Ειδήσεις

Απ.Κυρίτσης: «Τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες»

alt«Όπως διαπιστώνουμε στις προεκλογικές μας εξορμήσεις ο κόσμος είναι προβληματισμένος, απογοητευμένος, στα όρια της απελπισίας.  Καταλαβαίνει ότι οι βελτιώσεις στη ζωή του θα είναι λίγες, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος. Η απογοήτευση του κόσμου έχει να κάνει και με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με τις υποσχέσεις για αλλαγές μέσα σε μια νύχτα.

Από την Αριστερά όσες προσδοκίες κι ελπίδες και αν είχε διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει προοπτική. Αυτό είναι ένα άσχημο κλίμα και εμείς καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί σε αυτό, να σκύψει πάλι στα καθημερινά προβλήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας. Έχουμε ανάγκη να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κατακτιούνται με αγώνες». Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ-μλ κ. Αποστόλης Κυρίτσης μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Παλμός και τον Γιώργο Μπανάτσα.
Συνεχίζοντας ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως οι πολίτες πρέπει να οργανωθούν σε σωματεία και να αγωνιστούν συλλογικά για τη διέξοδο από τα προβλήματα, αφού η λογική της ανάθεσης των ευθυνών σε άλλους και οι «σωτήρες» δεν αποδίδουν αποτελέσματα. «Ο δρόμος της αναμέτρησης με το σύστημα και τις δυνάμεις του, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, είναι ένας δύσκολος δρόμος. Πρέπει ο λαός να συγκροτηθεί στα μέτωπα πάλης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως ο ανταγωνισμός στην περιοχή μας ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εντείνεται και αυτές προσπαθούν να εντάξουν στα συμφέροντά τους χώρες για γεωστρατηγικούς λόγους. «Η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη προσπαθεί να συσπειρώσει επιπλέον δυνάμεις μέσα από στρατηγικές συμμαχίες, για να διευκολύνει την αντιπαράθεση. Είμαστε σε μια εποχή που αντί να υποχωρούν οι διαφορές ανάμεσα στους λαούς βλέπουμε ότι οι μεγάλες δυνάμεις τροφοδοτούν αυτές τις διαφορές. Οι λαοί δεν πρέπει να έχουν εχθρούς αυτούς που έχει η άρχουσα τάξη. Αντιθέτως οι λαοί έχουν κοινούς εχθρούς, τους ιμπεριαλιστές που πυροδοτούν την ένταση στην περιοχή, αλλά και τις κυρίαρχες δυνάμεις στο εσωτερικό των χωρών που εκμεταλλεύονται αυτές τις εντάσεις προς όφελός τους» ανέφερε κλείνοντας ο υποψήφιος Βουλευτής.

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.09
Δύση: 19.57
Σελήνη
22 ημερών
1470
Οι Τούρκοι πραγματοποιούν έφοδο, εισχωρούν στη Χαλκίδα και την κυριεύουν από τους Βενετούς.
1715
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το Άργος από τους Βενετούς.
1913
Αγήματα του Ελληνικού Στόλου απελευθερώνουν την Αλεξανδρούπολη.
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Ξάνθη.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Αδριανούπολη, φθάνοντας έως την Τσατάλτζα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».