Ειδήσεις

Επίσημη έναρξη για το «Κ.Σ. υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία»

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το ΕΚΤ μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας η λειτουργία του από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Σε νέα φάση περνάει πλέον η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, έπειτα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, όπου εντάχθηκε η σχετική Πράξη.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της δομής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22/4 στα γραφεία του Κέντρου Γυναικών παρουσία μεταξύ άλλων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, της ΓΓ Ισότητας των Φύλων κ. Φωτ. Κούβελα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου των βουλευτών κ.κ. Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκα, στελεχών της ΓΓ Ισότητας των Φύλων, και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Κ.Γ.Κ.
Η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτ. Μπακαλάκου καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το συμβουλευτικό κέντρο έπειτα από μια προσπάθεια 3 χρόνων που έρχεται όπως είπε ως συνέχεια δύο άλλων πολύ σημαντικών για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας γεγονότων: Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του και την μεταφορά του στα νέα του γραφεία σε δημοτικό κτίριο.
Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη λειτουργία της δομής έδωσε και ο Σεβασμιότατος κ. Τιμόθεος, ενώ τόσο η κ. Κούβελα, όσο και ο κ. Αγοραστός, αλλά και ο κ. Αλεξάκος στους σύντομους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ώστε να ενταχθεί αφενός μεν το Κέντρο Γυναικών στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αφετέρου δε το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία στο ΕΣΠΑ.
Ακολούθησε ξενάγηση των παραβρισκόμενων στο χώρο του Κέντρου Γυναικών από την Δ/ντρια του Κέντρου κ. Καίτη Βελεσιώτη.
Να σημειωθεί ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής, Νομικό και Σύμβουλο Απασχόλησης. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην προσέγγιση και υποστήριξη γυναικών με την οπτική του φύλου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που απευθύνονται σ’ αυτό.     Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι γυναίκες μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μονογονείς, οι ΑμΕΑ, οι άνεργες, χωρίς κανένα διαχωρισμό.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.26
Σελήνη
3 ημερών
717
Έναρξη της δεύτερης πολιορκίας της Κωνσταντινουπόλεως από τους Άραβες.
718
Οι Βυζαντινοί καταστρέφουν με υγρό πυρ πολλά πλοία του αραβικού στόλου, ο οποίος προσπάθησε να πολιορκήσει την Κωνσταντινούπολη.
1002
Οι Βούλγαροι, υπό τον τσάρο Σαμουήλ, καταλαμβάνουν την Αδριανούπολη, λεηλατούν την πόλη και σφάζουν χιλιάδες κατοίκους.
1118
Θάνατος του Αυτοκράτορος Αλεξίου Α΄ Κομνηνού. Τον διαδέχεται ο υιός του Ιωάννης Β΄.
1185
Ο νορμανδικός στόλος, υπό τον ναύαρχο Μαργαριτόνη, εισέρχεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
1261
Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη και στέφεται για δεύτερη φορά Αυτοκράτωρ.
1461
Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής καταλαμβάνει την Τραπεζούντα και καταλύει την ομώνυμη Αυτοκρατορία.
1500
Τουρκικές δυνάμεις υπό τον σαντζάκμπεη της Πελοποννήσου Αλή πασά κυριεύουν την Κορώνη και την Πύλο.
1821
Νίκη των Ελλήνων επαναστατών επί των Τούρκων στο Κούτσι Αργολίδος.
1882
Οι Τούρκοι επιτίθενται κατά χωριών της Θεσσαλίας.
1904
Ανταρτικό σώμα υπό τον Μακεδόνα οπλαρχηγό Παντελή Κόκκινο εισέρχεται στην Δυτική Μακεδονία.
1909
Κίνημα αξιωματικών ("Στρατιωτικός Σύνδεσμος") στο Γουδί με επικεφαλής τον Σχη (ΠΖ) Ν. Ζορμπά.
1940
Ιταλικό υποβρύχιο τορπιλίζει στο λιμάνι της Τήνου το καταδρομικό "Έλλη".

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"