνουμε τα πάντα- Φτωχός συγγενής ο νομός Καρδίτσας»

του Ορέστη Ψαχουλα

Η αναλγησία της παρούσας κυβέρνησης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Αφού κατάφερε να εξαθλιώσει οικονομικά τα 3/5 του ελληνικού λαού, να βάλει τις βάσεις για την ισλαμοποίηση της χώρας, να διώξει τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, να αφανίσει κάθε υγιή επένδυση, να ξεπουλήσει τη Μακεδονία με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών ,έρχεται τώρα να εκδικηθεί και περιοχές της ενδοχώρας, όπως ο νομός Καρδίτσας, με σημαντική προσφορά στη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποψιλώνει από την Καρδίτσα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζοντας Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία καθιστώντας την Καρδίτσα ‘’φτωχό συγγενή’’.
Οι κυβερνώντες και εν προκειμένω οι οραματιστές του νέου σχεδίου αγνόησαν παντελώς το γεγονός πως στην Καρδίτσα υπάρχουν υποδομές, δαπανήθηκαν τεράστια κονδύλια, αναπτύχθηκε μια διαφορετική κουλτούρα και οι τοπικοί φορείς στήριξαν αυτή την προσπάθεια ανέλιξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ασφαλώς, όπως αποδεικνύεται, επί ματαίω. Γιατί για τους κυβερνώντες μετρούν άλλα στοιχεία και με την πολιτική τους ενισχύουν προκλητικά την ανατολική Θεσσαλία οδηγώντας στον παραγκωνισμό την Καρδίτσα.
Εμείς που εκφράζουμε σε τοπικό επίπεδο τη ΝΔ δεν απορούμε με τη σκληρή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θα την αντιπαλέψουμε γιατί έχουμε το δίκιο και το λαό με το μέρος μας. Και φυσικά ,όταν, με την ψήφο του λαού αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας θα αποδώσουμε το δίκαιο. Η Καρδίτσα σήμερα έπρεπε να είχε έδρα ΤΕΙ με 4 σχολές, ώστε να είναι διασφαλισμένη η συνοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Συνεπώς, η αγωνιστική προτροπή μοιάζει νομοτελειακή υπόθεση. Οφείλουμε να ξεσηκωθούμε, να αποτρέψουμε την καταστροφή. Με ‘’σταυρωμένα’’ τα χέρια και κατεβασμένα κεφάλια θα χάσουμε και την Κτηνιατρική!
Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι εδώ συντελείται τεράστια αδικία. Γιατί, ενώ θα έπρεπε να διεκδικούμε πρόσθετες σχολές, χάνουμε τις υφιστάμενες, που σημειωτέον λειτουργούν άψογα.
Αυτή η πολιτική μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ψήφο του καρδιτσιώτικου λαού στις προσεχείς εκλογές.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.12
Δύση: 20.55
Σελήνη
4 ημερών
1203
Οι Λατίνοι της 4ης Σταυροφορίας εκθρονίζουν τον Έλληνα Αυτοκράτορα Αλέξιο Γ΄ Άγγελο.
1821
Σφακιανοί επαναστάτες συντρίβουν 960 Τούρκους στον Άσκυφο.
1825
Δύναμη 7.000 Τουρκαλβανών αποκρούεται από 1.500 Έλληνες στη Μονή του προφήτη Ηλία, κοντά στην Άμφισσα.
1912
Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".
1913
Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.
1945
Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1953
Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο ΒΔ τμήμα της Ζουγκάμ-Νι.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"