Ειδήσεις

Επίσημη έναρξη για το «Κ.Σ. υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία»

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το ΕΚΤ μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας η λειτουργία του από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Σε νέα φάση περνάει πλέον η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, έπειτα από την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας, όπου εντάχθηκε η σχετική Πράξη.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της δομής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22/4 στα γραφεία του Κέντρου Γυναικών παρουσία μεταξύ άλλων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, της ΓΓ Ισότητας των Φύλων κ. Φωτ. Κούβελα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου των βουλευτών κ.κ. Χρ. Κατσιαβριά και Παν. Βράντζα, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκ/σης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου του Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκα, στελεχών της ΓΓ Ισότητας των Φύλων, και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι του Κ.Γ.Κ.
Η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτ. Μπακαλάκου καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το συμβουλευτικό κέντρο έπειτα από μια προσπάθεια 3 χρόνων που έρχεται όπως είπε ως συνέχεια δύο άλλων πολύ σημαντικών για το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας γεγονότων: Τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή του και την μεταφορά του στα νέα του γραφεία σε δημοτικό κτίριο.
Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του για τη λειτουργία της δομής έδωσε και ο Σεβασμιότατος κ. Τιμόθεος, ενώ τόσο η κ. Κούβελα, όσο και ο κ. Αγοραστός, αλλά και ο κ. Αλεξάκος στους σύντομους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, ώστε να ενταχθεί αφενός μεν το Κέντρο Γυναικών στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αφετέρου δε το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλία στο ΕΣΠΑ.
Ακολούθησε ξενάγηση των παραβρισκόμενων στο χώρο του Κέντρου Γυναικών από την Δ/ντρια του Κέντρου κ. Καίτη Βελεσιώτη.
Να σημειωθεί ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται με Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Σύμβουλο Υποδοχής, Νομικό και Σύμβουλο Απασχόλησης. Το επιστημονικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στην προσέγγιση και υποστήριξη γυναικών με την οπτική του φύλου. Οι υπηρεσίες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν στις γυναίκες που απευθύνονται σ’ αυτό.     Ωφελούμενες από την παρέμβαση είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή / και πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι γυναίκες μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι μονογονείς, οι ΑμΕΑ, οι άνεργες, χωρίς κανένα διαχωρισμό.
 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.41
Δύση: 18.45
Πρώτο Τέταρτο
1797
Συνθήκη του Κάμπο Φόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι παραχωρήθηκαν στη Γαλλία.
1822
Ισχυρή τουρκική δύναμη προχωρεί και καταλαμβάνει την Άμφισσα, που είχαν εκκενώσει οι κάτοικοί της.
1827
Ο Φαβιέρος αποβιβάζεται στην Χίο και την απελευθερώνει.
1863
Άφιξη του βασιλέως Γεωργίου στην Ελλάδα.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Νάουσα, όπου οι κάτοικοι είχαν καταλύσει τις τουρκικές αρχές.
1918
Ανακωχή του Μούδρου, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Τούρκων και Δυνάμεων της Entente (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα).
1941
Οι Γερμανοί εκτελούν 250 κατοίκους των Άνω και Κάτω Κερδυλίων Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: - Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»