Ειδήσεις

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση μας αφορά… (video)

altΣτην Καρδίτσα βρίσκεται από σήμερα η βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη επικεφαλής καμπάνιας για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Η κ. Ράπτη μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ Β. Τσιάκο, το δήμαρχο κ. Φ. Αλεξάκο, και άλλους τοπικούς παράγοντες παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της πέμπτης.

Στη διάρκεια της μίλησε για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα γίνει στις 6μμ την Παρασκευή στο χώρο του Παυσιλύπου με ομιλήτρια την ίδια και θέμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

altΌπως είπε έχει αναλάβει την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» και με ομιλίες καθώς και άλλες παρεμβάσεις, προσπαθεί να ενημερώσει για την σεξουαλική κακοποίηση η οποία είναι αρκετά συχνό φαινόμενο καθώς αφορά περίπου ένα στα πέντε παιδιά.

Εξάλλου η κ. Ράπτη μίλησε για τοnκανόνα του εσώρουχου. Συγχρόνως εξήγησε ότι σε πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης οι δράστες κινούνται στο οικείο περιβάλλον του παιδιού.

altΤη στήριξη τους στην προσπάθεια που κάνει η κ. Ράπτη δήλωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, οι δ/ντες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος της Ενωσης συλλόγων Γονέων κ.α.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

video 1 εδώ

video 2 εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».