Πενελλήνια ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ: Ενημέρωση για τους Συλλόγους-Μέλη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ενημερώνει τους Συλλόγους-Μέλη της, τους εργαζόμενους και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο, για την αποφυγή παρανοήσεων, παρεξηγήσεων ή παραπληροφόρησης, πώς η επίμαχη διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να εκχωρούν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων πέρασε στο άρθρο 178, αντί του 179 του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες το βράδυ. Αυτό συνέβη, λόγω αλλαγής στην αρίθμηση των άρθρων.
Σημειώνεται επίσης, ότι το άρθρο 178 ψηφίστηκε μόνο από την κυβερνώσα παράταξη και κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Ήταν λοιπόν καθολική η καταδίκη της προσπάθειας εκχώρησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Μετά την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου και του άρθρου 178 που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, απειλεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φέρνει οικονομικές επιβαρύνσεις στους Δημότες μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών, ο αγώνας για την κατάργηση του στην πράξη μεταφέρεται πλέον σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε Δήμο της Αττικής και της Περιφέρειας. 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν όπου και όποτε χρειασθεί και να ακυρώσουν προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές για την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων τους στους ιδιώτες, πατώντας πάνω στο... χαλί που τους έστρωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την ψήφιση του «Αναπτυξιακού» Νομοσχεδίου για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. 
Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».