Τοποθέτηση του Β. Κρανιά, εκπροσώπου του ΠΑΜΕ, στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Η αντεργατική επίθεση συνεχίζεται, τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος για το τι μισθό, σύνταξη, επίδομα θα πάρει τον επόμενο μήνα, αν θα συνεχίσει να έχει μεροκάματο. Oι κραυγές περί υποτέλειας, λάθους του ΔΝΤ κλπ δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού. Εκφράζουν διαφωνίες στη διαχείριση της κρίσης, καλύπτονται με δήθεν φιλολαϊκά συνθήματα, ώστε ο λαός να μη στραφεί κατά του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά να περιφέρει την προτίμησή του πότε υπέρ του ενός και πότε υπέρ του άλλου διαχειριστή.
Δεν υπάρχει διέξοδος όσο ο εργαζόμενος λαός, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι επηρεάζονται από τις διάφορες φιλελεύθερες, σοσιαλιστικές και «αριστερές» συνταγές διαχείρισης. Όσο κυριαρχεί η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, η λαθεμένη άποψη ότι σήμερα η εργατική τάξη δεν μπορεί να νικήσει, ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτέλεσμα, ότι με τις απεργίες χάνουμε το μεροκάματο, ότι η ριζική αλλαγή δε θα έρθει ποτέ, κλπ. Σήμερα είναι ανάγκη να οργανωθεί η πάλη της εργατικής τάξης, από τα ίδια τα σωματεία, μέσα στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις.
Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση. Δε νομιμοποιεί μόνο τις μειώσεις μισθών, ανοίγει τον δρόμο στην ατομική συμφωνία,  υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μαζί με τους αγρότες που είναι στους δρόμους, μαζί με τους μικροεπαγγελματίες, με όλο τον εργαζόμενο λαό να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Την Παρασκευή 8 Φλεβάρη να πάρουμε μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες και να στηρίξουμε τον αγώνα τους, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη βία για να τους τρομοκρατήσει.
Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη γενική απεργία την Τετάρτη στις 20 του μήνα και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Καρδίτσα 6/2/2013

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"