Ειδήσεις

«Το Παντοπωλείο του Κάστρου» στην Παυσιλυπούπολη

Η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς θα συνδυάζεται με μοναδικές ιστορίες, αποκαλύψεις  “μυστικών” και πρωτότυπες συνταγές  

Μια ολόκληρη ... πόλη, όπως η “Παυσιλυπούπολη” δεν θα μπορούσε να μη έχει και το δικό της παντοπωλείο. Ένα από τα 10 ξύλινα σπιτάκια του θεματικού πάρκου θα φιλοξενήσει το “Παντοπωλείο του Κάστρου” και οι τεχνίτες της Παυσιλυπούπολης εργάζονται πυρετωδώς και με πολύ κέφι για να το προετοιμάσουν.

Στο “Παντοπωλείο του Κάστρου”, αγαθά που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας  θα παρουσιάζονται σε όλους τους επισκέπτες του κάστρου με έναν τρόπο διαφορετικό.
Γιατί καθένα από αυτά έχει τη δική του ιστορία, τη δική του ονομασία.
Πολλοί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του κάστρου, πολλά και τα αγαθά μας. Μαγικοί ζωμοί, δυναμωτικά, κηραλοιφές, εδέσματα, μυρωδικά, βότανα ροφήματα και άλλα πολλά αγαθά της θεσσαλικής γης…όλα τα καλούδια  θα υπάρχουν εκεί.Όμως εκεί θα βρίσκονται και οι άνθρωποι που τα παράγουν με πολύ αγάπη και μεράκι περιμένοντας να τους γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν .
Η έγνοια των παντοπωλών μας είναι να μην λείψει τίποτε σε κανέναν. Όμως πρέπει επίσης να δημιουργήσουν και νέες νοστιμιές με τα προϊόντα τους που με πολύ κόπο συλλέγουν από τις σοδειές τους.  Η τέχνη της  παρασκευής τους «περνάει» από γενιά σε γενιά και σε καλεί να γνωρίσεις τα μυστικά της.

Οι συνταγές πρέπει να πολλαπλασιαστούν, η παραγωγή να αυξηθεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους βοηθήσετε…. Γι’ αυτό σηκώστε τα μανίκια σας, ακούστε τις οδηγίες και φτιάξτε μαζί τους τα αγαθά!!
Πρέπει όλοι να δοκιμάσουν τις συνταγές σας και πρώτοι απ’ όλους, εσείς!

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.22
Δύση: 17.05
Σελήνη
3 ημερών
1915
Ισχυρή αγγλογαλλική ναυτική μοίρα καταλαμβάνει τη Μήλο.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Λεσκοβίκι και την Κορυτσά και καταλαμβάνει τους ορεινούς όγκους Μόροβα και Ιβάν.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Γέροι 120 χρονών και πάνω

Ήταν ένας δημοσιογράφος και πήγε σε ένα ορεινό χωριό.
Μόλις έφτασε στο χωριό ρωτάει έναν περαστικό :
- "Έχω ακούσει ότι ζει εδώ ένας γέρος 120 χρονών. Είναι αλήθεια;"
- "Ναι αλλά σπάνια μπορείς να τον βρεις."
- "Γιατί; Επειδή μήπως ζει στο βουνό;"
- "Όχι επειδή δεν τον αφήνει να βγει έξω ο πατέρας του."