Ειδήσεις

Φ. Βρέκος: Κλειδί η νεανική επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη της χώρας

altΤι είπε το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2

Τι απάντησε στην ερώτηση αν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Του Γιώργου Μπανάτσα

Χωρίς νεανική επιχειρηματικότητα η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γ. Μπανάτσα, ο υπεύθυνος του τομέα Νεανικής Επιχειρηματικότητας της ΟΝΝΕΔ κ. Φώτης Βρέκος. Ο κ. Βρέκος,  ο οποίος είναι καρδιτσιώτης, πρόσθεσε πως δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό για την αναζήτηση εργασίας και καλύτερων συνθηκών ζωής.

Ωστόσο είπε πως η πολιτεία είναι αρμόδια να διαμορφώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι νέοιάνθρωποι στην πατρίδα μας θα μπορούν να δημιουργήσουν, να συμμετάσχουν στο επιχειρείν και φυσικά στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας. «Εμείς στην ΟΝΝΕΔ, τόνισε, έχουμε απόψεις και προτάσεις για όλα αυτά. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θέλουμε την νεανική επιχειρηματικότητα να ανήκει σε ένα πολιτικό ή κομματικό φορέα. Πιστεύουμε απλά ότι θα πρέπει να συμβάλουμε στην κατεύθυνση δημιουργίας των προϋποθέσεων ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να δημιουργούν με αξιοπρέπεια  στον τόπο τους». Ακόμη ο κ. Βρέκος τόνισε πως δεν μπορεί να πιστεύουμε ότι ως χώρα μπορεί να έχουμε τύχη αν δεν στραφούμε στην παραγωγή, η οποία μπορεί να προέλθει σε σημαντικό βαθμό από το επιχειρείν. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι το προσεχές Σάββατο 10 Νοεμβρίου θα γίνει μια σχετική εκδήλωση από την ΟΝΝΕΔ και τη Ν.Δ. στο χώρο του Παυσιλύπουόπου εκεί θα αναλυθούν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα των νέων ανθρώπων. Τέλος ο κ. Βρέκος ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν τον ενδιαφέρει η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πει  πως θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια στελέχη της πολιτικής νεολαίας. Ο κ. Βρέκος περιορίστηκε να πει πως  ίδιος είναι νέος άνθρωπος που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ν.Δ. και τον ενδιαφέρουν τα κοινά. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι αρμοδιότητα του προέδρου ο οποίος και αποφασίζει σχετικά.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».