Ειδήσεις

Υποβολή παραίτησης κ. Ντελή - Στη θέση του ο Κων. Μπαρμπούτης

altΑξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Αξιότιμοι κ. συνάδελφοι,

Η διάθεσή μου να προσφέρω και να συμβάλλω στην αναβάθμιση του τόπου μας αποτελεί βασικό στοιχείο της προσωπικότητάς μου και χαρακτήρισε την πορεία μου στο δημόσιο βίο.

Η ενεργός μου συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς, συνεχίστηκε με τη δεκαετή μου παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκα με άξονα τη μέγιστη δυνατή προσφορά για το καλό του Δήμου μας, έχοντας πάντα ως πυξίδα το ήθος που οφείλει να διακρίνει ένα πολιτικό πρόσωπο.
Παράλληλα, με την πολιτική μου ευθύνη, όλα αυτά τα χρόνια όφειλα να είμαι συνεπής και υπεύθυνος απέναντι στην επιστημονική ιδιότητα του ιατρού, την οποία εξασκώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Από την αρχή του νέου έτους διατελώ Διευθυντής του Α’ Παθολογικού τμήματος, ενώ σύντομα θα αναλάβω την ευθύνη όλης της Παθολογικής κλινικής.
Όλες αυτές οι νέες επιστημονικές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις καθιστούν δυσχερέστατη την πλήρη παρακολούθηση των τεκταινόμενων του Δήμου Καρδίτσας, πόσο μάλλον την ουσιαστική και υπεύθυνη άσκηση των καθηκόντων μου ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Υπήρξα πάντοτε σκληρός κριτής του εαυτού μου απαιτώντας του συνέπεια και φροντίδα και της παραμικρούς λεπτομέρειας.
Δυστυχώς, πλέον, αυτό καθίσταται δύσκολο. Έχοντας επίγνωση των εμποδίων που προκύπτουν από την ταυτόχρονη άσκηση των ιατρικών και δημοτικών μου υποχρεώσεων, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο και ορθό να παραιτηθώ από τη θέση του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών», αλλά και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του ΔΣ του Δήμου Καρδίτσας.
Η απόφασή μου αυτή αποτέλεσε καρπό ώριμης σκέψης και δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Με λυπεί βαθύτατα, αλλά τη θεωρώ ταυτόχρονα και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Καρδίτσας. Με πολλή συγκίνηση και θλίψη αναγκάζομαι να λάβω μια σκληρή απόφαση.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους αγαπητούς μου Συμπολίτες που με τίμησαν με την κατ’ εξακολούθησιν ψήφο τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.
Ευχαριστώ, ιδιαίτερα, το κ. Αλεξάκο Φώτη, καθώς και τους Συναδέλφους της Παρατάξεως στην οποία είχα την τιμή να προΐσταμαι, με τους οποίους δώσαμε σημαντικές μάχες για το καλό του Δήμου, συνεργαζόμενοι άριστα και αρμονικά.
Ακόμη, ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, με τους οποίους συνυπήρξα, αλλά και αντιπαρατέθηκα μαζί τους πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον, όλη αυτή τη δεκαετία. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου εάν κατά την διάρκεια των Εργασιών του Σώματος λύπησα κάποιους.Η κριτική μου ήταν πάντοτε καλοπροαίρετη.
Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω και δημόσια τους δημοτικούς υπαλλήλους (συνεργάτες κατ’ εμέ) με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρονια από τις διάφορες θέσεις που υπηρέτησα.
Τέλος, οφείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην οικογένειά μου, η οποία στάθηκε δίπλα μου σε όλη αυτή την πορεία και με στήριξε με όλες της τις δυνάμεις.
Παραμένω στην διάθεσή σας για ό,τι τυχόν χρειαστεί από τη θέση πλέον του Ενεργού Πολίτη και Ιατρού. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καρποφόρα συνέχεια της θητείας σας.

Με τιμή,
Ιωάννης Β. Ντελής

Καρδίτσα, 18 Μαΐου 2020

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.45
Σελήνη
4 ημερών
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.