Ειδήσεις

Δημιουργήθηκε η “Λέσχη Ανάγνωσης” από τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

altΜε τεράστια επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή τόσο των μελών της, όσο και φίλων του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων  την περασμένη Κυριακή στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων με προσκεκλημένη τη γνωστή συγγραφέα Λένα Μαντά.

Στην προηγούμενη συνάντηση της Λέσχης είχε κληρωθεί μεταξύ των μελών το έργο  "Με λένε Ντάτα" της συγκεκριμένης συγγραφέα το οποίο προετοιμάστηκε από όλους προς συζήτηση.
Η κυρία Μαντά αποδέχτηκε την πρόσκληση της συντονίστριας της ομάδας, Αλεξίας Θεογιάννη- Μητσιάκη να παρευρεθεί στη συνάντηση,  δέχτηκε τις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων για το έργο της, συζήτησε μαζί τους για τις δυσκολίες που έχει να ξεπεράσει κάθε συγγραφέας μέχρι να φτάσει στο σημείο να εκδώσει το έργο του, τα ερεθίσματα που αποτελούν την αφορμή για την υπόθεση κάθε βιβλίου της. Μίλησε για την πρόκληση της μεταφοράς των λογοτεχνικών έργων στη μικρή οθόνη και τα αποτελέσματα της στο ίδιο το έργο, αλλά και στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού. Με υπομονή υπέγραψε τα βιβλία των παρισταμένων, ενώ κλήρωσε και δυο βιβλία σε δύο τυχερούς αναγνώστες.
Η ίδια συνεχάρη το Σύλλογο για τη συγκεκριμένη δράση του και δήλωσε ότι απόλαυσε τη συζήτηση με τα μέλη της Λέσχης, ενώ όλοι οι παριστάμενοι εντυπωσιάστηκαν με την απλότητα και την αμεσότητα της. Επόμενη εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων είναι η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Μαρίνας Γιώτη την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει δραματοποίηση του έργου από ομάδα παιδιών του Συλλόγου, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη συντονίστρια της Λέσχης,  Αλεξάνδρα ( Αλεξία) Θεογιάννη - Μητσιάκη , τηλ 6942.944335

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"