ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών της ΕΠΑΣ Καρδίτσας

Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ δηλώνει την συμπαράσταση της στον αγώνα των μαθητών της ΕΠΑΣ Καρδίτσας που βρίσκονται σε κινητοποίηση με αίτημα τους την  υπολειτουργία του σχολείου τους λόγω της έλλειψης διδακτικού προσωπικού με κίνδυνο να χαθεί η χρονιά με όλες τις συνέπειες που απορρέουν από αυτό, δηλαδή η μη απόκτηση πτυχίου για τη Β΄τάξη και η προαγωγή για την Α΄τάξη). Είναι γνωστό ότι στην ΕΠΑΣ φοιτούν μαθητές που η πλειοψηφία τους προέρχονται από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, νέοι άνθρωποι που το πρωί εργάζονται σκληρά για να βγάλουν μεροκάματο και το μεσημέρι ή το απόγευμα αντίστοιχα έχουν το κουράγιο και τη θέληση να σπουδάσουν.
Το αίτημά τους για άμεση κάλυψη σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία είναι απόλυτα δίκαιο και καλούμε κάθε υπεύθυνο (στην προκειμένη περίπτωση  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας) να προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.
Είναι γνωστό ότι  το ΚΚΕ είναι αντίθετο στον αναχρονιστικό ταξικό διαχωρισμό ανάμεσα στη γενική και την επαγγελματική εκπαίδευση. Στο επίκεντρο της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο είναι ότι όλα τα παιδιά μπορούν να μορφωθούν, δεν υπάρχουν παιδιά που «δεν παίρνουν τα γράμματα». Επίσης ότι δεν μπορεί το πορτοφόλι της οικογένειας να καθορίζει τη μόρφωση του παιδιού.
Η επαγγελματική εκπαίδευση δεν μπορεί να αποκτιέται σε βάρος της βασικής Παιδείας. Η επαγγελματική ειδικότητα, πρέπει να εξασφαλίζεται μέσα από ένα σύστημα δημόσιων και δωρεάν «μεταλυκειακών» επαγγελματικών σχολών, μετά την ηλικία των 18 χρόνων.
Άλλωστε, με τον όρο υποχρεωτική, το ΚΚΕ εννοεί την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αυτήν την εκπαίδευση δωρεάν, μέσα από κρατικά σχολεία. Παράλληλα, να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών σε αυτήν με μέτρα απαγόρευσης της παιδικής εργασίας, της δουλειάς των εφήβων και φυσικά με μέτρα οικονομικής ενίσχυσης της φτωχής οικογένειας.
Το ΚΚΕ προτείνει το Ενιαίο Δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο βασικής εκπαίδευσης για όλους τους νέους. Απαιτεί την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας και διεκδικεί κάλυψη όλων των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».