Ειδήσεις

Συνάντηση του Β.Τσιάκου με τη διοίκηση του ΕΒΕ για τη συγκρότηση φορέα τουριστικής ανάπτυξης

altΤον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφτηκαν στο γραφείο του οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κώστα Ζυγογιάννη. Στόχος της επίσκεψης ήταν να συζητήσουν με το Δήμαρχο τη συγκρότηση φορέα ο οποίος θα ασχολείται με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Καρδίτσας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε γενικές γραμμές τους στόχους ενός τέτοιου φορέα και συμφώνησαν ότι είναι απολύτως αναγκαίο το όλο σχέδιο να υλοποιηθεί και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητηρίου στην οποία θα μετάσχουμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι ζητούμενο. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εξάλλου για αυτό και εμείς ως νέα δημοτική αρχή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια. Η φετινή μας προσπάθεια με το «Μαγεμένο Δάσος» και με τον φωτεινό διάκοσμο έχει ακριβώς αυτή την έννοια: Να βάλουμε την πόλη, τον δήμο και φυσικά ευρύτερα την περιοχή, στο χάρτη των τουριστικών προορισμών. Με την πρωτοβουλία που παίρνει η διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας έρχεται να ενισχύσει και να διευρύνει ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Για το λόγο αυτό είναι αυτονόητη η συμμετοχή και η στήριξη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος και συμπλήρωσε ότι η αναπτυξιακή διαδικασία είναι μια διαρκής προσπάθεια που θα πρέπει να γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να πετύχουμε το ζητούμενο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης από την πλευρά του δήλωσε ότι το Επιμελητήριο είναι τοπικά το κορυφαίο επιχειρηματικό όργανο. Σε αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής και πρόσθεσε: «Η Καρδίτσα με τη λίμνη Πλαστήρα πρωτίστως αλλά και τις λίμνες Σμοκόβου και Στεφανιάδας να παίζουν καθοριστικό ρόλο, με τις ιαματικές πηγές, με την πρωτεύουσα του νομού να είναι σε πανελλαδικό επίπεδο επίκεντρο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ανάπτυξης, με τον μοναδικό φυσικό ορεινό όγκο των Αγράφων και της Αργιθέας και τόσα άλλα που δεν είναι του παρόντος να αναφέρω, έχει μεγάλες προοπτικές να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στον τουριστικό τομέα. Στην κατεύθυνση αυτή παίρνουμε την πρωτοβουλία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης της, να προχωρήσουμε στην ίδρυση αυτού του φορέα. Θεωρούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας» κατέληξε ο κ. Ζυγογιάννης. Στη συνάντηση εκτός από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο μετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μάττας και από τη διοίκηση του ΕΒΕ οι κκ. Λαμπρόπουλος και Εκίζογλου.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Τελευταίο Τέταρτο
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»