Ειδήσεις

Στάση εργασίας και κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας

altΟ Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Καρδίτσας, συμμετέχει στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, που κήρυξε η ομοσπονδία μας ΠΟΕΔΗΝ.
Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου , εκπροσώπησαν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας,στην κινητοποίηση ,που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας, σήμερα στις 12 πμ.

Στην πύλη του Νοσοκομείου μας , την ίδια ώρα,πραγματοποιήθηκε από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καιεργαζόμενους, συμβολική κινητοποίηση, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

altΣκοπός της σημερινής κινητοποίησης πανελλαδικά, είναι, όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου του Συλλόγου μας:
1) Η ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΚΛΑΔΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
2)Η ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
Χρόνια τώρα η ομοσπονδία μας προσπαθεί ,για την δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Ζητάμε, την Αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των ΔΕ εμπράκτως, Αναβαθμίζοντάς τους και Δημιουργώντας, Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα, που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις.
Σε όλα τα Νοσοκομεία πάρα πολλές βάρδιες, καλύπτονται μόνο από ΔΕ βοηθούς νοσηλευτών. Κάνουν όλες τις νοσηλευτικές πράξεις, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας. Τίποτα λιγότερο από τους ΤΕ και ΠΕ νοσηλευτές .
Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, εκτός του ότι είναι παράφορα ΑΔΙΚΗ, θα επιφέρει τον διχασμό μεταξύ των εργαζομένων και θα διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των Νοσοκομείων όλης της χώρας.
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΚΛΑΔΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Επίσης πάγιο και διαχρονικό αίτημά όλων μας, είναι η ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
Ήρθε πλέον ο καιρός ,όπου πρέπει να αναγνωριστεί και εμπράκτως το έργο ,που προσέφεραν και προσφέρουν πάντα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.
Όλοι οι υγειονομικοί, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ,αψηφώντας τον κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή αλλά και των οικογενειών τους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας ,που νόσησαν από κορωνοϊό, ή που νοσηλεύτηκαν ως ύποπτα κρούσματα.
Έφτασε λοιπόν η ώρα, η κυβέρνηση, να αποδείξει εμπράκτως , ότι αναγνωρίζει το έργο μας .
ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ .
ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΕΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.