Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Βήμα – βήμα βελτιώνουμε την εικόνα του Δήμου μας

alt-Δύσκολη η μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά την κερδίζουμε

-Σπ. Κουρτεσιώτης: Κάνουμε μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για να ομορφύνουμε την Καρδίτσα

“Δίνουμε καθημερινά μάχη για να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμου μας στον τομέα του πρασίνου. Θεωρώ ότι η βελτίωση της κατάστασης είναι εμφανής. Για την βελτίωση της εικόνας θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Κουρτεσιώτη και τους εργαζόμενους που καταβάλουν συστηματική προσπάθεια για να προσφέρουν στους συμπολίτες  και στους πολλούς πλέον επισκέπτες μας μια καλύτερη πόλη”.

Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι παράλληλα η δημοτική αρχή καταβάλει συστηματική προσπάθεια να εφοδιάσει με μηχανήματα και εποπτικό υλικό τους εργαζομένους ώστε να μπορούν να κάνουν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους. Ο κ Τσιάκος στάθηκε και στον εθελοντισμό αναφερόμενος στην πρόσφατη βράβευση που έκανε σε ομάδα μαθητών που καθάρισαν εθελοντικά το πάρκο της γειτονιάς τους. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι μια εξωστρεφής πόλη, μια πόλη που θα έχει επισκεψιμότητα και στην οποία η βιώσιμη κινητικότητα θα είναι  γεγονός. “Για να το πετύχουμε θέλουμε και την ενεργή συμμετοχή των συνδημοτών μας. Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες μας θα βοηθήσουν. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει ήδη συστηματική προσπάθεια ώστε οι συνδημότες μας που χρησιμοποιούν ποδήλατο να τηρούν τους σχετικούς κανόνες. Να υπογραμμίσω ότι ήδη η δημοτική αστυνομία βρίσκεται στις κεντρικές πλατείες και στους πεζοδρόμους με στόχο να ενημερώνουν και να αποτρέπουν την κίνηση των ποδηλατιστών στους χώρους όπου απαγορεύεται” κατέληξε ο δήμαρχος. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Κουρτεσιώτης
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης. Ο κ. Κουρτεσιώτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
-Από την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας  ως νέα Δημοτική αρχή, από την θέση μου ως αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής προστασίας, κλήθηκα  να αντιμετωπίσω ζητήματα που έχρηζαν άμεσης επίλυσης.
-Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ως αρμόδιος της Υπηρεσίας Πρασίνου έπρεπε μέσα σε 10 ημέρες όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καρδίτσας να είναι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι το οποίο πετύχαμε. Ταυτόχρονα ανταποκριθήκαμε σε πολλές προειλημμένες εκδηλώσεις σε διάφορες κοινότητες του Δήμου μας.
-Όσον αφορά την πόλη της Καρδίτσας, έπρεπε να κάνουμε σειρά επεμβάσεων σχεδόν σε όλα τα σημεία που έχουν πράσινο. Το ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ, σήμα κατατεθέν, ήταν άμεσος και πρωταρχικός στόχος. Μέσα από μια οργανωμένη σειρά μεθοδικών ενεργειών καταφέραμε να εξωραΐσουμε το χώμα και να καταστήσουμε το Άλσος ασφαλές για τους επισκέπτες, με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης, δεδομένου ότι θα φιλοξενήσει το «Μαγεμένο δάσος» κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
-Παράλληλα σε πολλά σημεία της πόλης τα οποία εμφάνιζαν σημάδια εγκατάλειψης, ενεργήσαμε αποτελεσματικά. Αναφέρω χαρακτηριστικά το Αθλητικό  Πάρκο, Παλέρμο, Άγιος Νικόλαος, Πλατεία Ακαδημίας, Καμινάδες, Θερινός Κινηματογράφος και πολλά άλλα.
Θα σταθώ χαρακτηριστικά σε τρία σημεία: Δημοτικό Κοιμητήριο, Παλέρμο, Θερινός Κινηματόγραφος, Μνημείο Ηρώων , όπισθεν Νοσοκομείου)
-Την ίδια περίοδο επίσης έλαβε χώρα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, κατά την διάρκεια της οποίας δώσαμε δυναμικό παρών, με στοχευμένες δεντροφυτεύσεις σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα και κοινόχρηστους χώρους.
-Θέλω να  συγχαρώ τους υπαλλήλους του Πρασίνου για την προσπάθεια που κατέβαλαν, όπως και τους υπαλλήλους των άλλων υπηρεσιών οι οποίοι μας συνέδραμαν.
-Αναφέρω και τις υπόλοιπες υπηρεσίες «Τεχνικά Μέσα», Καθαριότητα κλπ, διότι για να ολοκληρωθεί θετικά η εικόνα ενός πάρκου ή μιας πλατείας θα πρέπει να συνδράμουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες (προσθήκες σε παγκάκια , λαμπτήρες, παιδικές χαρές κλπ).
-Βέβαια για καλύτερα αποτελέσματα είναι σημαντική και η συμβολή των συμπολιτών μας.  Είναι αναγκαίος ο σεβασμός των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων, διότι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο δικό μας. Με το να είμαστε ενεργοί – συνειδητοποιημένοι πολίτες που αναλαμβάνουν εθελοντικές δράσεις, σίγουρα βοηθάμε στην διαμόρφωση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Πρόσφατα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος επιβράβευσε μια τέτοια κίνηση μικρών μαθητών και θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξουν πολλές ανάλογες δράσεις στο μέλλον.
-Έχουμε ήδη παραλάβει μερικά μηχανήματα κοπής, ενώ προμηθευτήκαμε φυτά και  δέντρα για στοχευμένες φυτεύσεις. Έχουν ήδη φυτευτεί 2.500 φυτά στις περιοχές του Παυσιλύπου, στον κεντρικό πεζόδρομο, στον Ανθώνα στην πλατεία δικαστηρίων, στο Δημαρχείο και σε άλλα σημεία.
-Επίσης προσεχώς διαμέσου εργολαβίας θα προβούμε σε πρώτη φάση στο κλάδεμα ψηλών – επικίνδυνων δέντρων (50 περίπου το σύνολο) που βρίσκονται σε χώρους σχολικών συγκροτημάτων και σε χώρους που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει δεύτερη εργολαβία για το κλάδεμα άλλων 50 επικίνδυνων δέντρων.
-Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραληφθεί ένας σύγχρονος τεμαχιστής κλαδιών και έτσι δεν θα αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τα κλαδιά σε χώρους μακριά από τον ιστό της πόλης της Καρδίτσας (απαιτεί χρόνο κ’ χρήματα σε καύσιμα), οι οποίοι χώροι μετά γίνονται χωματερές, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις γύρω περιοχές.
-Υπάρχουν τέλος χώροι στην πόλη μας τους οποίους σκοπεύουμε να αναπλάσουμε και να τους αναδείξουμε ως πρότυπα νέα πάρκα, μέσα από μια σειρά μελετών που θα επιμεληθούν και θα αναλάβουν αρμόδιοι επιστήμονες. Παράδειγμα: Παλέρμο, Σαμαροπούλου, «Χίλια δέντρα» - από το 4ο Λύκειο παραποτάμια από το ανάχωμα για περίπατο και ποδηλατική βόλτα.
-Επίσης να σας αναφέρω ότι θα ανακοινωθεί προσεχώς από τον ΟΑΕΔ διαγωνισμός για την ενίσχυση της Υπηρεσίας του Πρασίνου με 30 επιπλέον άτομα.

Για τη Δημοτική Αστυνομία
-Σ’ αυτό το σημείο έχοντας ολοκληρώσει το θέμα του Πρασίνου – Περιβάλλοντος, θέλω να κάνω μια αναφορά για τη Δημοτική Αστυνομία, για Υπηρεσία πολύ σημαντική για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας.
-Οι κινήσεις που έχουν γίνει σ’ αυτό το πεδίο αφορούν τον ίδιο τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας για να μπορεί να είναι κοντά στους Δημότες και να επιτελεί το έργο της με περισσότερη αποτελεσματικότητα.
-Ηδη ενισχύθηκε το υπάρχον προσωπικό με τέσσερις νέους δημοτικούς Αστυνόμους φτάνοντας έτσι τα δέκα άτομα. Ταυτόχρονα κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (στολές κλπ) και να μεταφερθούν σε άλλο χώρο στέγασης, στον χώρο της Δημοτικής αγοράς ο οποίος θα είναι μεγαλύτερος και πιο λειτουργικός τόσο για τους ίδιους όσο για τους πολίτες.
-Σκοπός μας είναι η Δημοτική Αστυνομία να έχει αδιάλειπτη παρουσία στην πόλη, επιλαμβανομένη όλων των ζητημάτων που άπτονται των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων της για να επιτευχθεί η διευκόλυνση της ζωής των συμπολιτών μας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Η παρουσία της είναι ήδη σημαντική και αξιοσημείωτη σε χώρους όπως το Κέντρο της πόλης, η Λαϊκή Αγορά, το παζάρι και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο μας, και θα γίνει πιο έντονη και αισθητή  σε περισσότερα σημεία.

Εκστρατεία για τα ποδήλατα
Σε αυτό το σημείο, κλείνοντας, θέλω να προσθέσω ότι είναι χαρά και τιμή μας που έχουμε αναγνωριστεί ως μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που χρησιμοποιεί κατ’ εξοχήν ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σε ότι αφορά το κομμάτι αυτό θέλω να προσθέσω ότι από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας που κάνουν χρήση του συγκεκριμένου μεταφορικού μέσου, φροντίζοντας όμως παράλληλα και την ασφαλή διέλευση εκείνων των συμπολιτών μας, σε χώρους πεζοδρομημένους και προορισμένους αποκλειστικά για τη διέλευση πεζών.

Ήδη η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εργάζεται πάνω στο θέμα της Ποδηλατικής Παιδείας και της απόκτησης αυτής, μέσα από δράσεις που θα αφορούν την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε αυτό το θέμα.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"