Ειδήσεις

Τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών

Την Παρασκευή 11/01/2019
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία με την οποία το Υπουργείο Παιδείας, θα προβεί σε διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων. Στην τροπολογία αυτή δρομολογούνται εξελίξεις, για τις οποίες ο κλάδος μας έχει σοβαρές αντιρρήσεις. 
Οι αντιρρήσεις μας αυτές κυρίως αφορούν κυρίως : 
1. Στην μη αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών (ορίζει ανώτερη μοριοδοτούμενη προϋπηρεσία τους 120 μήνες) και 
2. Στην μοριοδότηση των τυπικών προσόντων (2ο πτυχίο, μεταπτυχιακό , διδακτορικό, ..) 
 
Θεωρούμε ότι η προς ψήφιση τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να δοθεί ο χρόνος να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να βελτιωθεί σημαντικά. Επιθυμούμε, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία, ένα σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, τέτοιο ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα στους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αλλά και να μην αναγκάζει τους νέους απόφοιτους των ΑΕΙ, σε ένα κυνήγι τυπικών προσόντων, καταφεύγοντας σε αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης , φορείς παροχής αυτών των προσόντων. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11/01/2019, αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, από 08:00 έως 11:00, και σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση εργασίας, από 11:00 έως 14:00, που κήρυξε η ΟΛΜΕ, θα διευκολύνει τους συναδέλφους να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται.
Παράλληλα η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίζει για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση στην Αθήνα , στις 13:00 στα Προπύλαια. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας προτίθεται να ναυλώσει λεωφορείο για την μετακίνηση στην Αθήνα, αν υπάρξει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για το σκοπό αυτό είναι : 6973774833 , 6944993025, 6979774923, 6373210991.
Συνάδελφοι, η παρούσα εξέλιξη καταδεικνύει, ότι απαιτείται συλλογικός αγώνας και συνεχής πάλη. Το θέμα των διορισμών στην εκπαίδευση μας αφορά όλους! Με τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητά μας, να δυναμώσουμε το κίνημα αντίδρασης απέναντι στην επιχειρούμενη άλωση των δικαιωμάτων μας .
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Παρασκευή 11/01/2019, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στις 11:00. .
 
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.25
Σελήνη
12 ημερών
976
Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Ιωάννης Τσιμισκής.
1823
Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της Κυβερνήσεως.
1833
Ο Βασιλεύς Όθων και τα μέλη της Αντιβασιλείας φθάνουν στο Ναύπλιο.
1854
Επαναστατικά τμήματα της Ηπείρου πολιορκούν το Κομπότι της Άρτας.
1956
Στο αγγλικό στρατηγείο Λευκωσίας εκρήγνυται βόμβα που είχαν τοποθετήσει άνδρες της ΕΟΚΑ.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».