Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Ιατρική χωρίς ιατρούς δεν γίνεται

altΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Iατρικού Συλλόγου Καρδίτσας συγκέντρωση ιδιωτών ιατρών με ειδικότητες, παθολογίας, παιδιατρικής και γενικής ιατρικής προκειμένου να γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις νέες συμβάσεις που προτίθεται να συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς.

Ήταν κοινή η διαπίστωση όλων των συναδέλφων πως οι νέες συμβάσεις θα οδηγήσουν στην πλήρη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αφού μεταξύ των άλλων καταργεί την ελεύθερη επιλογή ιατρού, δεν αξιοποιεί όλο το ιατρικό δυναμικό της χώρας και αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος του πληθυσμού μη λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.
Την πρόταση του Υπουργείου την θεωρούμε απαξιωτική για την ιατρική λειτουργία και μας εξοργίζει το γεγονός πως για μια ακόμη φορά το Υπουργείο αντιμετωπίζει με απίστευτη προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού μια σημαντική μεταρρύθμιση για τη χώρα όπως είναι αυτή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού
Συντασσόμαστε με όλους τους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους και ζητάμε την άμεση απόσυρση της προκήρυξης και τον σχεδιασμό μιας άλλης, η οποία θα προκύψει μέσα από διάλογο με την ιατρική κοινότητα και θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και θα σέβεται την αξιοπρέπεια των ιατρών.
Ας το καταλάβουν επιτέλους πως ιατρική χωρίς ιατρούς δεν γίνεται. Το σύστημα υγείας στη χώρα μας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα καταρρέει και λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΥΛΟΚΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ
ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"