Ειδήσεις

Ορ. Ψαχούλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία της χώρας

altΤι είπε το στέλεχος της Ν.Δ. για τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια
Συνέντευξη του πολιτευτή στο Ράδιο Παλμός 104.2

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσουμε ότι κατέστρεψε την οικονομία όμως οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι δυσκολίες στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων είναι απίστευτες». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ορέστης Ψαχούλας.

Ο κ. Ψαχούλας απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Μπανάτσα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά στα δυόμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, κατάφερε να κάνει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. Ωστόσο την πορεία αυτή προς την οριστική έξοδο από την κρίση ανέκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις γνωστές εξελίξεις σχετικά με την εκλογή προέδρου δημοκρατίας. Ο κ Ψαχούλαςείπε ακόμη ότι ένας σημαντικός δείκτης της καλής πορείας της οικονομίας είναι το χρηματιστήριο. «Η σημαντική υποχώρηση που σημείωσε ο δείκτης επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρνητικής πορείας. Την θετική πορεία της οικονομίας  επι Σαμαρά, όσοι κινούμαστε στο ελεύθερο επάγγελμα, τη ζούσαμε στην καθημερινότητα μας. Σήμερα οι μικροεπιχειρηματικότητα στενάζει κάτω από το βάρος των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και των άλλων διαφόρων επιβαρύνσεων» υπογράμμισε. Σε ότι αφορά την πρόταση διακυβέρνησης της Ν.Δ. ο κ. Ψαχούλαςείπε πως αυτή ακούει στις λέξεις «μείωση των φόρων και στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης» . Μόνο με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και έτσι τελικά θα έρθει η ανάπτυξη. Αντίθετα με την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνονται τα προβλήματα της οικονομίας. «Τα επιδόματα θα πρέπει να δίνονται σε όσους πραγματικά τα έχουν ανάγκη και όχι ως αντίδοτο απέναντι στην ανυπαρξία πρότασης για νέες θέσεις εργασίας. Ο άνθρωπος ζει για να δημιουργεί και να εργάζεται και όχι για να επιδοτείται» τόνισε. Ο κ. Ψαχούλαςάσκησε ακόμη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από θέματα όπως η επιβολή capitalcontrols, η αύξηση των φόρων και των επιβαρύνσεων για όλους τους Έλληνες κ.α.

Για τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια
Ο κ. Ψαχούλας ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο για τα προσωπικά του πολιτικά σχέδια. Όπως είπε ο ίδιος ήταν πάντα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας. «Συμμετέχω στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας, συμμετείχα στη διοίκηση του  ΕΒΕ Καρδίτσας, είμαι περιφερειακός σύμβουλος και διατέλεσα θεματικός αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Αγοραστό και τον κ. Τσιάκο στην περιφερειακή αρχή. Στις εκλογές του 2015 ο τότε πρόεδρος του κόμματος μου ζήτησε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών. Το θεώρησα μεγάλη τιμή, συμμετείχα και παρά το γεγονός ότι τελευταία στιγμή μπήκα στην εκλογική μάχη, θεωρώ ότι έκανα μια ικανοποιητική πορεία. Έτσι η προσωπική μου απόφαση είναι να συνεχίσω την πορεία που ξεκίνησα το 2015 και πιστεύω ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα την ολοκληρώσω. Προσωπικά έχω δηλώσει το ενδιαφέρον μου στα αρμόδια κομματικά όργανα αλλά την τελική απόφαση για την κατάρτιση του βουλευτικού ψηφοδελτίου έχει ο πρόεδρος του κόμματος» είπε ο κ. Ψαχούλας.
Τέλος ο κ. Ψαχούλας δεν έκρυψε και τη δυσφορία του για ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις πιθανές υποψηφιότητες για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. καθώς όπως είπε είναι αναξιόπιστα και περισσότερο στηρίζονται σε κουβέντες καφενείου.  

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"