Ειδήσεις

Τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών

Την Παρασκευή 11/01/2019
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας, θα προβεί σε διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων. Στην τροπολογία αυτή δρομολογούνται εξελίξεις, για τις οποίες ο κλάδος μας έχει σοβαρές αντιρρήσεις. 
Οι αντιρρήσεις μας αυτές κυρίως αφορούν κυρίως : 
1. Στην μη αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών (ορίζει ανώτερη μοριοδοτούμενη προϋπηρεσία τους 120 μήνες) και 
2. Στην μοριοδότηση των τυπικών προσόντων (2ο πτυχίο, μεταπτυχιακό , διδακτορικό, ..) 
 
Θεωρούμε ότι η προς ψήφιση τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να δοθεί ο χρόνος να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά. Επιθυμούμε, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία, ένα σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, τέτοιο ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και να μην αναγκάζει τους νέους απόφοιτους των ΑΕΙ, σε ένα κυνήγι τυπικών προσόντων, καταφεύγοντας σε αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης , φορείς παροχής αυτών των προσόντων. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11/01/2019, αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, από 08:00 έως 11:00, και σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00, που κήρυξε η ΟΛΜΕ, θα διευκολύνει τους συναδέλφους να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίζει για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση στην Αθήνα , στις 13:00 στα Προπύλαια. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για την μετακίνηση στην Αθήνα, αν υπάρξει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το σκοπό αυτό είναι : 6973774833 , 6944993025, 6979774923, 6373210991.
Συνάδελφοι, η παρούσα εξέλιξη καταδεικνύει, ότι απαιτείται συλλογικός αγώνας και συνεχής πάλη. Το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση μας αφορά όλους! Με τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητά μας, να δυναμώσουμε το κίνημα αντίδρασης απέναντι στην επιχειρούμενη άλωση των δικαιωμάτων μας .
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Παρασκευή 11/01/2019, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στις 11:00. .
 
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 20.51
Σελήνη
21 ημερών
1807
Ο αρματωλός του Ολύμπου Νικοτσάρας αποδεκατίζει στην Κατερίνη ισχυρή δύναμη Τούρκων.
1821
Η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες.
1825
Ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.
1833
Η Εκκλησία της Ελλάδος κηρύσσεται Αυτοκέφαλη και χωρίζεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
1974
Αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Ο παντρεμένος

Ένας παντρεμένος πλησιάζει μια γυναικάρα στο super market και της λέει: «Έχω χάσει τη γυναίκα μου στους διαδρόμους. Σας πειράζει να μιλήσουμε για λίγο;».

Εκείνη τον ρωτάει: «Δε θα ήταν προτιμότερο να ψάξεις να τη βρεις απ' το να μιλάς μαζί μου;»

Και της απαντά ο παντρεμένος: «Μα δε θα χρειαστεί, κάθε φορά που μιλάω με όμορφη γυναίκα, η γυναίκα μου εμφανίζεται απ' το πουθενά!».