ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών της ΕΠΑΣ Καρδίτσας

Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνει την συμπαράσταση της στον αγώνα των μαθητών της ΕΠΑΣ Καρδίτσας που βρίσκονται σε κινητοποίηση με αίτημα τους την  υπολειτουργία του σχολείου τους λόγω της έλλειψης διδακτικού προσωπικού με κίνδυνο να χαθεί η χρονιά με όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτό, δηλαδή η μη απόκτηση πτυχίου για τη Β΄τάξη και η προαγωγή για την Α΄τάξη). Είναι γνωστό ότι στην ΕΠΑΣ φοιτούν μαθητές που η πλειοψηφία τους προέρχονται από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, νέοι άνθρωποι που το πρωί εργάζονται σκληρά για να βγάλουν μεροκάματο και το μεσημέρι ή το απόγευμα αντίστοιχα έχουν το κουράγιο και τη θέληση να σπουδάσουν.
Το αίτημά τους για άμεση κάλυψη σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία είναι απόλυτα δίκαιο και καλούμε κάθε υπεύθυνο (στην προκειμένη περίπτωση  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας) να προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.
Είναι γνωστό ότι  το ΚΚΕ είναι αντίθετο στον αναχρονιστικό ταξικό διαχωρισμό ανάμεσα στη γενική και την επαγγελματική εκπαίδευση. Στο επίκεντρο της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο είναι ότι όλα τα παιδιά μπορούν να μορφωθούν, δεν υπάρχουν παιδιά που «δεν παίρνουν τα γράμματα». Επίσης ότι δεν μπορεί το πορτοφόλι της οικογένειας να καθορίζει τη μόρφωση του παιδιού.
Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν μπορεί να αποκτιέται σε βάρος της βασικής Παιδείας. Η επαγγελματική ειδικότητα, πρέπει να εξασφαλίζεται μέσα από ένα σύστημα δημόσιων και δωρεάν «μεταλυκειακών» επαγγελματικών σχολών, μετά την ηλικία των 18 χρόνων.
Άλλωστε, με τον όρο υποχρεωτική, το ΚΚΕ εννοεί την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αυτήν την εκπαίδευση δωρεάν, μέσα από κρατικά σχολεία. Παράλληλα, να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν με μέτρα απαγόρευσης της παιδικής εργασίας, της δουλειάς των εφήβων και φυσικά με μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της φτωχής οικογένειας.
Το ΚΚΕ προτείνει το Ενιαίο Δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης για όλους τους νέους. Απαιτεί την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας και διεκδικεί κάλυψη όλων των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.45
Δύση: 16.59
Σελήνη
17 ημερών
1502
Με συνθήκη μεταξύ Βενετίας και Τουρκίας, η Πελοπόννησος περιέρχεται στην Τουρκία.
1821
Ανεπιτυχής επίθεση των Ελλήνων επαναστατών στο Ναύπλιο.
1943
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, τη λεηλατούν και στη συνέχεια την παραδίδουν στις φλόγες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»