Ειδήσεις

Ανδρέας Στεργίου: Η Αργιθέα έχει μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης

altΤι είπε ο Υποψήφιος Δήμαρχος μιλώντας στο Ράδιο Παλμός

Του Γιώργου Μπανάτσα

«Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που φιλοδοξούμε να βάλουμε την μοναδική αλλά παραμελημένη Αργιθέα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης». Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός και στο Γιώργο Μπανάτσα ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου. Ο κ. Στεργίου εξήγησε πως η Αργιθέα ως περιοχή έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Η απόφαση του να διεκδικήσει το Δημαρχιακό θώκο, όπως είπε, συνδέεται με το γεγονός ότι ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα είναι φορείς καινούργιων ιδεών, μακριά από ξεπερασμένες νοοτροπίες και αντιλήψεις. «Ξέρουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα προβλήματα της που μπορεί να είναι η καμένη λάμπα, το σπασμένο παγκάκι ή ο χαλασμένος δρόμος αλλά συγχρόνως έχουμε και ένα όραμα για την περιοχή. Όλη η περιοχή του Αχελώου είναι μοναδική και νομίζουμε πως με κατάλληλες κινήσεις μπορούμε να έχουμε μια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη η οποία θα φέρει και νέο κόσμο αλλά και θα συγκρατήσει τους ήδη διαμένοντες. Όπως ξέρουμε με ποιο τρόπο θα στηρίξουμε τις προσπάθειες των κτηνοτρόφων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη διάθεση των προϊόντων τους». «Γενικά,είπε ο κ. Στεργίου, πιστεύουμε πως η περιοχή της Αργιθέας ήρθε η στιγμή να αλλάξει σελίδα. Να μετατρέψει την ορεινότητα της από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά θα χρειαστεί να κινητοποιήσουμε όλους τους Αργιθεάτες. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα  και φυσικά στην Καρδίτσα. Οι Αργιθεάτες είναι άνθρωποι που αγαπούν το τόπο τους. Όπου και να βρέθηκαν έκαναν, αυτό που λέμε, προκοπή και φυσικά πάντα διατηρούν δεσμούς με την Αργιθέα. Πάντα είναι δίπλα της για να τη βοηθήσουν. Ειδικά τα νέα παιδιά που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή μας την αγαπούν με ένα πάθος ξεχωριστό», κατέληξε ο κ. Στεργίου.
Ο κ. Στεργίου απάντησε και στο ερώτημα ότι ορισμένοι του προσάπτουν πως δεν ζει στην περιοχή ή ότι δεν κατάγεται από την έδρα του Δήμου. Όπως τόνισε το θέμα δεν είναι από πού κατάγεσαι και που ζεις αλλά που θέλεις να προσφέρεις. Εγώ είπε έχω κάνει τις επιλογές μου. Οι δεσμοί μου με τον τόπο μου είναι ισχυροί η αγάπη μου για τους Αργιθεάτες και τον τόπο μου είναι αδιαμφισβήτητη και με τη ψήφο των συνδημοτών μου έρχομαι για να προσφέρω στην Αργιθέα. Εξάλλου σχολίασε με μια δόση πικρίας το γεγονός ότι αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία όχι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. όπως είχε ζητήσει και όπως είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. αλλά σε έναν ανοικτό χώρο στο Ανθηρό. «Δυστυχώς η δημοτική αρχή επικαλέστηκε ένα γραφειοκρατικό ζήτημα και δεν μας παραχώρησε την αίθουσα. Εμείς τη συγκέντρωση την κάναμε και είχε εξαιρετική συμμετοχή και ευχαριστώ τους συνδημότες μου που ανταποκρίθηκαν» τόνισε ο κ. Στεργίου.
Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί στο στούντιο του Ράδιο Παλμός για να παρουσιάσει πολύ συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις για το πώς οραματίζεται την ανάπτυξη της Αργιθέας.

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.49
Δύση: 17.30
Σελήνη
16 ημερών
815
Σφαγή Ελλήνων στην Ανδριανούπολη από τους Βουλγάρους.
1842
Η Εθνική Τράπεζα αρχίζει επισήμως τις εργασίες της.
1848
Πεθαίνει ο αγωνιστής Πανούτσος Νοταράς, πρόεδρος πολλών Εθνικών Συνελεύσεων.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Σπι Καμαράτε.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».