Ειδήσεις

Αποκαταστάθηκαν άμεσα βανδαλισμοί στο ανδριάντα του Πλαστήρα και φθορές στο Πάρκο Αγ. Παρασκευής

altΜήνυση κατ’ αγνώστων υπέβαλε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

Δραματική έκκληση του Δημάρχου: Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που δίνουμε τη μάχη υπέρ της κοινωνίας κάποιοι να επιδεικνύουν τέτοια κοινωνική ανευθυνότητα

Άμεσα  παρενέβη η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας,  για να αποκαταστήσει  τους βανδαλισμούς που έγιναν  από άγνωστα άτομα στον έφιππο ανδριάντα του  Ν. Πλαστήρα  καθώς επίσης και στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής.

altΣτην πρώτη περίπτωση   του έφιππου  ανδριάντα,  οι βανδαλισμοί αφορούσαν την αναγραφή συνθημάτων πάνω στο μνημείο ενώ στη δεύτερη  φθορές και καταστροφές που προκάλεσαν στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής επίσης άγνωστα άτομα. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας  που ενημερώθηκε για τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές,  έδωσε εντολή  άμεσα να παρέμβουν συνεργεία για να  αποκαταστήσουν τις φθορές. Παράλληλα σήμερα ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αριστ. Σπάνια, Γ. Μάττα, και Τ. Κουφόπουλο    βρέθηκαν στο χώρο του αγάλματος και επέβλεψαν τις  εργασίες καθαρισμού. Επίσης η δημοτική αρχή υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων και για τις δύο περιπτώσεις, για φθορά δημόσιας περιούσιας και οι δράστες πλέον αναζητούνται από την αστυνομία.
Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας δήλωσε : “ Είναι λυπηρό την στιγμή που δίνουμε μια μεγάλη μάχη συνολικά ως κοινωνία απέναντι στην πανδημία, να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι δείχνουν μια τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά. Βανδάλισαν με συνθήματα το μνημείο του Πλαστήρα, έκαναν καταστροφές στο πάρκο της Αγ. Παρασκευής, όπου πρόσφατα είχαν γίνει εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού, των καθισμάτων, των καλαθιών απορριμμάτων κλπ. Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με πολλές ακόμη κρατικές υπηρεσίες,  καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να διατηρήσει την κοινωνική ηρεμία και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των χωριών. Με σοβαρές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε όλους τους τομείς, επειδή πολλοί εργαζόμενοι μας  είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού, δίνουμε μάχη ώστε η καθημερινότητα της πόλης στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην εξυπηρέτηση γενικά του πολίτη, να παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα. Θεωρώ ότι αυτή τη μάχη μέχρι στιγμής την έχουμε κερδίσει και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους του Δήμου και ειδικά αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο “ Βοήθεια στο Σπίτι”, στις κοινωνικές δομές κλπ. Δυστυχώς ωστόσο αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, βρήκαν ορισμένοι την ευκαιρία να δείξουν τον χειρότερο εαυτό τους βανδαλίζοντας και καταστρέφοντας δημοτική και δημόσια περιουσία. Υποβάλλαμε μήνυση κατ’ αγνώστων με στόχο να ξεκινήσουν έρευνες για να βρεθούν οι δράστες. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα και είναι βέβαιο ότι οι βέβηλοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Θα ήθελα τέλος να καλέσω όλους τους δημότες να μετάσχουν ενεργά στις έρευνες για την εξεύρεση των δραστών και να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας. Όπως επίσης ζητώ όποιος δημότης αντιλαμβάνεται φθορά δημόσιας περιουσίας, περιουσίας δηλαδή που ανήκει σε όλους μας, να ενημερώνει άμεσα την αστυνομία ώστε να παρεμβαίνει. Τέλος απευθύνω έκκληση σε όλους  να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς ως δημοτική αρχή διαχειριζόμαστε στο μέτρο που μας αντιστοιχεί μια μεγάλη κρίση. Λαμβάνουμε διαρκώς κρίσιμες αποφάσεις με στόχο να στηρίξουμε και να εναρμονιζόμαστε με τις επιταγές της πολιτείας. Δεν είναι ώρα απολογισμού είναι ώρα δράσης και κινητοποίησης. Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούμε και ζητάμε από όλους τους συμπολίτες να μας στηρίξουν στην προσπάθεια που καταβάλουμε.  Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα κερδίσουμε τη μάχη”.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.11
Δύση: 19.56
Σελήνη
25 ημερών
301 π.Χ.
Ήττα του Αντιγόνου από τον Σέλευκο, τον Πτολεμαίο, τον Κάσσανδρο και τον Λυσίμαχο στην Ιψό της Φρυγίας.
280 π.Χ.
Οι Έλληνες, υπό τον Βασιλέα της Ηπείρου Πύρρο, νικούν τους Ρωμαίους στην Ηράκλεια της Κάτω Ιταλίας.
668
Δολοφονείται ο Αυτοκράτορας Κώνστας Β΄ στις Συρακούσες της Σικελίας. Τον διαδέχεται ο υιός του Κωνσταντίνος Δ΄ ο Πωγωνάτος.
1821
Δύναμη 5.000 Τούρκων συγκρούεται στους Λάκκους Χανίων με τους Έλληνες επαναστάτες.
1906
Οι οπλαρχηγοί Ιω. Καραβίτη και Ευαγγ. Νικολούδη προσβάλλουν στην Κέλλη (Γκορνίτσοβο) Φλωρίνης τη συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.
1913
Έναρξη της τριημέρου μάχης της Τζουμαγιάς.
1921
Αποφασίζεται η ανάληψη επιχειρήσεων προς την Άγκυρα, για την καταστροφή του κεμαλικού στρατού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».