Συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας: Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, Έλληνες και μετανάστες
Καθημερινά βλέπουμε τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στη γειτονιά μας. Η χώρα μας είναι σε μια επικίνδυνη περιοχή, όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων αφεντικών για τις πηγές ενέργειας, τους αγωγούς, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά.

Αυτός είναι ο δρόμος τους για να βγουν από την κρίση, να ανακάμψει η οικονομία: Πιο βαθιά εκμετάλλευση των λαών τους και αιματηρό ξαναμοίρασμα των συνόρων, των αγορών και ταυτόχρονα εκμετάλλευση κι άλλων λαών. Ο πόλεμός τους γκρεμίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους!
Ενώ την εποχή της ανάπτυξης μας ξεζούμιζαν κι αποσπούσαν κέρδη από την εκμετάλλευσή μας, τώρα που η οικονομία τους αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ανάκαμψη, μεγαλώνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των διάφορων τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, μεγαλοκατασκευαστών και στην Ελλάδα, αλλά και μεταξύ των διαφόρων κρατών. Παρόλο που όλοι μαζί τα βρίσκουν για το πώς θα τσακίσουν την εργατική τάξη, μεταξύ τους τρώγονται μέχρις εσχάτων για το μοίρασμα των αγορών, ποιος θα ζημιωθεί και ποιος θα βγει πιο ενισχυμένος από την κρίση. Δεν υπάρχει έγκλημα που δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν, αν θεωρούν ότι αυτό βελτιώνει τη θέση τους στον ανταγωνισμό και σε αυτό συμμετείχε πολλές φορές και η Ελλάδα (π.χ. Γιουγκοσλαβία).
Το ΝΑΤΟ που σφάζει λαούς για τα συμφέροντα ιμπεριαλιστών, που δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών του, δεν μπορεί να φέρει σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ούτε τις παραβιάσεις συνόρων και αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία ούτε τους πρόσφυγες μπορεί να σταματήσει, αφού ο πόλεμος και η δυστυχία που σπέρνει είναι οι αιτίες που τους γεννούν!
Η εργατική τάξη και ο λαός της πατρίδας μας, μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές αγώνα διεκδικούμε:
•Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών της περιοχής. Κανένας Έλληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.
•Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια κ.α.) ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
•Καμιά αλλαγή συνόρων. Να μην επιτρέψουμε οι λαοί να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
•Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εκμετάλλευσης.
Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς εκμετάλλευση, εμείς και τα παιδιά μας είναι η ταξική πάλη, η συνολική αναμέτρηση με το κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό του, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση την πρωτομαγιά στην πλατεία πλαστήρα 10:30 π.μ.
Συνδικάτο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Καρδίτσας

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"