Ειδήσεις

Ξεκινά η συντήρηση του δρόμου από την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης ως Πυργετό

Κώστας Αγοραστός: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον συνεχίζει να συντηρεί δρόμους για την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο τμήμα από την διασταύρωση της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης ως τον Πυργετό μετά την σύμβαση κατασκευής που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για εργασίες στο τμήμα του οδοστρώματος που παρουσιάζει έντονη φθορά λόγω της χρήσης του από βαρέα φορτηγά και οχήματα, εξαιτίας της σύνδεσής του με τον παράδρομο.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια επιθυμούμε για τους πολίτες της Θεσσαλίας σύγχρονους δρόμους, που εξασφαλίζουν άνετη και ασφαλή διέλευση και διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με την εργολαβία αυτή βελτιώνουμε ένα τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου το οποίο καλείται να διαχειριστεί ένα κυκλοφοριακό φόρτο, πολύ μεγαλύτερο από εκείνον για τον οποίο είχε σχεδιαστεί, λόγω της χρήσης του από όλους όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον παράδρομο. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Τροχαία και την κατασκευάστρια εταιρεία, πρόκειται να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην κυκλοφορία τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται οι εργασίες»
Παράλληλα ο περιφερειάρχης κάλεσε για ακόμη μια φορά τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων να αντιληφθούν το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και να προβούν σε μειώσεις στα αντίτιμα των διοδίων: «Σε μια περίοδο που οικονομική κατάσταση της κοινωνίας πλήττεται βαθειά, το κόστος των διοδίων πρέπει να μειωθεί. Αυτή είναι η μόνη λύση για να ωφεληθούν όλοι καθώς και περισσότεροι χρήστες θα διέρχονται από τα διόδια, και το κράτος αλλά και οι εταιρείες θα εισπράττουν περισσότερα έσοδα, και η πολιτεία θα δαπανά λιγότερους πόρους για τη συντήρηση των παραδρόμων».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε στις εργασίες συντήρησης και  αποκατάστασης της ασφαλτόστρωσης σε τμήμα του δρόμου  από  εθνική οδό προς  Πυργετό. Πρόκειται για έναν δρόμο επαρχιακό, ο οποίος όμως εξυπηρετεί ανάγκες εθνικής οδού, καθώς δέχεται καθημερινά  μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο από τα οχήματα που παρακάμπτουν τα διόδια του Πυργετού. Ο δρόμος δεν κατασκευάσθηκε με προδιαγραφές εθνικής οδού, γι’ αυτό και παρουσιάζει σημαντικές φθορές. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας καταπονείται ιδιαίτερα εξαιτίας της προσπάθειας των διερχόμενων οδηγών να αποφύγουν, για προφανείς οικονομικούς  λόγους, τα διόδια που δημιουργήθηκαν  στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας, ως Π.Ε Λάρισας, καταβάλλουμε μία διαρκή προσπάθεια, παρόλη την οικονομική στενότητα που υπάρχει, ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν. Μέλημά μας είναι να διατηρούμε τους δρόμους ασφαλείς, ώστε να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων και  μεταφοράς των εμπορευμάτων».
Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ιδιαίτερα φθαρμένων και ρηγματωμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας του επαρχιακού δρόμου 9 (Διασταύρωση Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονικής προς Πυργετό – Κρανιά – Ραψάνη). Η συγκεκριμένη οδός και για το 1ο χλμ της (με αφετηρία χιλιομέτρησης την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης) παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και ιδιαίτερα εμφανή τροχοαυλάκωση εξαιτίας της πυκνής και βαριάς κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτή.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα αυτό περιλαμβάνουν την αποξήλωση τμημάτων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας που παρουσιάζουν έντονη φθορά, την κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΠΕΤΕΠ). Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η επιφάνεια της τελικής ασφαλτικής στρώσης και συνεπώς και η ασφάλεια των διερχομένων.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013. Για το διάστημα αυτό οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πορσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τη σήμανση που πρόκειται να τοποθετηθεί. Με νεότερη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα ανακοινωθούν οι ώρες που θα διακόπτεται η κυκλοφορία και οι εναλλακτικές διαδρομές, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμα ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας «Αδάμου Μαρία και ΣΙΑ Ε.Τ.Ε»

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.44
Δύση: 19.10
Σελήνη
12 ημερών
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"