Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Όχι στις απολύσεις!

Τα αρπαχτικά του κερδοφόρου κεφαλαίου σε καιρό κρίσης εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους ή τους οδηγούν στην ανεργία

Άλλες επτά απολύσεις εργαζομένων της Καρδίτσας στο κατάστημα λόγω κλεισίματος του καταστήματος “SPRIDER”, έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες τρεις των υπαλλήλων του SUPER MARKET «Γαλαξίας». Το «ραβασάκι» της απόλυσης και μάλιστα χωρίς καμία αποζημίωση,  αφού  ωθούνται σε παραίτηση, περιμένει τους συμπολίτες μας, εάν δε δεχθούν τη μετάθεσή τους σε υποκατάστημα άλλου νομού σύμφωνα με την Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπογράφηκε στα κεντρικά με τη συμβολή του εργοδοτικά στημένου σωματείου. Η κατάπτυστη τακτική της εργοδοσίας των SPRIDER STORES και του εργοδοτικού κατασκευάσματος ρίχνει  στον καιάδα της εξαθλίωσης και της ανεργίας το προσωπικό της επιχείρησης και αποτελεί απότοκο όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψήφισαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, κατ’ απαίτηση των δανειστών και των μεγάλων εργοδοτών του Εμπορίου.
Οι απολύσεις στο “SPRIDER” και η μη καταβολή αποζημίωσης, όπως και αυτές στο SUPER MARKET «Γαλαξίας», είναι ευθεία συνέπεια των μνημονίων που δίνουν το δικαίωμα στους εργοδότες να είναι ασύδοτοι απέναντι στους  εργαζομένους και να επιβάλλουν συνθήκες «γαλέρας». Στην εποχή των «παχέων αγελάδων» έπαιρναν τα κέρδη και την υπεραξία των εργαζομένων και τώρα χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για να τους πετάξουν στο δρόμο χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι  έχουν βαριά κοινωνική ευθύνη για τους όρους λειτουργίας των εταιρειών τους καθώς και για  τις πράξεις τους.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους απολυμένους συμπολίτες μας και αγωνιζόμαστε προκειμένου να ανατραπεί αυτή η νεοφιλελεύθερη βάρβαρη πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Τους καλούμε σε αυτό τον αγώνα της ανατροπής. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.07
Δύση: 19.58
Σελήνη
20 ημερών
685
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος και τον διαδέχεται ο υιός του Ιουστινιανός Β΄.
1913
Μετά την ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας, βαθειά μέσα στο βουλγαρικό έδαφος.
1920
Η Μεραρχία Σμύρνης φθάνει στην Αρκαδιούπολη (Λουλέ Μπουργκάζ), μετά από ταχεία προέλαση στην Ανατολική Θράκη.
1944
Οι Γερμανοί εκτελούν με ξιφολόγχη Έλληνες στην Σιάτιστα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».