Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Όχι στις απολύσεις!

Τα αρπαχτικά του κερδοφόρου κεφαλαίου σε καιρό κρίσης εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους ή τους οδηγούν στην ανεργία

Άλλες επτά απολύσεις εργαζομένων της Καρδίτσας στο κατάστημα λόγω κλεισίματος του καταστήματος “SPRIDER”, έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες τρεις των υπαλλήλων του SUPER MARKET «Γαλαξίας». Το «ραβασάκι» της απόλυσης και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση,  αφού  ωθούνται σε παραίτηση, περιμένει τους συμπολίτες μας, εάν δε δεχθούν τη μετάθεσή τους σε υποκατάστημα άλλου νομού σύμφωνα με την Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπογράφηκε στα κεντρικά με τη συμβολή του εργοδοτικά στημένου σωματείου. Η κατάπτυστη τακτική της εργοδοσίας των SPRIDER STORES και του εργοδοτικού κατασκευάσματος ρίχνει  στον καιάδα της εξαθλίωσης και της ανεργίας το προσωπικό της επιχείρησης και αποτελεί απότοκο όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψήφισαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, κατ’ απαίτηση των δανειστών και των μεγάλων εργοδοτών του Εμπορίου.
Οι απολύσεις στο “SPRIDER” και η μη καταβολή αποζημίωσης, όπως και αυτές στο SUPER MARKET «Γαλαξίας», είναι ευθεία συνέπεια των μνημονίων που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να είναι ασύδοτοι απέναντι στους  εργαζομένους και να επιβάλλουν συνθήκες «γαλέρας». Στην εποχή των «παχέων αγελάδων» έπαιρναν τα κέρδη και την υπεραξία των εργαζομένων και τώρα χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να τους πετάξουν στο δρόμο χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι  έχουν βαριά κοινωνική ευθύνη για τους όρους λειτουργίας των εταιρειών τους καθώς και για  τις πράξεις τους.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συμπολίτες μας και αγωνιζόμαστε προκειμένου να ανατραπεί αυτή η νεοφιλελεύθερη βάρβαρη πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Τους καλούμε σε αυτό τον αγώνα της ανατροπής. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.38
Δύση: 16.59
Σελήνη
9 ημερών
1657
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν τον νεομάρτυρα Νικόλαο Καραμάνο στην Σμύρνη.
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά μπέη, νικούν τους Έλληνες στον Σταυρό της Κρήτης.
1915
Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας.
1920
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επανέρχεται στην Ελλάδα και αποκαθίσταται στον θρόνο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα στη Βόρειο Ήπειρο.
1942
Ιταλοί και Αλβανοί εκτελούν στην Παραμυθιά Έλληνες πατριώτες.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»