Ν. Ευθυμιάδης: «Να περιφρουρηθούν οι κατακτήσεις της Καρδίτσας στον ακαδημαϊκό χώρο»

Επιβάλλεται όλοι οι Καρδιτσιώτες να δώσουμε την μάχη, τουλάχιστον της  περιφρούρησης   των Ακαδημαϊκών κατακτήσεων της Καρδίτσας, μετά τις αλλαγές που προβλέπει η νέα αρχιτεκτονική για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.   

Όπως μας πήραν(;)  τη Σχολή Νηπιαγωγών παλιά, δεν ενταχθήκαμε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων αργότερα, έρχεται τώρα η ώρα του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, το καμάρι και η αιχμή του δόρατος των κατακτήσεων του Νομού Καρδίτσας!!! (14.550 μόρια η βάση εισαγωγής σε αυτό το τμήμα- 17.500 μόρια ο ανώτατος βαθμός εισαγωγής τα τελευταία χρόνια).
Το μήλον της Έριδος όλης της Θεσσαλίας!!! Όλοι το θέλουν. Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα. Γιατί;
Σε θέματα που αφορά το μέλλον της Καρδίτσας δεν χωρούν, ούτε η μικροπολιτική, ούτε προεκλογικά τερτίπια, ούτε προσωπικές στρατηγικές.
Θυμάμαι, σαν τώρα, τον καθηγητή Γιάννη Χουλιάρα να με ξεναγεί στα άδεια κτίρια του Σχολικού Συγκροτήματος, που φιλοξενούσε τα ΤΕΙ στις αρχές της δεκαετίας του  2000.
Γιγαντώθηκαν όλα τα τμήματα μας, στελεχώθηκαν και λειτουργούν προσφέροντας ένα σπουδαίο Ακαδημαϊκό Έργο, δυσανάλογο πολλές φορές των υποδομών και του εξοπλισμού.
Ίσως και πολλές φορές να λειτούργησαν και να λειτουργούν ξεκομμένα από την Κοινωνία της Καρδίτσας.
Όμως, σήμερα επιβάλλεται όλοι μας, όλη η Κοινωνία του Νομού Καρδίτσας  με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και την εκκλησία μας να ηγηθεί μιας προσπάθειας διατήρησης τουλάχιστον των κεκτημένων.
Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής  πρέπει να παραμείνει στην Καρδίτσα, γιατί είναι το στολίδι και το καμάρι της Θεσσαλίας και ένα από τα αξιολογότερα πανελλαδικά τμήματα ΤΕΙ!!!
Τότε η Σχολή Νηπιαγωγών και η ένταξη στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων.
Δύο μεγάλες ήττες για την Πνευματική ζωή του Νομού Καρδίτσας (και όχι μόνον).
Σήμερα το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, όπως και τα υπόλοιπα αξιόλογα τμήματα, με το «αδελφάκι» του, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.
Δεν πρέπει να δεχθούμε την διάσπαση του, γιατί ήδη λειτουργεί με τεράστια επιτυχία και το μέλλον είναι μπροστά του.
Με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, με φοιτητές πολύ υψηλού επιπέδου και πολλές προϋποθέσεις, υπάρχει η δυνατότητα   μαζί με το Τεχνολογίας Τροφίμων  να λειτουργήσει άμεσα και Μεταπτυχιακό  στη Καρδίτσα.
Το Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής διαθέτει μια ελκυστική ειδικότητα, σύγχρονη, μοντέρνα  και καλύπτει άμεσες ανάγκες, της καθημερινότητας.
Κάνω έκκληση στην Ανοιχτή Κοινωνία των Πολιτών και στους φορείς να ενεργοποιηθούν κάτω από την ενοποιό δύναμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  κ.κ. Τιμοθέου.
Η τοπική Εκκλησία να ηγηθεί της ενωτικής προσπάθειας  διεκδίκησης και περιφρούρησης , να ζητήσει να συναντηθεί  άμεσα η επιτροπή που θα δημιουργηθεί  με τον Υπουργό Παιδείας, θέτοντας κόκκινες γραμμές.
Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.26
Δύση: 17.59
Σελήνη
11 ημερών
360
Εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας από τον Αυτοκράτωρα Κωνστάντιο.
1878
Επαναστατικά τμήματα της Θεσσαλίας αποκρούουν τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Μακρινίτσας του Πηλίου.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την κορυφή 1723 του υψώματος Γκόλικο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».