Ειδήσεις

Ηλίας Αντωνίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε θετικά σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά έκανε και λάθη»

alt«Ο κόσμος να δείξει υπομονή και να στηρίξει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το 2015 που με την ψήφο του μας στήριξε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα μνημόνιο. Aυτό δεν έφερε δεύτερο μνημόνιο, αλλά έναν επίπονος συμβιβασμό και στη συνέχεια βγήκαμε από την επιτροπεία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν κινδυνεύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη ΝΔ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα λαμβάνει υπόψη και τα λάθη που έγιναν και θα φροντίσει για το σύνολο της κοινωνίας».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε μιλώντας χθες στο Ράδιο Παλμός 104,2 και τον Γιώργο Μπανάτσα ο συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με εκτιμήσεις υποψήφιος βουλευτής κ. Ηλίας Αντωνίου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνίου μίλησε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πως αυτό μεταφράστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το κυβερνόν κόμμα έκανε αυτοκριτική και πλέον γνωρίζει πώς να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
«Ο πόλεμος που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τα μεγάλα ΜΜΕ ήταν μεγάλος και παραποίησαν τα θετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Χρειάζεται προσοχή από τον κόσμο, να κρίνει αυτά που ακούει. Κάναμε λάθος στον χειρισμό της μεσαίας τάξης και πρέπει να το ξαναδούμε. Έπρεπε να τηρήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στα κατώτερα και τα μεσαία στρώματα. Αν βγει η ΝΔ θα εκμεταλλευτεί την εκτίμηση της κομισιόν για εκτροχιασμό της οικονομίας από τις παροχές του ΣΥΡΙΖΑ και θα κόψει συντάξεις, αφορολόγητο κλπ», συνέχισε ο κ. Αντωνίου.
Αναφορικά με την 13η σύνταξη και τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης ο κ. Αντωνίου επισήμανε πως δεν έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους. «Ήρθε η στιγμή και μπορούσαμε να το κάνουμε. Δεν το επικοινωνήσαμε σωστά στον κόσμο, δεν εξηγήσαμε πως θα γίνει και δόθηκε λάθος εντύπωση. Μπορέσαμε και δώσαμε επιδόματα και βοηθήσαμε τα ασθενέστερα στρώματα γιατί δεν υπήρχε κλέψιμο και μίζες από τα ταμεία και είχαμε αυτή τη δυνατότητα», είπε χαρακτηριστικά ο συντονιστής της Ν.Ε.
Τέλος ο κ. Αντωνίου κάλεσε τον κόσμο να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη όμως την κατάσταση που ανέλαβε το 2015 και την καλή κατάσταση που βρίσκονται πλέον η οικονομία και η κοινωνία. «Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και κατάφερε να δώσει λύσεις και να βοηθήσει τον κόσμο να πάρει ανάσες. Έκανε προσπάθειες, αλλά έκανε και λάθη. Ο κόσμος πρέπει  να δει ποιοι είναι αυτοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντά του και στέκονται δίπλα του. Να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να διαχειριστεί μνημόνια και δύσκολες καταστάσεις, πλέον έχει καθαρό χώρο και πρέπει να έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για να γίνει καλύτερη η κοινωνία».

  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.08
Δύση: 19.58
Σελήνη
20 ημερών
813
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορος Μιχαήλ Α΄ Ραγκαβέ. Τον διαδέχεται ο Λέων Ε΄.
1821
Σφαγές Ελλήνων από τους Τούρκους στην Κω.
1865
Μεταφέρονται τα οστά του εθνικού μας ποιητού Διονυσίου Σολωμού στη Ζάκυνθο.
1867
Κρήτες Οπλαρχηγοί μαζί με Μανιάτες αποκρούουν επίθεση 10.000 Τούρκων στρατιωτών στην Αράδαινα των Σφακίων.
1878
Ο βρετανικός στόλος καταλαμβάνει τη Λάρνακα και έτσι αρχίζει η αγγλοκρατία στην Κύπρο.
1908
Ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΝεοΤούρκων και διακηρύσσει Σύνταγμα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Αγώνας με μια αρκούδα

Δύο κατασκηνωτές περπατούν μέσα στο δάσος, όταν μια αρκούδα εμφανίζεται στο ένα μέτρο.
Η αρκούδα βλέπει τους κατασκηνωτές και αρχίζει να τους πλησιάζει.
Ο πρώτος άνδρας ρίχνει κάτω την τσάντα του και αρχίζει να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
Ο δεύτερος άνδρας λέει: «Τι κάνεις; Τα αθλητικά δεν θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την αρκούδα».
«Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω την αρκούδα», λέει ο άλλος.
«Αρκεί να τρέξω πιο γρήγορα από σένα».