Ν. Ευθυμιάδης: «Να περιφρουρηθούν οι κατακτήσεις της Καρδίτσας στον ακαδημαϊκό χώρο»

Επιβάλλεται όλοι οι Καρδιτσιώτες να δώσουμε την μάχη, τουλάχιστον της  περιφρούρησης   των Ακαδημαϊκών κατακτήσεων της Καρδίτσας, μετά τις αλλαγές που προβλέπει η νέα αρχιτεκτονική για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.   

Όπως μας πήραν(;)  τη Σχολή Νηπιαγωγών παλιά, δεν ενταχθήκαμε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων αργότερα, έρχεται τώρα η ώρα του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, το καμάρι και η αιχμή του δόρατος των κατακτήσεων του Νομού Καρδίτσας!!! (14.550 μόρια η βάση εισαγωγής σε αυτό το τμήμα- 17.500 μόρια ο ανώτατος βαθμός εισαγωγής τα τελευταία χρόνια).
Το μήλον της Έριδος όλης της Θεσσαλίας!!! Όλοι το θέλουν. Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα. Γιατί;
Σε θέματα που αφορά το μέλλον της Καρδίτσας δεν χωρούν, ούτε η μικροπολιτική, ούτε προεκλογικά τερτίπια, ούτε προσωπικές στρατηγικές.
Θυμάμαι, σαν τώρα, τον καθηγητή Γιάννη Χουλιάρα να με ξεναγεί στα άδεια κτίρια του Σχολικού Συγκροτήματος, που φιλοξενούσε τα ΤΕΙ στις αρχές της δεκαετίας του  2000.
Γιγαντώθηκαν όλα τα τμήματα μας, στελεχώθηκαν και λειτουργούν προσφέροντας ένα σπουδαίο Ακαδημαϊκό Έργο, δυσανάλογο πολλές φορές των υποδομών και του εξοπλισμού.
Ίσως και πολλές φορές να λειτούργησαν και να λειτουργούν ξεκομμένα από την Κοινωνία της Καρδίτσας.
Όμως, σήμερα επιβάλλεται όλοι μας, όλη η Κοινωνία του Νομού Καρδίτσας  με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και την εκκλησία μας να ηγηθεί μιας προσπάθειας διατήρησης τουλάχιστον των κεκτημένων.
Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής  πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα, γιατί είναι το στολίδι και το καμάρι της Θεσσαλίας και ένα από τα αξιολογότερα πανελλαδικά τμήματα ΤΕΙ!!!
Τότε η Σχολή Νηπιαγωγών και η ένταξη στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων.
Δύο μεγάλες ήττες για την Πνευματική ζωή του Νομού Καρδίτσας (και όχι μόνον).
Σήμερα το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, όπως και τα υπόλοιπα αξιόλογα τμήματα, με το «αδελφάκι» του, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Δεν πρέπει να δεχθούμε την διάσπαση του, γιατί ήδη λειτουργεί με τεράστια επιτυχία και το μέλλον είναι μπροστά του.
Με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με φοιτητές πολύ υψηλού επιπέδου και πολλές προϋποθέσεις, υπάρχει η δυνατότητα   μαζί με το Τεχνολογίας Τροφίμων  να λειτουργήσει άμεσα και Μεταπτυχιακό  στη Καρδίτσα.
Το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής διαθέτει μια ελκυστική ειδικότητα, σύγχρονη, μοντέρνα  και καλύπτει άμεσες ανάγκες, της καθημερινότητας.
Κάνω έκκληση στην Ανοιχτή Κοινωνία των Πολιτών και στους φορείς να ενεργοποιηθούν κάτω από την ενοποιό δύναμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  κ.κ. Τιμοθέου.
Η τοπική Εκκλησία να ηγηθεί της ενωτικής προσπάθειας  διεκδίκησης και περιφρούρησης , να ζητήσει να συναντηθεί  άμεσα η επιτροπή που θα δημιουργηθεί  με τον Υπουργό Παιδείας, θέτοντας κόκκινες γραμμές.
Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
6 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»