Ειδήσεις

Στην πάγια θέση του κατά της εκτροπής του Αχελώου, επέμενε ο κ. Α. Τσίπρας

altΣτην πάγια θέση του κατά της εκτροπής του Αχελώου, επέμενε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ερωτώμενος απο το Γιώργο Μπανάτσα για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η στάση του κόμματος του για το έργο με δεδομένη τη στάση της κυβέρνησης που σκέφτεται να το προχωρήσει απάντησε αρνητικά. Ειπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση.

κ. ΜΠΑΝΑΤΣΑΣ («TRT ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»): Την προηγούμενη Κυριακή, σ’ αυτόν εδώ το χώρο ρώτησα τον κ. Πρωθυπουργό για ένα θέμα που αφορά στη Θεσσαλία αλλά όχι μόνο, το θέμα της εκτροπής του Αχελώου. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι ο Αχελώος είναι μια πονεμένη ιστορία 40 ετών και μου άφησε την εντύπωση η απάντηση του κ. Πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει το έργο, τουλάχιστον σ’ ένα κομμάτι του που αφορά στο φράγμα της Μεσοχώρας που είναι σχεδόν έτοιμο και εξετάζει και το θέμα του φράγματος της Συκιάς.
Σε όλα αυτά όμως έβαλε και μια περιβαλλοντική διάσταση, για να περιγράψω τί είπε, γιατί πιθανά να μην το ξέρετε, λέγοντας ότι δε θα πρέπει να γίνεται σπατάλη του νερού στο Θεσσαλικό Κάμπο. Σας άκουσα πριν από λίγο κι εχθές αλλά και σήμερα στις απαντήσεις σας, να θέτετε το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή πολύ ψηλά στην ατζέντα της τοποθέτησης που κάνετε.
Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον Αχελώο σε ό,τι αφορά το κόμμα σας; Γιατί και παλαιότερα ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση, ήσαστε ενάντια στο έργο. Και θα θυμίσω ότι η Πράσινη Ενέργεια θα ενισχύσει και τη ΔΕΗ.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Δε θα μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι, στο βαθμό μάλιστα που, όπως σωστά διαβλέψατε, έχουμε βάλει ψηλά στις προτεραιότητές μας την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό που ονομάζουμε Πράσινη Ανάπτυξη.
Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει ακριβώς και αν γνωρίζει ακριβώς το θέμα ο κ. Μητσοτάκης. Σε κάθε περίπτωση αυτή η διατύπωση που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η προοπτική της εκτροπής του Αχελώου, είναι μια συζήτηση που αφορά το χθες, έρχεται από το χθες και αφορά το χθες. Μια συζήτηση η οποία κατά την άποψή μου δεν έχει κανένα νόημα σήμερα, ιδίως μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το θέμα της εκτροπής, ενδεχομένως κι ο ίδιος να μπερδεύει το θέμα της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, άρα της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου με το θέμα της εκτροπής, φαντάζομαι ότι θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει και να μάθει περισσότερα για το θέμα αυτό.
Από κει και πέρα είναι γνωστό ότι υπάρχει μια ιδεοληψία, μια εμμονή, κυρίως σε πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που γυρνάνε και ξαναγυρνάνε στην ίδια συζήτηση, θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα ν’ ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση και κυρίως δεν έχει κανένα νόημα διότι είναι και περιβαλλοντικά επιζήμια αλλά και οικονομικά επιζήμια, τόσα χρόνια που ασχολούμαστε και συζητάμε την εκτροπή του Αχελώου, με πολύ λιγότερα χρήματα θα είχαμε δημιουργήσει υποδομές άρδευσης, που θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικές από ένα έργο το οποίο είναι και δαπανηρό και αντιπεριβαλλοντικό.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.39
Δύση: 16.58
Σελήνη
10 ημερών
1826
Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο ηλεκτρολόγος, ο μηχανικός και ο κομπιουτεράς

Τρεις φίλοι στο αυτοκίνητο

Τρεις φίλοι, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός κι ένας κομπιουτεράς πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο κάνει έναν περίεργο θόρυβο και σταματάει.
Αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και να προσπαθούν να βρουν μια λύση, οπότε λέει ο ηλεκτρολόγος:
«Πιστεύω ότι φταίνε τα ηλεκτρικά που χάλασε το αμάξι!»
Ο μηχανολόγος το σκέφτεται για λίγο και λέει:
«Εγώ λέω ότι το πρόβλημα είναι μηχανολογικό!»
Κι έρχεται η σειρά του κομπιουτερά και λέει:
«Εγώ λέω ότι πρέπει να βγούμε και να ξαναμπούμε, μήπως τρέξει!»