Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρδίτσας

Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, που θα γίνει την Πέμπτη 22-8-2019 και ώρα 13.00΄μ.μ στο Δημαρχείο, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 10ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Δήμου Καρδίτσας έτους 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Γούλας)

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση έκθεσης επίτευξης στόχων προϋπολογισμού Α' τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Γούλας)
3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση έκθεσης επίτευξης στόχων προϋπολογισμού Β' τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Γούλας)
4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού και στοιχείων ισολογισμού Α' τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Γούλας)
5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού και στοιχείων ισολογισμού Β' τριμήνου 2019 (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Γούλας)
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση πρακτικού επιλογής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Καρδίτσας σχολικού έτους 2019 – 2020 (εισ.: αντιδήμαρχος Ιω. Σβάρνας)
7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση αιτήματος εισόδου της διεπιστημονικής μονάδας της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Θεσσαλίας για άδεια πρόσβασης στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης, πρόληψης και προαγωγής της υγείας (εισ.: αντιδήμαρχος Ιω. Σβάρνας)
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 5ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δ.Ο.Π.Α Καρδίτσας έτους 2019 (εισ.: πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Κ Μιχ. Τάντος)
9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμμόρφωσης στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 679/2016 (GDPR) (εισ.: Β. Ανυφαντής)
10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με αποδοχή της με αρ. πρωτ. 4293/1455/Α3/28-06-2019 απόφασης ένταξης της πράξης «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5033605 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (εισ.: Β. Ανυφαντής)
11. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παραλαβή της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Διαμόρφωση και περιβαλλοντική ανάδειξη κοινοχρήστων χώρων στις γειτονιές της Καρδίτσας» και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: αντιδήμαρχος Κων. Ξυλομένος)
12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου “Κατασκευή κτιρίου Κ1 (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), μεταλλικού στεγάστρου και υποσταθμού ΔΕΗ στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας” και καθορισμός του τρόπου ανάθεσης (εισ.: Λ. Παρθένη)
13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανανέωση νομιμοποίησης εκπροσώπων του Δήμου Καρδίτσας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
14. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανανέωση νομιμοποίησης εκπροσώπων για τη λειτουργία του τραπεζικού λογαριασμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (εισ.: Ιω. Κατσαούνος)
15. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και των “Δρυάδων εν Πλω” (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
16. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και του Κέντρου Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών “Απόλλων” (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
17. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων “6ο Εθνολογικό Συνέδριο και 6ο Καραγκούνικο Αντάμωμα” μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και της Αμφικτυονίας Καραγκούνηδων Παλαμά (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
18. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης “19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας” μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και της “Οικόσφαιρας” (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
19. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών υπαίθριου εμπορίου (λαϊκών αγορών και πλανόδιου) (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
20. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με διαγραφή οφειλής δημότη (εισ.: Κων. Κορκόντζελος)
21. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μεταφορά αδιάθετων λημμάτων του τμήματος 5 του δημοτικού δάσους Ραχούλας στο διαχειριστικό έτος 2019 προς υλοτόμηση για κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της Τ.Κ Ραχούλας (εισ.: Κων. Λάντζος)
22. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με επιβολή προστίμου για αυθαίρετη κοπή δένδρου (εισ.: Κων. Λάντζος)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΕΛΗΣ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.02
Δύση: 19.49
Σελήνη
8 ημερών
1821
Επτανήσιοι εθελοντές επαναστάτες καταλαμβάνουν το όρος Πούσι του χωριού Λάλα Ηλείας.
1826
Πεθαίνει ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Πέργαμο.
1941
Αποσπάται από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως η γερμανική σημαία από τους Έλληνες φοιτητές Απόστολο Σάντα και Μανώλη Γλέζο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.