Εγκαινιάστηκε το έργο ύδρευσης των παραλίμνιων οικισμών

Η υδροδότηση των παραλίμνιων οικισμών   της  Λίμνης Πλαστήρα, αποτελούσε ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής, η οποία αποτελεί τον ισχυρότερο τουριστικό πόλο του νομού Καρδίτσας.
Με την ολοκλήρωση του έργου έχει λυθεί το πρόβλημα των οικισμών
• Νεοχωρίου
• Νεράιδας
• Καλυβίων Πεζούλας  και
• Πεζούλας
για τα επόμενα 40 χρόνια και θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών στους παραθεριστές που επισκέπτονται την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.
Η υλοποίηση του έργου έγινε σε δύο φάσεις:
• Η 1η φάση υλοποιήθηκε από τον πρώην Δήμο Νεβρόπολης Αγράφων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Θησέας και περιελάμβανε την κατασκευή του Διυλιστηρίου δυναμικότητας 100 κυβ.μ/ώρα, της πλωτής εξέδρα και του αγωγού υδροληψίας.
• Η 2η φάση υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με
συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Λίμνης Πλαστήρα.  Περιελάμβανε την κατασκευή των δεξαμενών   του δικτύου των αγωγών καθώς και την αποκατάσταση των φθορών που είχαν παρατηρηθεί στην αρχική εγκατάσταση, λόγω μη λειτουργίας της.
Έχουν κατασκευασθεί δύο σύγχρονες  δεξαμενές  αποθήκευσης  στις θέσεις Άγιος Παντελεήμονας & Προφ. Ηλίας Νεράιδας,  συνολικής  χωρητικότητας700 κυβ.μ. νερού  καθώς και ένα εκτεταμένο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης που συνδέει τις νέες δεξαμενές με το  διυλιστήριο – μέσω αντλιών -  αλλά και με τις υπάρχουσες δεξαμενές των οικισμών,  συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων από σωλήνες πολυαιθυλενίου και ελατού χυτοσίδηρου.
Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης των παραλίμνιων οικισμών
Φίλες και φίλοι
Θέλω εισαγωγικά να πω κάτι γενικό: Ενωμένοι κάνουμε θαύματα, διχασμένοι ζούμε δράματα. Παίρνω αφορμή από τα όσα είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τις περιπέτειες του έργου μέσα στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του κεντρικού κράτους. Ευτυχώς οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε αρμονικά και πετυχαίνουμε να εγκαινιάζουμε έργα όπως αυτό
στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Εγκαινιάζουμε ένα έργο ουσίας γιατί το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο της ζωής μας απαραίτητο στοιχείο της ανάπτυξης. Εμείς λοιπόν σε μια δύσκολη εποχή πετύχαμε με τη συνεργασία ένα μικρό θαύμα. Να ολοκληρώσουμε ένα απολύτως απαραίτητο έργο για την περιοχή. Όπως θα ολοκληρώσουμε και την ύδρευση του Μπελοκομύτη έργο για το οποίο δεσμευόμαστε ότι θα το χρηματοδοτήσουμε από το ΠΔΕ της
Περιφέρειας. Θέλω επίσης να αναφερθώ σε ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά ευρύτερα όλη τη Δυτ Θεσσαλία. Πρόκειται για το δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα. Ως αιρετή Περιφέρεια ολοκληρώσαμε τη μελέτη και πλέον αναζητούμε πηγή χρηματοδότησης. Δυστυχώς επειδή δεν εφάπτεται με κάποιο διευρωπαϊκό δίκτυο δεν μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε από το ΕΣΠΑ. Ωστόσο αναζητούμε λύση να το χρηματοδοτήσουμε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Θέλω κλείνοντας να τονίσω πως λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας. Αρκεί να τονίσω πως στη δεύτερη μας θητεία τους πρώτους 11 μήνες δεν μπορούσαμε καν να δημοπρατήσουμε έργα και τους άλλους 8 δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε. Ωστόσο είμαστε εδώ παράγουμε σημαντικό έργο προς όφελος των πολιτών μας και έτσι θα συνεχίσουμε.
 
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειαρχη κ. Β. Τσιάκου στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης παραλίμνιων οικισμών στο Δήμο  Πλαστήρα
Βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία είναι η ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε οι οικισμοί της να λύσουν το υδρευτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Εμείς αυτό το θεωρήσαμε αυτονόητο και από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε πρωτοβουλίες για να ολοκληρωθεί αυτό το σπουδαίο έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό γιατί εξ αρχής στάθηκε δίπλα μας και ενίσχυσε την προσπάθεια μας. Μάλιστα δεν θα κρύψω πως μας πίεζε να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί όπως συνηθίζει να λέει ο χρόνος είναι χρήμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Τσιαντή και όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την αρίστη συνεργασία που είχαμε ώστε να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία. Ακόμη θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω και προσωπικά τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων τον κ. Δ. Κουτρομάνο για το γεγονός ότι κατέβαλε συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση του έργου. Τέλος θέλω να κλείσω λέγοντας πως επειδή η ανάπτυξη μιας περιοχής δεν εξαρτάται μόνο από την ύδρευση αλλά εμείς την αντιμετωπίζουμε ολιστικά επισημαίνω πως ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η παράκαμψη του Νεοχωρίου ενώ προχωράει και η μελέτη για τον δρόμο Φυλακτή
– Πετρίλο που θα συνδέσει την περιοχή της Δυτ. Αργιθέας με την λίμνη
Πλαστήρα. Ακόμη θα θυμίσω πως κάθε χρόνο δαπανούμε μεγάλα ποσά με στόχο να κρατήσουμε τους δύσκολους μήνες του χειμώνα με τις μεγάλες χιονοπτώσεις, το οδικό δίκτυο ανοικτό, γιατί τουρισμός με κλειστούς δρόμους δεν γίνεται.
 
 
 
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.08
Δύση: 19.58
Σελήνη
21 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».