Ειδήσεις

“Αναγκαία η παρουσία των εργαζομένων Γενικών Καθηκόντων & των Σχολικών Βοηθών στα σχολεία”

Στηρίζουν το αίτημά για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων

Ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κρίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, η παρουσία των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με ειδικότητες Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων και Δ.Ε. Σχολικών Βοηθών, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση οτι συμβάλουν στην άμεση επίλυση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στις σχολικές μονάδες, ενώ έχουν άριστη συνεργασία με τους Δ/ντες και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με τους μαθητές.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας ολοκληρώνεται πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα υποστηρίζει το αίτημα για παράταση και ανανέωση των σχετικών συμβάσεών.
Το αίτημά αυτό υποστηρίζουν επίσης και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων κ.κ. Φωτ. Αλεξάκος και Αθ. Σκάρλος, οι οποίοι μάλιστα απέστειλαν επιστολές προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, καθώς επίσης και στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Οι επιστολές αυτές κοινοποιήθηκαν και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για όσο μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Ο κ. Φωτ. Αλεξάκος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
“Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, αναφορικά με την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας, με ειδικότητες Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων σχολείων και Δ.Ε Σχολικών Βοηθών, στο Δήμο μας απασχολούνται τριάντα ( 30 ) εργαζόμενοι/νες.
Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές) αναγνωρίζει, ότι η συμβολή των εργαζομένων αυτών στην ομαλή λειτουργία του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην καθημερινή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στην σχολική κοινότητα, ήταν και είναι σημαντική, απόλυτα χρήσιμη και απαραίτητη.
Δυστυχώς, η εργασία τους, λόγω της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος, πρόκειται να τερματιστεί σύντομα και μάλιστα πριν από την λήξη της σχολικής περιόδου, δημιουργώντας εκ νέου σοβαρότατες δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Για τους λόγους αυτούς, ως Δήμος Καρδίτσας, υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας θεωρώντας ηθικά σωστό για τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων και αναγκών των σχολείων, να προχωρήσετε άμεσα στη χρονική επέκταση της διάρκειας του προγράμματος, για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι αυτό δυνατό.”                        

Ο Δήμαρχος Σοφάδων
Ο κ. Αθ. Σκάρλος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
“Στον Δήμο μας απασχολούνται εννέα εργαζόμενοι στα πλαίσια της ΚΥ Α 6.151-07/5.1284012016-ΦΕΚ 3975 Β/12-12-2016 που αφορά την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας με ειδικότητες ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σχολείων και ΔΕ Σχολικών Βοηθών.
Κατά κοινή ομολογία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) , η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του συνόλου της εκπαιδευτικής
διαδικασίας και στην καθημερινή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στη σχολική κοινότητα ήταν σημαντική, απόλυτα χρήσιμη και απαραίτητη.
Με την παρουσία τους κάλυψαν πάγιες ανάγκες σε τομείς όπως η φύλαξη, η καθαριότητα και η επιστασία των σχολείων.
Δυστυχώς παρά την αποδεδειγμένη μεγάλη αναγκαιότητα παραμονής τους, η εργασία τους -λόγω της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος - πρόκειται να τερματιστεί σύντομα και μάλιστα πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, δημιουργώντας εκ νέου σοβαρότατες δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Για τους παραπάνω λόγους ,ως Δήμος ,υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας , θεωρώντας ηθικά σωστό για τους υπάρχοντες εργαζομένους αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων και αναγκών των σχολείων, να προχωρήσετε άμεσα στη χρονική επέκταση της διάρκειας του προγράμματος.”

  • image
  • image

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.15
Δύση: 19.26
Σελήνη
12 ημερών
586
Ανεπιτυχής σλαβική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.
597
Η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.
1659
Οι Ενετοί καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το Καστελλόριζο.
1818
Οι αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας αναθέτουν την ηγεσία της Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια.
1827
Οι Αιγύπτιοι ερημώνουν την Μεσσηνία και αρχίζουν συστηματική γενοκτονία του πληθυσμού της Πελοποννήσου.
1912
Υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
1915
Αρχίζει η αποβίβαση των δυνάμεων της Αντάντ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Στο ίδιο βαγόνι

Στο ίδιο κουπέ ενός τρένου βρίσκονταν ένας Έλληνας και ένας Γερμανός. Απέναντι τους κάθονταν μια γριά 80 χρόνων και μια γκομενάρα 20. Την λιγουρεύονταν ο Έλληνας με τον Γερμανό αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήταν η γριά μπροστά. Κάποια στιγμή το τρένο περνάει μέσα από ένα σκοτεινό τούνελ και ξαφνικά ΣΠΛΑΑΑΤΣ!! Ακούγεται μια σφαλιάρα που έπεσε. Σκέφτεται ο Έλληνας:
- "Ατιμος ο Γερμανός πήγε να βάλει χέρι στην κοπέλα και αυτή τον χαστούκισε."
Σκέφτεται ο Γερμανός:
- "Εγώ την σφαλιάρα κατά λάθος."
Σκέφτεται η κοπέλα:
- "Αυτοί οι δυο μαλάκες πήγαν να μου βάλουν χέρι αλλά κατά λάθος το έβαλαν στη γριά."
Σκέφτεται η γριά:
- Γερμανέ απ' την Κατοχή στη χρωστούσα!"