Ειδήσεις

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση μας αφορά… (video)

altΣτην Καρδίτσα βρίσκεται από σήμερα η βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη επικεφαλής καμπάνιας για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Η κ. Ράπτη μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ Β. Τσιάκο, το δήμαρχο κ. Φ. Αλεξάκο, και άλλους τοπικούς παράγοντες παραχώρησε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της πέμπτης.

Στη διάρκεια της μίλησε για την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα γίνει στις 6μμ την Παρασκευή στο χώρο του Παυσιλύπου με ομιλήτρια την ίδια και θέμα την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.

altΌπως είπε έχει αναλάβει την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε» και με ομιλίες καθώς και άλλες παρεμβάσεις, προσπαθεί να ενημερώσει για την σεξουαλική κακοποίηση η οποία είναι αρκετά συχνό φαινόμενο καθώς αφορά περίπου ένα στα πέντε παιδιά.

Εξάλλου η κ. Ράπτη μίλησε για τοnκανόνα του εσώρουχου. Συγχρόνως εξήγησε ότι σε πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης οι δράστες κινούνται στο οικείο περιβάλλον του παιδιού.

altΤη στήριξη τους στην προσπάθεια που κάνει η κ. Ράπτη δήλωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, οι δ/ντες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο εκπρόσωπος της Ενωσης συλλόγων Γονέων κ.α.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

video 1 εδώ

video 2 εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.12
Δύση: 17.11
Σελήνη
6 ημερών
1646
Κατάληψη της πόλεως του Ρεθύμνου από τις τουρκικές δυνάμεις του Χουσεΐν Πασά.
1681
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν μπροστά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τον αγιορείτη νεομάρτυρα Δαμασκηνό.
1822
Μοίρα Υδραίικων και Σπετσιώτικων πλοίων αποβιβάζει στο Μεσολόγγι σώμα 1.500 ανδρών προς ενίσχυση της πολιορκημένης φρουράς.
1940
Οι Ιταλοί εκδιώκονται από τον τομέα της Πίνδου.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»