Ειδήσεις

«Το Παντοπωλείο του Κάστρου» στην Παυσιλυπούπολη

Η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς θα συνδυάζεται με μοναδικές ιστορίες, αποκαλύψεις  “μυστικών” και πρωτότυπες συνταγές  

Μια ολόκληρη ... πόλη, όπως η “Παυσιλυπούπολη” δεν θα μπορούσε να μη έχει και το δικό της παντοπωλείο. Ένα από τα 10 ξύλινα σπιτάκια του θεματικού πάρκου θα φιλοξενήσει το “Παντοπωλείο του Κάστρου” και οι τεχνίτες της Παυσιλυπούπολης εργάζονται πυρετωδώς και με πολύ κέφι για να το προετοιμάσουν.

Στο “Παντοπωλείο του Κάστρου”, αγαθά που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας  θα παρουσιάζονται σε όλους τους επισκέπτες του κάστρου με έναν τρόπο διαφορετικό.
Γιατί καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, τη δική του ονομασία.
Πολλοί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του κάστρου, πολλά και τα αγαθά μας. Μαγικοί ζωμοί, δυναμωτικά, κηραλοιφές, εδέσματα, μυρωδικά, βότανα ροφήματα και άλλα πολλά αγαθά της θεσσαλικής γης…όλα τα καλούδια  θα υπάρχουν εκεί.Όμως εκεί θα βρίσκονται και οι άνθρωποι που τα παράγουν με πολύ αγάπη και μεράκι περιμένοντας να τους γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν .
Η έγνοια των παντοπωλών μας είναι να μην λείψει τίποτε σε κανέναν. Όμως πρέπει επίσης να δημιουργήσουν και νέες νοστιμιές με τα προϊόντα τους που με πολύ κόπο συλλέγουν από τις σοδειές τους.  Η τέχνη της  παρασκευής τους «περνάει» από γενιά σε γενιά και σε καλεί να γνωρίσεις τα μυστικά της.

Οι συνταγές πρέπει να πολλαπλασιαστούν, η παραγωγή να αυξηθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους βοηθήσετε…. Γι’ αυτό σηκώστε τα μανίκια σας, ακούστε τις οδηγίες και φτιάξτε μαζί τους τα αγαθά!!
Πρέπει όλοι να δοκιμάσουν τις συνταγές σας και πρώτοι απ’ όλους, εσείς!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 18.03
Σελήνη
3 ημερών
1914
Ο Συνταγματάρχης Κοντούλης εκκενώνει την Ερσέκα και την παραδίδει στους Αλβανούς.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Τα δίδυμα...

Ένα χρόνο τώρα μια ξανθιά ήταν παντρεμένη. όταν μια μέρα πλησιάζει τον καλό της και άρχισε να χοροπηδάει.
Ο καλός της χωρίς να ξέρει πως να αντιδράσει άρχισε να χοροπηδάει και αυτός μαζί της. «γιατί είμαστε ευτυχισμένοι;» την ερώτησε.
«Γλυκέ μου έχω θαυμάσια νέα, είμαι έγκυος και θα είναι δίδυμα» απάντησε αυτή «πως το συμπέρανες αυτό;» ρωτάει ο καλός της «ήταν εύκολο» είπε η ξανθιά «πήρα από το φαρμακείο δυο τεστ εγκυμοσύνης και, και τα δυο βγήκαν θετικά»