Ειδήσεις

Επίσημη έναρξη για το «Κ.Σ. υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία»

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το ΕΚΤ μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας η λειτουργία του από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Σε νέα φάση περνάει πλέον η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, έπειτα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, όπου εντάχθηκε η σχετική Πράξη.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της δομής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22/4 στα γραφεία του Κέντρου Γυναικών παρουσία μεταξύ άλλων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, της ΓΓ Ισότητας των Φύλων κ. Φωτ. Κούβελα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου των βουλευτών κ.κ. Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκα, στελεχών της ΓΓ Ισότητας των Φύλων, και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Κ.Γ.Κ.
Η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτ. Μπακαλάκου καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το συμβουλευτικό κέντρο έπειτα από μια προσπάθεια 3 χρόνων που έρχεται όπως είπε ως συνέχεια δύο άλλων πολύ σημαντικών για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας γεγονότων: Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του και την μεταφορά του στα νέα του γραφεία σε δημοτικό κτίριο.
Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη λειτουργία της δομής έδωσε και ο Σεβασμιότατος κ. Τιμόθεος, ενώ τόσο η κ. Κούβελα, όσο και ο κ. Αγοραστός, αλλά και ο κ. Αλεξάκος στους σύντομους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ώστε να ενταχθεί αφενός μεν το Κέντρο Γυναικών στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αφετέρου δε το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία στο ΕΣΠΑ.
Ακολούθησε ξενάγηση των παραβρισκόμενων στο χώρο του Κέντρου Γυναικών από την Δ/ντρια του Κέντρου κ. Καίτη Βελεσιώτη.
Να σημειωθεί ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής, Νομικό και Σύμβουλο Απασχόλησης. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην προσέγγιση και υποστήριξη γυναικών με την οπτική του φύλου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που απευθύνονται σ’ αυτό.     Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι γυναίκες μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μονογονείς, οι ΑμΕΑ, οι άνεργες, χωρίς κανένα διαχωρισμό.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.24
Σελήνη
11 ημερών
1822
Επαναστατικά σώματα Κρητών καταλαμβάνουν την Μονή Αρκαδίου.
1827
Νικηφόρος μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Δίστομο της Λιβαδειάς.
1838
Στα Ιωάννινα απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Γεώργιος από τα Γρεβενά.
1919
Ο Ελληνικός Στρατός διεξάγει σκληρές μάχες στη Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1923
Υπογράφεται η ελληνοτουρκική σύμβαση για την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι Ινδιάνοι και ο καιρός

Υπάρχει μια φυλή Ινδιάνων που κατασκηνώνει στις μεγάλες λίμνες κοντά στα σύνορα με τον Καναδά.
Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, οι γηραιότεροι της φυλής ρώτησαν τον αρχηγό αν θα είναι κρύος ή όχι ο φετινός χειμώνας. Ο αρχηγός πήγε και ρώτησε το μάγο της φυλής, αλλά αυτός ήταν τύφλα στο μεθύσι και ήταν αδύνατον να συνεννοηθεί μαζί του.
Το παίρνει λοιπόν απόφαση και πηγαίνει στην γειτονική πόλη και από τον τηλεφωνικό θάλαμο καλεί τη Μετεωρολογική Υπηρεσία και ρωτάει πώς θα είναι ο καιρός το χειμώνα.
Πολύ κρύος, του απαντά η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επιστρέφει λοιπόν στον καταυλισμό και διατάζει τους άντρες του να συλλέξουν όσο περισσότερα ξύλα μπορούν. Δεν έκανε όμως και τόσο κρύο, περιμένει να περάσουν 10 μέρες και ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει στη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Πάρα πολύ μεγάλο κρύο έρχεται, τον πληροφορούν από εκεί. Επιστρέφει στη φυλή του και τους λέει να μαζέψουν και το παραμικρό ξυλαράκι γιατί έρχεται πολύ βαρύς χειμώνας.
Βαρύς χειμώνας όμως δεν ήρθε κι ένα μήνα μετά ξαναπηγαίνει στην πόλη για να τηλεφωνήσει. «Είστε ακόμα σίγουροι ότι έρχεται βαρυχειμωνιά» ρωτάει τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
«Μα τι λέτε κύριε», του απαντούν, «να φανταστείτε ότι οι Ινδιάνοι που κατασκηνώνουν στις μεγάλες λίμνες, κοντά στα σύνορα του Καναδά, μαζεύουν ξύλα σαν τρελοί!».