Ειδήσεις

“Αναγκαία η παρουσία των εργαζομένων Γενικών Καθηκόντων & των Σχολικών Βοηθών στα σχολεία”

Στηρίζουν το αίτημά για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων

Ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων κρίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, η παρουσία των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας με ειδικότητες Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων και Δ.Ε. Σχολικών Βοηθών, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση οτι συμβάλουν στην άμεση επίλυση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά στις σχολικές μονάδες, ενώ έχουν άριστη συνεργασία με τους Δ/ντες και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με τους μαθητές.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα οκτάμηνης διάρκειας ολοκληρώνεται πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα υποστηρίζει το αίτημα για παράταση και ανανέωση των σχετικών συμβάσεών.
Το αίτημά αυτό υποστηρίζουν επίσης και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Σοφάδων κ.κ. Φωτ. Αλεξάκος και Αθ. Σκάρλος, οι οποίοι μάλιστα απέστειλαν επιστολές προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, καθώς επίσης και στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ. Οι επιστολές αυτές κοινοποιήθηκαν και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας να επεκταθεί η διάρκεια του προγράμματος για όσο μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Ο κ. Φωτ. Αλεξάκος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
“Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, αναφορικά με την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας, με ειδικότητες Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων σχολείων και Δ.Ε Σχολικών Βοηθών, στο Δήμο μας απασχολούνται τριάντα ( 30 ) εργαζόμενοι/νες.
Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές) αναγνωρίζει, ότι η συμβολή των εργαζομένων αυτών στην ομαλή λειτουργία του συνόλου της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην καθημερινή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στην σχολική κοινότητα, ήταν και είναι σημαντική, απόλυτα χρήσιμη και απαραίτητη.
Δυστυχώς, η εργασία τους, λόγω της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος, πρόκειται να τερματιστεί σύντομα και μάλιστα πριν από την λήξη της σχολικής περιόδου, δημιουργώντας εκ νέου σοβαρότατες δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Για τους λόγους αυτούς, ως Δήμος Καρδίτσας, υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας θεωρώντας ηθικά σωστό για τους υπάρχοντες εργαζόμενους, αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων και αναγκών των σχολείων, να προχωρήσετε άμεσα στη χρονική επέκταση της διάρκειας του προγράμματος, για όσο μεγαλύτερο διάστημα είναι αυτό δυνατό.”                        

Ο Δήμαρχος Σοφάδων
Ο κ. Αθ. Σκάρλος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
“Στον Δήμο μας απασχολούνται εννέα εργαζόμενοι στα πλαίσια της ΚΥ Α 6.151-07/5.1284012016-ΦΕΚ 3975 Β/12-12-2016 που αφορά την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της Χώρας με ειδικότητες ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σχολείων και ΔΕ Σχολικών Βοηθών.
Κατά κοινή ομολογία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διευθυντές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) , η συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του συνόλου της εκπαιδευτικής
διαδικασίας και στην καθημερινή αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προκύπτουν μέσα στη σχολική κοινότητα ήταν σημαντική, απόλυτα χρήσιμη και απαραίτητη.
Με την παρουσία τους κάλυψαν πάγιες ανάγκες σε τομείς όπως η φύλαξη, η καθαριότητα και η επιστασία των σχολείων.
Δυστυχώς παρά την αποδεδειγμένη μεγάλη αναγκαιότητα παραμονής τους, η εργασία τους -λόγω της οκτάμηνης διάρκειας του προγράμματος - πρόκειται να τερματιστεί σύντομα και μάλιστα πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, δημιουργώντας εκ νέου σοβαρότατες δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Για τους παραπάνω λόγους ,ως Δήμος ,υποστηρίζουμε το δίκαιο αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας , θεωρώντας ηθικά σωστό για τους υπάρχοντες εργαζομένους αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων και αναγκών των σχολείων, να προχωρήσετε άμεσα στη χρονική επέκταση της διάρκειας του προγράμματος.”

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.58
Δύση: 21.00
Πρώτο Τέταρτο
1645
Οι Τούρκοι αποβιβάζονται στη βενετοκρατούμενη Κρήτη.
1714
Ο Δραμάτ πασάς κυριεύει τη βενετοκρατούμενη Κόρινθο και σφάζει πολλούς Έλληνες.
1867
Οι Κρήτες επαναστάτες υπερασπίζουν με πείσμα το Λασίθι, εναντίον του οποίου επιτίθεται ο Ρεσίτ πασάς.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει την Ξυλόπολη.
1919
Έναρξη μεταφοράς θαλασσίως του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Μεσημβρινής Ρωσίας από τη Ρουμανία στη Μικρά Ασία.
Μετά από αντεπίθεση του 4ου ΣΠ ανακαταλαμβάνεται το Αϊδίνιο.
1920
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Μπαλουνετέρ.
1958
Στο Κούρδαλη της Κύπρου σκοτώνονται ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνου, ο Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο Αναξαγόρας Παρτσαλίδης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η ευχάριστη είδηση

Μια βδομάδα μετά το γάμο, η γυναίκα ξυπνάει τον άντρα της, πριν καλά καλά χαράξει.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το τηλεγράφημα που μόλις μου ήρθε:
- "Έρχομαι απόψε με το τρένο των δέκα STOP Φιλιά STOP Η μαμά σου STOP".